טיים אאוט timeout

מתכון לפפרדלה ברוטב פטריות עם פורטבלו

| מאת: מערכת Time Out

פטריות ותרד מתערבבים לכדי מנה ריחנית וטוסקנית המלווה בחופן פרמז'ן ארומטי. מתכון של מסעדת נובה ג'ויה

  • https://static2.timeout.co.il/media/2016/06/sizes/nova-joya-2.png_h_wo_680_382.png
נובה ג'ויה (צילום: יח"צ)

היערות היפים של טוסקנה שופעים בפטריות בר. בעונות הסתיו מסעדות מקומיות מציגות לראווה את הפטריות שקנו מלקטים שיוצאים את השטח, ומשתמשות בהן במגוון מנות מסורתיות. לגרסה שלנו לפסטה שמנת פטריות הוספנו גם מחית כמהין ועלי תרד שנותנים טעם אדמתי ומעניין.

מתכון ל-3 מנות

מצרכים:

  • 1/2 חבילה פסטה פפרדלה
  •  50 גרם חמאה
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 2 סלסילות פטריות פורטבלו (או 4-5 פטריות גדולות), פרוסות דק
  • 2/3 כוס יין לבן
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כף מחית כמהין (רשות)
  • 25 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
  • חופן עלי תרד טריים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

מבשלים את הפסטה בסיר עם הרבה מים, דקה פחות מהוראות הוראות היצרן, עד שהיא מגיעה לרמה קצת פחות מאל דנטה (היא תמשיך להתבשל עם הרוטב). כשמסננים שומרים כוס מנוזל הבישול. במקביל לבישול הפסטה, ממיסים את החמאה בסיר גדול. מוסיפים את הפטריות ומטגנים על להבה גבוהה כדקה, עד שהפטריות מתרככות מעט. מוסיפים את שיני השום, וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות. מוסיפים את היין הלבן, בוחשים היטב ונותנים ליין לבעבע ולהצטמצם, עד שנותרה 1/3 מכמות הנוזל המקורית. מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה.  נותנים לרוטב להסמיך מעט, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך. מוסיפים את הפסטה המבושלת, מחי הכמהין ועלי התרד. בוחשים היטב, מבשלים כחצי דקה, עד שהרוטב נספג אל הפסטה והיא הגיעה לרמת אל דנטה, טועמים ומתבלים שוב במידת הצורך. אם רוצים רוטב מעט יותר נוזלי, מוסיפים עוד ממי הבישול של הפסטה. מגישים מיד, ביחד עם גבינת פרמז'ן.

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: f2fadbfc0df0