טיים אאוט timeout

מתכון לקרודו מוסר ים עם עגבניות שרי

| מאת: מערכת Time Out

קרודו (מלשון גולמי) הוא הדרך האיטלקית להגיש דגי נאים וטריים. כאן מוגש עם עגבניות שרי, צ'ילי ואורגנו- מתכון של מסעדת אנה טיכו

  • https://static2.timeout.co.il/media/2016/06/sizes/מסעדת-אנה_h_wo_680_382.jpg
מסעדת אנה טיכו (צילום: יח"צ)

מתכון ל-4 מנות

מצרכים:

  • 400 גרם פילה מוסר ים נקי מעור ואדרות (או דג ים אחר, ראו הקדמה)
  • 4 עגבניות מגי שלמות בשלות
  • 1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
  • 1 צ׳ילי אדום חריף, קצוץ דק (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
  • עלי אורגנו טריים (מ-3-2 גבעולים) מופרדים מהגבעול
  • שמן זית כתית טהור איכותי ועדין
  • מיץ לימון סחוט טרי
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

פורסים את בשר הדג לפרוסות דקות וארוכות (או מבקשים ממוכר הדגים לעשות זאת בשבילכם). מסדרים את פרוסות הדג על צלחת לבנה שטוחה, מכסים ומכניסים למקרר. כדי לקלף את העגבניות, חורצים אותן בעזרת סכין בחלק התחתון (יוצרים צורת X בלי לחתוך לעומק). מעבירים אותן לסיר עם מים רותחים ל-30 שניות ואז מוציאים למי קרח. מסירים את הקליפה (היא תרד בקלות) וחותכים את העגבניות לרבעים. מפרידים את הזרעים של העגבניות ושומרים בצד. מבשר העגבנייה חותכים קוביות קטנות. מערבבים את הצ׳ילי, קוביות העגבנייה, זרעי העגבנייה והבצל הקצוץ בקערה ומתבלים בנדיבות בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל, כולם לפי הטעם. מוציאים את הצלחת פרוסות דג מהמקרר ומפזרים את תערובת העגבניות במערומים קטנים בין פרוסות הדג. מתבלים את פרוסות הדג במלח ים, פלפל שחור גרוס, ושמן זית ומיץ לימון בנדיבות. מפזרים את עלי האורגנו על הצלחת ומגישים מיד לצד בקבוק קר של אקווה פנה.

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: f2fadbfc0df0