מיטש מצאה בית: פופ אפ הקבב האגדי הוא עכשיו מסעדה של ממש

כבר כמעט עשור שהקבב הרומני ונקניקיות הפטריצ'יאן האדירות של אורית מושקוביץ ו"מיטש" באים והולכים, אבל עבודות הרק"ל והתמ"א הרחיקו אותם סופית משוק הכרמל - ורומן מפתיע עם חומוסיה שנסגרה בגלל המלחמה מספק לה כעת משכן קבע אסטרטגי בבגין-קפלן. בתפריט: איקרה, שפריץ ופיתה צרחות כמובן
"ברגע שהתחילה המלחמה השוק צלל. אין מרחבים מוגנים ואנשים חוששים לבוא. נפח העבודה ירד. לא הייתה ברירה אלא לסגור".
השפית אורית מושקוביץ עזבה את שוק הכרמל לפני חמישה חודשים, אחרי שללקוחות שלה פשוט נמאס. "העבודות באלנבי חסמו את התנועה ומאוד קשה להחנות רחוק וללכת ברגל בסמטאות. פירקו את הבניין שצמוד אלינו כדי לבנות בניין חדש. אי אפשר היה לעבוד – משאיות, רעש, חפירות ואבק. כשהרסו את הבניין הורידו גם לי חתיכת קיר. הכל התפורר ופשוט ניטרלו לי את המסעדה". באין ברירה היא עושה כעת מהלימונים לימונדה ומשדרגת את המיטש, שנפתח במיקום חדש ונגיש יותר, קרוב לרחובות החשמונאים וקרליבך. וולקאם בק קבב רומני ופטריצ'יאן.
>> דיוס מיו: אל תגישו את הפאפאדיאס של פאפא ג'ונס למקסיקנים
>> רוברטו פניני: 3 כריכים איטלקיים מומלצים שיעיפו אתכם לארץ המגף
כשמיטש נפתח לראשונה לפני שבע שנים, בשורת הקבב הרומני יצאה מהמסעדות הוותיקות לרחוב. מושקוביץ, שעד אז התמחתה בקייטרינג, החליטה שהיא לא הולכת להיות עוד קציצה בים של קבב. במקום זאת היא הביאה את עצמה – קבב רומני אותנטי כמו בבית רומני אסלי, צחוק מתגלגל ושאלה נצחית: "מה מיטש?". השילוב של פיתה במילוי קציצות עסיסיות והפרסונה המלבבת של הבעלים עשו את שלהם, והמיטש פרח. ואז קרו החיים.

השוק התרוקן מקונים ומתיירים ("הם אף פעם לא היו קהל היעד שלי אבל היעדרם משפיע מאוד"), ובחודש אוגוסט ארזה מושקוביץ את הגריל בפעם האחרונה. מדי פעם היא הבליחה בפופ אפים בכרמל ובמקומות אוכל בעיר כמו קפה מתילדה והשופוני, אך עיקר פרנסתה היה על מארזי בשר במשלוח. ללוקיישן החדש הגיעה מושקוביץ במקרה: במהלך חיפוש מקומות לשיתופי פעולה היא נתקלה בחלל שעומד להשכרה. "שי דוח, בעלי חומוס זייתון, חטף מכה בעקבות המלחמה וסגר. הצעתי לו לשתף פעולה ובאחד מימי שבת לפני חודשיים עשינו פופ אפ ניסוי. היה כיף לא נורמלי והחלטנו להמשיך יחד. שי התאהב במיטש, בקונספט ובי", היא צוחקת.
מכיוון שסוס מנצח לא מחליפים (אפילו אם מסריח לו מהפה מרוב שום) – התפריט במיטש נותר בדיוק כמות שהוא. מתחילים באיקרה, כבד קצוץ, רגל קרושה וחמוצים רומנים למשעי (25-38 ש"ח) וממשיכים למיטש (קבב), פטריצ'יאן (נקניקיות) ומיטשבורגר ב"פיתה של הצרחות", "לחם של הצרחות" ו"צלחת הצגה" (85-52 ש"ח כולל צ'יפס "של הביוקר" ולימונדה חופשי). ברשימת המשקאות בולט שפריץ, דרינק חובה במסעדות רומניות מפעם מיין כרמל הוק לבן וסודה. במקרר תמצאו מארזים לקחת הביתה – מיטש, פטריצ'יאן ומיטשבורגר (150 ש"ח ל-1.3 ק"ג), איקרה ורגל קרושה, חציל רומני, עגבניות ירוקות מוחמצות, חזרת ומוג'דיי, ממרח השום הקטלני (38-28 ש"ח). טיפ של אלופות: ללעוס אחרי האוכל פטרוזיליה ולשתות מים עם לימון, כדי לא לנטרל את סביבתכם בהבל פה. אלא אם כן מגיע לה, כמובן.
>> מיטש, מנחם בגין 55, ראשון-שבת 11:00-16:00 (שעות פתיחה בהרצה. וולט, תן ביס וסיבוס בקרוב), 054-7503052