מגיפת הפחמימות נמשכת: מייזון קייזר ייפתח בסוף אוגוסט בנמל תל אביב

סניף ראשון של רשת הבולנז׳רי הנחשבת ייפתח בהאנגר שבו שכנה בעבר מסעדת מול ים. סניפים נוספים צפויים להיפתח במכון הצרפתי ובמתחם מידטאון

הרכבת הקלה אל הקרואסון המושלם. מייזון קייזר (צילום: יח״צ)
הרכבת הקלה אל הקרואסון המושלם. מייזון קייזר (צילום: יח״צ)
15 ביולי 2020

אם אי אפשר לנסוע לפריז, שתתכבד פריז ותבוא לכאן: רשת הבולנז'רי הצרפתית־בינלאומית Maison Kayser תנחת בסוף אוגוסט בנמל תל אביב, בהאנגר שאיכלס בעבר את מול ים וגיליס. בשטח שמתפרש על פני 600 מ"ר מוקמים בימים אלה בית מלאכה ומאפיה עם קירות זכוכית שמשקיפים לים וחשופים לקהל, חנות ובית קפה שבו יוגשו ארוחות בוקר, בראנץ' וארוחות צהריים. בהמשך ייפתחו שני לוקיישנים נוספים – מאפיה, חנות וביסטרו בבניין המכון הצרפתי (הרצל פינת רוטשילד) בסתיו הקרוב; ובית מאפה במתחם מידטאון בתחילת 2021.

אריק קייזר והלחם האגדי (צילום: אלבן קוטייר)
אריק קייזר והלחם האגדי (צילום: אלבן קוטייר)

המותג מייזון קייזר החל את דרכו לפני 25 שנה כמאפייה קטנה ברובע החמישי בפריז. מאחוריו עומד אריק קייזר (56) – דור רביעי למשפחת אופים וחלוץ החזרת לחמי המחמצת המסורתיים לעולם הקולינריה בשנות ה-90. כיום קייזר הוא הבולונז'ר הרשמי של אירועי ארמון האליזה וספק מאפים למסעדות כוכבי מישלן, רובושון למשל. הוא אוחז ב־250 מאפיות ב־30 מדינות, מתוכן 40 ביפן שהייתה הראשונה לאמץ את המותג ו־18 בניו יורק. כמו בכל העולם כך גם בתל אביב פועלות המאפיות בסטנדרט נוקשה ואחיד: צוות צרפתי מאשר את חומרי הגלם והצוות המקומי עובר הכשרה בפריז בהכנת בצק, אפייה וניהול. הציוד המקצועי מיובא מצרפת ומאיטליה והאפייה מתבצעת במקום. עיצוב הסניפים מתייחס תמיד לעיר המארחת ואריק קייזר מלווה כל השקה. את האופרציה התל אביבית מוביל יואן סמדג'ה, מנכ"ל ושותף במייזון קייזר ישראל, ביחד עם קבוצת משקיעים צרפתים ואריק קייזר עצמו.