רמדאן טעים: המדריך המלא לשלל ממתקי החודש

כנאפה של כנאפקס (צילום אסמאא גבאלי)
כנאפה של כנאפקס (צילום אסמאא גבאלי)

עשויים סולת או קמח חיטה, עלעלים דקיקים של בצק נמס בפה או שערות קדאיף זהובות, ממולאים בקרמים מבושמים ובאגוזים, טבולים בסירופ או באבקת סוכר - קבלו את מילון המתוקים המלא לימי הרמדאן

3 באפריל 2022

כנאפה

עוגת שערות קדאיף מוזהבות ממולאות בגבינת צאן שצריכה להשאיר אחריה שובל חוטי גבינה נמתחים כשאוכלים אותה. בשנים האחרונות יותר ויותר מאפיות מוותרות על צבע המאכל הכתום זרחני ומגישות אותה בצבעה הזהוב הטבעי.

כנאפה. צילום: אנטולי מיכאלו
כנאפה. צילום: אנטולי מיכאלו

עוד כתבות שיעניינו אותך:

>> מתכוני הרמדאן של נוף עתמאנה איסמעיל באתר השולחן

מברומי או בורמה

מהמילה "מברום", כלומר מלופף, מתייחס לכל עוגייה שנראית כמו צינור. עשוי משערות קדאיף. צינור דק ובהיר נקרא בורמה בלורייה.

מברום. צילום: אנטולי מיכאלו
מברום. צילום: אנטולי מיכאלו

עיש אל בולבול

(בעברית: קן ציפור). עוגיית שערות קדאיף ממולאת בפיסטוקים או באגוזים.

עיש אל בולבול. צילום: אנטולי מיכאלו
עיש אל בולבול. צילום: אנטולי מיכאלו

קרקיש

קרקר אניס הנחשב למאפה עתיק. במקור היה עשוי משומשום שגידלו בארץ, קמח, שומר ואניס.

קרקיש. צילום: אנטולי מיכאלו
קרקיש. צילום: אנטולי מיכאלו

מעמול

נראה כמו טבעת ממולאת תמרים ממש כמו הקעק אבל הבצק מכיל סולת. בבתים מוסיפים לבצק מסטיקה (שרף אלת המסטיק) טחונה בעלת ארומה של שרף אורנים.

(צילום: רן בירן)
(צילום: רן בירן)

קעק אל עיד

(בעברית: עוגיות החג). כעכים ממולאים בתמרים, עשויים מקמח חיטה ונחשבים לעוגיות המזוהות ביותר עם הרמדאן. בימי החג מכינים אותם גם במאפיות וגם בבתים המוסלמיים.

 

קעק אל עיד. צילום: אנטולי מיכאלו
קעק אל עיד. צילום: אנטולי מיכאלו

קטייף

פנקייק ממולא אגוזים או גבינה.

קטייף. צילום: אנטולי מיכאלו
קטייף. צילום: אנטולי מיכאלו

עוואמה

כדורי בצק שמרים זהובים ורכים, מטוגנים בשמן עמוק וטבולים בסירופ סוכר.

עוואמה. צילום: אנטולי מיכאלו
עוואמה. צילום: אנטולי מיכאלו

קורשללה

מקלות מתוקים עם כמות סוכר יחסית נמוכה. עוגייה מעט ספוגית אבל פריכה שנהוג לטבול בתה מתוק כדי לרכך אותה.

קורשללה. צילום: אנטולי מיכאלו
קורשללה. צילום: אנטולי מיכאלו

פטיר

(לפעמים נקרא גם קוללאג'). בצק דק שפותחים עם שמן, במילוי קרם סחלב.

פטיר. צילום: אנטולי מיכאלו
פטיר. צילום: אנטולי מיכאלו

כנאפה מוקסארת

כנאפה על בסיס תערובת של אגוזים ובלי גבינה.

כנאפה מוקסארת. צילום: אנטולי מיכאלו
כנאפה מוקסארת. צילום: אנטולי מיכאלו

הריסי

עוגת סולת בסיסית שאינה מכילה קוקוס. הגרסה המועשרת בקוקוס נקראת בסבוסי.

הריסי. צילום: אנטולי מיכאלו
הריסי. צילום: אנטולי מיכאלו

אסאבע תמר באלסמסם

בצק שומשום ממולא תמרים.

אסאבע תמר באלסמסם. צילום: אנטולי מיכאלו
אסאבע תמר באלסמסם. צילום: אנטולי מיכאלו

בוראזק

עוגיות דקיקות, בדרך כלל צד אחד שלהן מכוסה בשומשום והשני בפיסטוק.

בוראזק. צילום: אנטולי מיכאלו
בוראזק. צילום: אנטולי מיכאלו

בקלאווה וורבאת

עוגה משכבות פילו ממולאת בשקדים, בוטנים או פיסטוקים וחתוכה לצורת מעוינים. כשהעוגה חתוכה לצורות אחרות היא לא נקראת בקלאווה. העוגיות החתוכות למלבן, למשל, נקראות וורבאת.

ורבאת. צילום: אנטולי מיכאלו
ורבאת. צילום: אנטולי מיכאלו

אסאבע פוסתוק

בצק דקיק ומגולגל לגליל שקוף. מבעד לעלי הבצק הדקיקים אפשר לראות את המילוי העשיר בשברי פיסטוקים ירוקים.

אסאבע פוסתוק. צילום: אנטולי מיכאלו
אסאבע פוסתוק. צילום: אנטולי מיכאלו