"מי קוסינה": מסעדה ביתית כמו שצריך במקום שהכי צריך את זה

בית קטן באבן גבירול. מי קוסינה. (צילום: שקד גרין)
בית קטן באבן גבירול. מי קוסינה. (צילום: שקד גרין)

בין עבודות הרכבת מצאנו מסעדה ביתית חדשה ויוצאת דופן - במטבח תמצאו את דבורה מאורגוואי ומייקי מאיטליה, בבוקר תמצאו מעדניה, בצהריים אוכל ביתי במחיר זול, ובערב נפתח כבר היין והרוסט שייטל. "זה מה שרצינו, מקום שבו אנחנו יכולים לבשל את מה שבא לנו באותו יום, ולייצר אוכל מנחם ופשוט שאנשים אוהבים לאכול

2 בספטמבר 2024

הימים קשים מנשוא, ובמקביל ליציאה להפגנות, אנחנו זוכרים שבעורף נמצאים לא מעט אנשים שנחושים לקיים שגרה כלשהי – לא במקום, אלא לצד האירועים הבלתי נסבלים. מקומות שנפתחים כעת, מאחוריהם עומדים אנשים שעובדים קשה כדי לעזור לנו לשמור על שפיות, צריכים את כל העזרה שהם יכולים לקבל, ובעיקר צריכים שתבואו לאכול במטבח שלהם. מקומות כמו "מי קוסינה", המטבח שלי בספרדית.

>> "המאפייה החברתית": קומרובסקי ותלמידי דנון ימכרו חלות למטרה טובה

בתחילת המלחמה מצאה את עצמה דבורה פביוס עם שלושה ילדים בבית – מה שהצריך כמובן, המון בישולים. במהרה היא נזכרה כמה היא אוהבת לבשל, וכמה טוב זה עושה לה להיות במטבח. אז למרות שהיה לה בכלל עסק ללימודי אנגלית, היא החליטה לרתום את אהבתה לבישול לעסק חדש, עשתה קורס מקצועי וצירפה להרפתקה את מייק רוביני, קרוב משפחה בעל רקורד עשיר במטבחי תל אביב – מבית תאילנדי וטורקיז ועד ארוחות פרטיות שבישל בהן כשף פרטי. יחד הם החליטו לפתוח מקום קטן, מתוק ושכונתי, שפועל בשעות הבוקר כמעדנייה עם מוצרי מדף שהם מכינים בעבודת יד, בצהריים הסירים נעמדים על הכיריים והשניים מבשלים לאנשי השכונה, ובערב היינות נפתחים. קפצנו למי קוסינה, חזרנו שבעים ומבסוטים.

דבורה ומייקי. מי קוסינה. (צילום: שקד גרין)
דבורה ומייקי. מי קוסינה. (צילום: שקד גרין)

כשנכנסים למי קוסינה באבן גבירול האווירה הביתית משתלטת על החלל הקטן, מה מאפשר לשכוח לרגע מבניית הרכבת מסביב, ולהריח את הבישולים של דבורה ומייקי, היא עולה מאורגוואי, והוא במקור מאיטליה – מה שמבטיח ערב רב של ניחוחות ומטעמים. בגזרת המעדנייה, אשר כאמור נפתחת בשעות הבוקר, תוכלו למצוא סלט ביצים (26 ש"ח ל-250 מ"ל), כבד קצוץ (32 ש"ח), סלט טונה (30 ש"ח), וגם סלט עדשים וקינואה (54 ש"ח), סלט ירוקים קצוץ (42 ש"ח) וסלט בורגול (35 ש"ח) שהשניים מכינים במקום יום יום.

החל מהשעה 12:00 סרוויס צהריים נכנס לפעולה, האש נדלקת ויש מגוון מטעמים אידאליים ללאנץ', כמו פאי רועים (50 ש"ח), ראגו בולונז עם פסטה (50 ש"ח), שניצל עוף פריך שמוגש עם פירה או אורז לבחירה (55 ש"ח), שניצל בקר למיטיבי לכת, שמוגש עם פירה (65 ש"ח), דאל הודי של עדשים כתומות שמוגש עם אורז לבן (45 ש"ח) וגם ספיישלים מתחלפים לפי המצברוח. למקום, שפתוח רק שבועיים, כבר מגיעים אחד השכנים, שכבר הפך ללקוח קבוע ומבקש שניצל וסלט. והשניים מספרים שאנשי הרחוב כבר פוקדים אותם קבוע. "זה מה שרצינו, מקום שבו אנחנו יכולים לבשל את מה שבא לנו באותו יום, ולייצר אוכל מנחם ופשוט שאנשים אוהבים לאכול", הם מספרים.

הבית החדש. מי קוסינה. (צילום: שקד גרין)
הבית החדש. מי קוסינה. (צילום: שקד גרין)

בימי שלישי עד חמישי יש גם סרוויס ערב במי קוסינה, אז היינות נפתחים ואווירה רומנטית, יחסית, יורדת על רחוב אבן גבירול. בתפריט הערב מוצעת פלטת גבינות עם פירות, ריבה, חמאה ולחם (70 ש"ח), סלט ביצים על לחם קלוי (30 ש"ח), רוסט של שייטל עם חרדל ולחם קלוי (45 ש"ח) וספיישל דגים ופסטה משתנים. לצד המנות הקטנות יש יין מקומי ומהעולם בבקבוקים שמתומרים הוגן כאשר עומדים בטווח שבין 80-150 ש"ח. מקום ביתי כמו שצריך במקום שהכי צריך את זה.
אבן גבירול 54, ימים א-ב: 9:00-15:00. ימים ג-ה 9:00-15:00, ואז שוב 18:00-22:00, שישי פתוח לאוכל לקחת הביתה בין 10:00-14:00