עונתי, מקומי: ביקרנו במכולת החדשה של האחים, ויש לנו 5 המלצות
המכולת שהצילה אותנו בקורונה בתצורתה הווירטואלית הפכה למקום של ממש - בבית ציוני אמריקה סמוך למסעדת הדגל. השפע במקום גדול (ולגמרי יסדר לכם את האירוח הבא) ולכן ניסינו לעשות לכם קצת סדר
חשבנו שעם דעיכת הקורונה, בארץ לפחות, טרנד המעדניות יתפייד. אז חשבנו. בפועל מעדניות חדשות צצות בתדירות מסחררת. רובן הן מהזן הגנרי, שעל מדפיו אפשר למצוא קופסאות טונה אורטיז ואיזושהי פסטה מסוגננת. מיעוטן מנסות למצוא נישה מקורית, למשל סניפי הדליקטסן שהפכו לוואן סטופ שופ בתחום האירוח או אלהמברה דלי ביפו, האוחזת בנרטיב קהילתי.
האחים אסף ויותם דוקטור שייכים לסוג השני. כטהרני מקומיות הם מחילים אג'נדה זו גם על המכולת, שנפתחת מחדש במתחם מסעדת האחים בבית ציוני אמריקה.
"בגלגול הראשוני של המכולת בתחילת הקורונה חיפשנו דרך לחבר בין הקהל שלנו לספקים שאנחנו עובדים איתם. הבאנו מוצרים בסיסיים כמו ביצים וירקות. הגרסה הנוכחית מייצגת יותר את הדרך שבה אנחנו חושבים ופועלים", הם מסבירים.
הפרט הראשון שתופס את העין במכולת הוא האווירה. השפה האדריכלית־עיצובית שמאפיינת את המסעדה ואת בית ציוני אמריקה כולו משרה נינוחות נוסטלגית ומבססת את גישת Farm to Table, שמנחה את המנות שיוצאות ממטבחיו של השף אסף דוקטור. החלל נחלק לאזורי אוכל מוכן ומוצרים מתוצרת בית ולמזווה שנאצר בקפידה.
בתחום האוכל המוכן נכללים טחינה מתובלת, כבד קצוץ, חמאת סחוג וסלטים וממרחים שכבר מזוהים עם מסעדת האחים, נקניקיות פורל ושמנת מתוצרת בית בית וירקות מוחמצים ומותססים. במקרר תוכלו למצוא גבינות ממחלבות בוטיק כמו שירת רועים וברקנית, אבן יוגורט שהדוקטור מביא מעבר לקו הירוק וכריכים, למשל גרסה ארטיזנלית לסנדוויץ' מכולת עם פסטרמה כרוב אדום.
במזווה מסתתרים חומרי גלם שברור שמישהו התאמץ כדי להביא, למשל חלת דבש, תפרחת סומאק, קאימק ודיבס (דבש ענבים). באגף האלכוהול תמצאו יינות ותזקיקים מקומיים מיקבי בוטיק קטנים כמו יקב אוריה שיינותיו מוגשים במסעדה, טוניקים של נעמה שטרנליכט שנכללים גם הם בקוקטיילים באחים, באייבי ובדוק וסיידרים אלכוהוליים של המתססה.
כמקובל במעדניות רבות כיום, המכולת כוללת גם מוצרי אירוח ולייף סטייל, אך בדרכם הייחודית של האחים: כלי קרמיקה בעבודת יד של NUR, שנמצאים בשימוש בדוק ובאייבי, סבונים טבעיים, פרחים מיובשים ומרצ'נדייז כגון סלי בד וכובעים עם הטיפוגרפיה המוכרת. כרגע המכולת פועלת רק באופן פיזי. אתר האונליין, שנסגר עם המעבר, צפוי להיפתח בשבועות הקרובים.
השפע במכולת גדול ובמבט ראשון מתחשק לקנות הכול. כדי לא להתפזר אספנו עבורכם חמישה דברים שכדאי להתמקד בהם, ומשם להמשיך הלאה:
- שמן זית – כל התחזיות מדברות על התייקרות שמן זית בעקבות שנה בעייתית מבחינת מזג אוויר. המכולת מציעה לקנות שמן זית מתחלף שנמזג מתוך מכל נירוסטה גדול אל בקבוק זכוכית לשימוש חוזר. כרגע זהו שמן מזן קורונייקי מתוצרת ארץ גשור, "שאנחנו מאמינים בו ואוהבים אותו" (24.90 ש"ח ל-750 מ"ל).
- עוגת רוגלעך ביתית שכולה קיפולים ומילוי שוקולד אגוזים בטעם נוטלה עדין. אי אפשר להפסיק לאכול אותה עד שרואים את סוף התבנית החד-פעמית מתכלה (45.9 ש"ח).
- קרקר רוזמרין של דוק – פריך, קראנצ'י, מלוח ומתובל בדיוק במידה הנכונה (24.90 ש"ח). מומלץ לצרף חמאת שום ועשבים (21.90 ש"ח) ופלפל חריף מותסס של האייבי (38.90).
- ברנדי ועראק פילוקליה – יקב מבית לחם שמייצר ברנדי שמתאים להגיש ליד קינוח ועראק משלושה סוגים: ברונזה 53 אחוז אלכוהול, סילבר במהדורה מוגבלת ו־VS 61 אחוז אלכוהול (168.90-339.90 ש"ח).
- זרעי מורשת – לגננים שביניכם מוקדש סטנד שלם ובו זרעי מורשת של עשבי תיבול וירקות מיוחדים עונתיים כגון חסה יריחו, צנון תרמילים, קולרבי לבן וינאי, תרד גלילי ועוד (12.90 ש"ח). כדאי להצטייד למקרה של גל קורונה נוסף.
אבן גבירול 26, תל אביב, 03-6917171, ראשון-חמישי 12:00-19:00, שישי 10:30-15:30