האולימפוס של תל אביב: אלו מנות האוכל היווני הכי טעימות בעיר

חלום כחול. פתיחת שולחן יוונית באלבי (צילום גיל אבירם)
חלום כחול. פתיחת שולחן יוונית באלבי (צילום גיל אבירם)

מביטים בקנאה רבה על כל מי שטס לעשות בטן גם ולטחון ברבוניות ביוון? גם אנחנו, אבל לפחות אנחנו מנסים לרכך את זה עם קצת מנות אוכל יווני מושלמות שמתחבאות בתל אביב. מהמסעדה שמגישה עלי גפן ממולאים כבר 92 שנים ועד למאפה 12 האלים - זה האוכל היווני הכי טוב בעיר

11 בספטמבר 2024

יאסו סלוניקי. את היוונית שלנו אמנם למדנו משלומי סרנגה, אבל את האוכל היווני למדנו לאכול ממש כאן בתל אביב. כי עם מסעדה שמכינה עלי גפן ממולאים כבר 92 שנים, מאפה 12 האלים וברבוניות בשפע, גם כאן אנחנו יודעים להינות מאוכל יווני מצטיין. אלו המנות הכי טובות בתחום, למקרה ותרצו להרגיש בחופשה

>> הכי טוב להיות בבית. או לאכול במקדונלד'ס. זאת העיר של הפנר

עלי גפן ממולאים | אולימפוס

האמא של המסעדות היווניות בישראל ואחת המסעדות הוותיקות בארץ עושה את שלה כבר 92 (!) שנה ברציפות, בלי יח"צ ופסטיבלים. מה כן יש כאן? מבחר מסחרר של מנות ממיטב עדות הבלקן בדגש על יהדות יוון, ועלי גפן ממולאים לפנתיאון – חמוצים כהלכה, רכים ונימוחים במילוי אורז, עשבי תיבול וצימוקים ברוטב יוגורט ושמיר. קלאסיקה במיטבה. 38 ש"ח.
קרליבך 7

עלי גפן ממולאים, פאר שולחן המזאטים. אולימפוס (צילום מעמוד האינסטגרם olympus_restaurant_)
עלי גפן ממולאים, פאר שולחן המזאטים. אולימפוס (צילום מעמוד האינסטגרם olympus_restaurant_)

כדורי זוקיני | יאסו תל אביב

מאחורי הכותרת הפשוטה לכאורה מסתתר המאזה (מזאט, בתרגום משובש) המושלם, זה שמצליח גם ביוון לגנוב את ההצגה: קציצות זהובות, פריכות בחוץ ורכות בפנים, מקישואים, גבינת פטה ועשבי תיבול. הן מטוגנות בשמן עמוק ומוגשות עם קרם פלפלים ושמנת חמוצה, בניגוד מרקמים וטמפרטורות שעושה חשק לרקוד סירטאקי או לכל הפחות לשבור צלחת. 48 ש"ח.
הירקון 105

סלט יווני | קלמטה

סלט יווני טוב קם ונופל על איכות חומרי הגלם, ואת זאת מבינים היטב במסעדת קלמטה ביפו העתיקה. כשתזמינו כאן חוריאטיקי סלט, "סלט הכפר" בתרגום חופשי, יגישו לכם קערה עם עגבניות טריות ומלפפונים מוצקים חתוכים גס, פלפל ירוק ובצל סגול וזיתי קלמטה כשמעל מונחת פרוסה עבה של גבינת פטה. מומלץ בחום להזמין לחם כדי להספיג את המיץ שנקווה בקרקעית, שבעינינו הוא הדובדבן שבקצפת – פרט לנוף המושלם מהחלון כמובן. 50 ש"ח.
כיכר קדומים 10

נאמן למקור. סלט יווני, קלמטה (צילום בועז לביא)
נאמן למקור. סלט יווני, קלמטה (צילום בועז לביא)

מוסקה | אוזריה

באוכל אתני הנטייה שלנו היא להיצמד למקור, ובעיר יש כמה וכמה גרסאות מצוינות למוסקה, באולימפוס למשל. אך הפרשנות של שפית אביבית פריאל מחברת בין תל אביב לאתונה בשכבות ראגו בשר, ארטישוק ירושלמי ומלא פרמז'ן, כשאת הכול מכסה שמיכת בשמל אוורירית ונהדרת. 78 ש"ח.
מטלון 44

גשר בין תל אביב לאתונה. מוסקה באוזריה (צילום חיים יוסף)
גשר בין תל אביב לאתונה. מוסקה באוזריה (צילום חיים יוסף)

ברבוניות | שבתאי היפה

בטברנה שבין יפו העתיקה לנמל, במינימום פוזה ומקסימום פשטות שובת לב, מגישים את פאר המטבח היווני – ברבוניות מטוגנות עם פלח לימון בצד, כמו בטברנות של פיראוס. רק המחיר שונה, אבל נגד זה אין מה לעשות. 115 ש"ח.
הצורפים 38, יפו

סובלאקי קבב | אלבי

עם כל הכבוד לשווארמה, סובלאקי אמיתי זה דליקטס שלוקח בהליכה: קבב יווני עסיסי וקפיצי על פיתה עם עגבנייה ובצל חרוך על פיתה רכה שסופגת את המיצים והופכת בעצמה לתענוג מושחת. במקום צזיקי המנה מוגשת עם טחינה כדי לא להוציא לאוכלי כשר את הנשמה, אבל הקונספט כולו לגמרי מנצח. 76 ש"ח.
עולי ציון 6, יפו

מאפה 12 האלים | גרקו ביץ'

היוונים לא מאוד חזקים בקינוחים, אבל מה שכבר יש – מעולה. מאפה 12 האלים שמגשים בגרקו ראוי לשמו, מעטפת בצק פילו זהוב מטוגן ופריך ובתוכה פרוסה שמנמנה של גבינת פטה, כשמעל לכל מזלפים דבש, פרג ושומשום. איך זה מרגיש כשכל העסק המתוק-מלוח-לוהט-קראנצ'י מתפצח בפה, את זה נשאיר לכם לדמיין ורק נגיד שגם זאוס בכבודו ובעצמו היה מאשר. 62 ש"ח.
טיילת שלמה להט 17 (חוף פרישמן)

מאפה 12 האלים, גרקו ביץ' (צילום דותן ברוך)
מאפה 12 האלים, גרקו ביץ' (צילום דותן ברוך)