תתעוררו: ארוחות הבוקר והבראנצ'ים הכי טובים בתל אביב

ארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביום. עכשיו היא גם חשובה, גם משודרגת לבראנץ' וגם פשוט מעולה. קבלו את ארוחות הבוקר והבראנצ'ים הטובים בתל אביב

בושוויק. צילום: roshianuandmoloko
בושוויק. צילום: roshianuandmoloko
28 באוגוסט 2019

ארוחת בוקר בתל אביב יכולה להיות סנדוויץ' זריז או אפילו חומוס טוב – וקדימה להמשך הלו"ז שלנו – אבל גם ארוחות בוקר מושקעות ומפנקות כבר נהפכו לשגרה ברוכה אצלנו הישראלים, ואם אפשר לאכול אותן בכל שעות היום, מה טוב. כמו בכל תחום קולינרי, גם פה אנחנו דורשים עדכוני גרסה לעתים תכופות: לא עוד שקשוקה או עין הפוכה – ארוחות הבוקר משתדרגות ומשתכללות, ומסעדות שמגישות ארוחות מוצלחות במיוחד נהפכות למוקד עלייה לרגל. בשבת או ביום חול, אנחנו לגמרי זורמים עם העניין. קבלו את ההמלצות שלנו לארוחות הבוקר והבראנצ'ים הטובים ביותר בתל אביב.

המסעדות הטובות ביותר בתל אביב

אלנה

בראנץ' בסטייל של האלפיון העליון מוגש במלון הבוטיק היפהפה נורמן, המוקף בבוסתן עצי פרי. השף ברק אהרוני משלב מנות מזנון אלגנטיות כגון סלמון מעושן, מטיאס הולנדי, מאפי בוקר טריים, גבינות מקומיות וסלטים עם מנות בהגשה אישית: אגז פלורנטין, ביצים עלומות וסלמון נורווגי מעושן על מאפין ביתי והולנדייז, שקשוקה, פרנץ' טוסט ופירות טריים ועוד. למקרים שצריך בראנץ' חגיגי במיוחד. שישי ושבת 07:00-14:30.
אלנה – כל הפרטים

אלנה. צילום: דיוויד לופטוס
אלנה. צילום: דיוויד לופטוס

באנה

קונספט הבראנץ' הנהנתני עובר במסעדת ה-plant based הסבה למשהו שאפשר לחיות איתו בשלום בהמשך היום, פיזית ומצפונית. בחלל עם תקרה גבוהה וחצר מוצלת מוגשים פתיחים – לחם, טחינה, עגבניות צלויות, צזיקי ועוד; קיש קשיו וזוקיני; מאפה כוסמין במילוי חצילים, בצל, עגבניות וזעתר; פנקייק ואגסים מזוגגים ביין לבן ורוטב טופי ועוד מנות עם ערך מוסף לגוף ולנשמה, שטעים לאכול וכיף להעלות לסטורי. שישי 16:00-10:00 שבת 23:00-11:00.
באנה – כל הפרטים
להזמנת שולחן בבאנה

בבי

הביסטרו השכונתי בבן יהודה שטראסה הוא מקרה קלאסי של זאב בעור כבש. חומוס ביתי עם קלמרי או בשר טלה, שקשוקה ירוקה מעודנת, דג מרוקאי עם חלה, קובנה ועוד מנות מתבססות על מטבח עדתי אך מחביאות בשרוול אס של שף. בראנץ' בלי פוזה שמייתר את הצורך בלחשוב מה ללבוש ונמתח בהתחשבות עד שעות אחר הצהריים. שישי ושבת 17:00-10:00.
בבי בר יין – כל הפרטים

בבי. צילום: שיר ויזר
בבי. צילום: שיר ויזר

בושוויק

הבראנץ' באול דיי בר מחבר את השפע הישראלי עם השחיתות הניו יורקית. הפאן מתחיל במזנון עמוס מעדנים ומנות פתיחה קטנות ומתקדם למנות עיקריות סקסיות כמו סטייק אנד אגז, סנדביץ' קורנדביף, בריוש צלוי עם מקושקשת וביצי סלמון וכמובן ברד פודינג מלוח, שאם טרם טעמתם אל תדלגו עליו. קפה ארטיזנלי וקוקטיילים ארטיזנליים לא פחות מבית היוצר של אנשי האימפריאל סוגרים באלגנט את פינת הדרינק. שישי 17:00-11:30, שבת 17:00-12:00.
בושוויק – כל הפרטים
להזמנת שולחן בבושוויק

בלבוי

הבר האסקפיסטי ברוח שנות ה-20 מציע בראנץ' אסקפיסטי לא פחות, שלוקח את המובן מאליו והופך אותו למשהו אחר, משעשע ומוגזם. מגדל מאפים וממרחים, קורנפלייקס בחלב כמו שלא טעמתם מעולם, פנקייקס דלעת עם בננות, בייקון ודבש, האש בראונז וסלמון מעושן וביצים על בריוש עם בטן חזיר ורוטב הולנדייז מלווים בקוקטיילים כמיטב המסורת של קבוצת 223. שישי ושבת 15:00-10:00.
בלבוי – כל הפרטים
להזמנת שולחן בבלבוי

בלבוי. צילום: אנטולי מיכאלו
בלבוי. צילום: אנטולי מיכאלו

בנדיקט

נכון שקוראים למקום בנדיקט, אבל המנה הכי גאונית שלהם היא דווקא egg balls, מנה העשויה ביצים מוקצפות ואפויות ונראות כמו כופתאות, המזכירות ניוקי אוורירי ונימוח. ההברקה הזאת מגיעה עם רטבים כמו פטריות בשמנת ומוסקט או עלי תרד וגבינת עזים, לצד סלסילת לחמניות חמות. והכי חשוב: 24/7.
בנדיקט רוטשילד בנדיקט שרונה מרקט

בנדיקט. צילום: שרית גופן
בנדיקט. צילום: שרית גופן

בראסרי

במקרה של קרייב בלתי נשלט לבראנץ' שחייב להיות מושלם מכל הבחינות, הבראסרי תמיד מספק את הסחורה. באווירה עניינית אך סקסית, כששאר הבראנצ'ים עוד ישנים, תוכלו להתרפק על ביצים עלומות עם אספרגוס והולנדייז, גראבדלקס ובליני, פרנץ' טוסט ופירות העונה ועוד מנות בוקר בקו פריז-ניו יורק. מפיות צחורות מעומלנות ושירות משתדל במובן הטוב של המילה מקיימים את כל ההבטחות. שישי 17:00-07:00, שבת 13:00-07:00.
בראסרי – כל הפרטים

בראסרי. צילום: אנטולי מיכאלו
בראסרי. צילום: אנטולי מיכאלו

דלאל

זה מתחיל בסלסלת מאפים עם ניחוח ממכר של חמאה, עובר דרך שקשוקה חצילים קלויים עם תרד, עגבניות ויוגורט צאן ומגיע עד לקרואסון קרוק מדאם שיכניס אתכם לסוף השבוע עם ביצה עלומה, פסטרמה, אמנטל וקציפת כמהין. שישי ושבת 12:00-17:00.
דלאל – כל הפרטים

דלאל. צילום: אסף פינצ'וק
דלאל. צילום: אסף פינצ'וק

האחים

כבר שנים הבראנץ' של האחים נחשב לסוג של גביע קדוש. התפריט מגדיר מחדש את המונחים בופה ושפע: שקשוקה, מאפה תרד, ביצים חצי קשות, ירקות קלויים ואפויים, חומוס תוצרת בית, מבחר גבינות, סלטים טריים ואזור שלם שמוקדש לקינוחים. והשוס? תפריט קוקטיילים ואלכוהול זול. שישי 8:30-13:30.
האחים – כל הפרטים

מסעדת האחים. צילום: אנטולי מיכאלו
מסעדת האחים. צילום: אנטולי מיכאלו

הבסטה

בוחרים מנה עיקרית והמון צלחות קטנות זורמות לשולחן לפני שהיא מגיעה: ירקות, לחם, איקרה, סלט תפוחי אדמה עם חזרת, פולנטה, מסבחה ירקות שורש ועוד. תפריט העיקריות כולל חטאים מבורכים בדמות אגז בנדיקט, צלחת נתחים קרים, שווארמה חזיר ומתוקים מפירות עונתיים. בגזרת האלכוהול: בלאדי מרי, לילה בשלל צבעיו, גזוז, תפוחים, שפריץ, קראף של יין  ועוד. שבת 16:00-11:00.
הבסטה – כל הפרטים
להזמנת שולחן בבסטה

הוטל דה ויל

בגסטרו ברארוחת הפריזאי מוגש בראנץ' שנמתח עמוק אל תוך אחר הצהריים. קרואסון BLT; קרוק מדאם; Benedict de Mer מביצים עלומות, ביסק סרטנים, לנגוסטין וחלה; ולחם אבוד עם קרם אנגלז ותותים משלבים ווייב הצרפתי עם שחיתות תל אביבית. בתוספת כמה דרינקים אלגנטיים אפשר להתחיל להסתער על הסופ"ש. שישי ושבת 16:00-09:00.
הוטל דה ויל – כל הפרטים
להזמנת שולחן בהוטל דה ויל

קרואסון שקדי עגל בהוטל דה ויל (צילום: בן יוסטר)
קרואסון שקדי עגל בהוטל דה ויל (צילום: בן יוסטר)

הוטל מונטיפיורי

חביתה בנאלית ושולחן עמוס קעריות לא תמצאו בבראנץ' בהוטל מונטיפיורי. במקום זאת יגישו לכם כאן בכלים יפהפיים ביצים מקושקשות עם סלמון מעושן, חלה קלויה עם ז'מבון וגאודה, אומלט פריזאי וביצים תוניסאיות, או פשוט לחמניות חמימות, חמאה וקונפיטורה מתוצרת בית. שישי 7:00 – 17:00, שבת 8:00 – 12:45.
הוטל מונטיפיורי – כל הפרטים

הוטל מונטיפיורי. צילום: שירן כרמל
הוטל מונטיפיורי. צילום: שירן כרמל

טאיזו

במסעדה הטובה ביותר בתל אביב וזוכת טקס פרסי האוכל כבר חמש (!) פעמים מוגש בראנץ' פאן-אסייתי צבעוני ולא שגרתי. המסע מתחיל בסלסילת פחמימות וחמש מנות ראשונות למרכז השולחן, למשל ארנצ'יני הודי וצ'אטני עגבניות; בלק טייגר שרימפס וארטישוק ירושלמי; ובאו חציל וביצה חצי רכה. שלב המנות העיקריות הוא אישי וכאן הבחירה נעשית ממש קשה, אבל היא כאין וכאפס לעומת הקינוחים: פחזניות סנט אונורה במילוי גנאש שוקולד חלב ומיסו, ופרנץ' טוסט מסקרפונה עם שוקולד לבן, ריבת תותים וקפיר ליים. מזל שיש בלאדי מרי, בפרשנות מקורית כמובן עם וודקה, סאקה, מיץ עגבניות ווסאבי, שעוזר להחליק את הקמטים במצח. שישי מ-11:00.
טאיזו – כל הפרטים
להזמנת שולחן בטאיזו

טאיזו. צילום: יפית שמחה
טאיזו. צילום: יפית שמחה

מלון לייטהאוס

בתום תקופת הרצה מוצלחת הושק במלון לייטהאוס בראנץ' כהלכתו. בקומה החמישית של בניין מגדלור, בחלל ממוזג ומעוצב ומרפסת שופעת צמחייה ופינות זולה חמודות, תפגשו מזנון ברוח Farm to Table ועליו דגים כבושים מתוצרת בית, ארנצ'יני, קבב דג ים, צזיקי קישואים, עמדת מסבחה להרכבה עצמית, גבינות בוטיק ועוד.  בכך לא תמה הזללנות וכעת מגיע תור העיקריות בהגשה אישית: פולנטה עם ארטישוק וחמאת כמהין; סרדין מז'וז'ין – "סרדינים מחותנים" במילוי קןנקסה עגבניות, שום קונפי, כוסברה ולימון כבוש; קנלוני במילוי מסקרפונה, ריקוטה וחציל; כרוב צלוי ואגז בנדיקט ועוד. 120 ש"ח לאדם כולל קוקטייל. שישי 12:00-16:00.
Lighthouse by Brown, בן יהודה 1 תל אביב, 03-766-0500

לייטהאוס. צילום: שי נייבורג
לייטהאוס. צילום: שי נייבורג

משייה

לבראנץ' במשייה אי אפשר לבוא בספונטניות. היא נחשבת לאחת הטובות בארץ, ולפיכך  מגיעה יחד עם רשימת המתנה ארוכה. סלט חצילים עם גמבה ופלפל חריף, טבולה ומשמשים מיובשים, סלט פאקוס עם בצל סגול ושקדים מולבנים, דלעת בדבש ומיסו, גבינות בוטיק, ממרחים ומאפים מתוקים ומלוחים הם חלק קטן ממזנון עשיר וצבעוני, שאפשר לחזור אליו שוב ושוב במהלך הארוחה. העיקריות שואבות השראה ממנות בוקר מהמזרח התיכון והעולם, למשל שקשוקה לבנה ומנגולד, גרסה מקורית לאגז בנדיקט בתוך קרואסון ופרנץ' טוסט מתובל בראס אל חנות. מלון הבוטיק שבו נמצאת המסעדה מספק אווירה בינלאומית, וצלחות קרמיקה בעבודת יד מעניקות לאוכל מגע אמנותי. שישי 11:00-14:30.
משייה – כל הפרטים
להזמנת שולחן במשייה

משייה. צילום: אנטולי מיכאלו
משייה. צילום: אנטולי מיכאלו

סיטארה

במרפסת פתוחה מול הים, שמזכירה את מיאמי יותר מאשר את יוון, מוגשת ארוחת בוקר בסגנון היוקרתי שסיטארה מחוייבת אליו. הקהל מצדו מרגיש נוח לרדת מעקבים ורולקס, ואף אחד לא ירים גבה על הוויאנס ושוטרס. כדאי להגיע מוקדם כדי לתפוס את הבריזה והשקט של הבוקר. בתפריט: סביח מתחכם – חציל שרוף בגריל פחמים, ביצה עלומה, טחינה ועמבה; גרבדלאקס, ביצי שליו וקרם פרש על חלה קלויה; מלוואח שרימפס וביצה רכה ופנקייקים עם בייקון טלה, מייפל וגלידת וניל, וכמובן מגש מזאטים לפתיחת שולחן על תקן ארוחת בוקר ים תיכונית. שישי ושבת 12:00-09:00.
סיטארה – כל הפרטים
להזמנת שולחן בסיטארה

סיטארה. צילום: יהונתן בן-חיים
סיטארה. צילום: יהונתן בן-חיים

קלארו

עוד בראנץ' שהביקוש אליו עולה על ההיצע ולכן תצטרכו לתכנן מראש. ארוחת הבוהוריים בקלארו היא שילוב מושלם של אווירה ניו יורקית, שירות שיודע מה אתם רוצים עוד לפני שחשבתם על כך, ואוכל נהנתני אך מחובר לאדמה ולעונות השנה: אספרגוס בנדיקט ברוטב הולנדייז ופרושוטו צוואר, סביח מפורק, טוסט שינקן וגאודה אימתני המבורגר וביצת עין ועוד. מה שלא תעשו אל תשכחו להשאיר מקום לפרנץ' טוסט שמוגש עם גלידת שמנת חמוצה נהדרת. חובבי ארוחת הבוקר הישראלית יקבלו אותה בפורמט זוגי על מגש דקורטיבי (כולל עציץ) עמוס צלוחיות קטנות ומפתות וסלסלת מאפים חמים מהטאבון. שישי 12:45-09:00 ושבת 12:30-09:00.
קלארו – כל הפרטים

קלארו. צילום: שני בריל
קלארו. צילום: שני בריל

קפה נורדוי

בועת שיק צרפתי בלב הלבנט שלוקחת מנות בוקר קלאסיות מאירופה (בעיקר) ומישראל (קצת) ומגישה אותן ללא כל פרשנות בצורתן המדויקת, הסקסית והמפתה ביותר. השף עינב אזגורי מקבל את פני הסופ"ש במקושקשת רכה על ופל בלגי עם נקניקיית עגל גאודה ותבשיל שעועית; אויסטרים על קרח; רוסטביף, המבורגר ושניצל מילאנזי, רצוי עם יין או קוקטייל. מחלקת המתוקים לא עושה הנחות ומציעה בוראטה עם קלמנטינות מבושלות בסירופ, פרנץ' טוסט קרם אנגלז ופירות ועוד קינוחים מהחלומות.
קפה נורדוי – כל הפרטים
להזמנת שולחן בקפה נורדוי

קפה פופולר

השף אבי ביטון פותח שולחן נדיב וצבעוני עם ממרחים וסלטים; פסטייה תרד וגבינה מלוחה, מקושקשת ראגו פטריות ופרמזן, לביבת ירק ויוגורט נענע, סופריטו חציל חמים עם ביצת עין ויוגורט עזים ועוד מנות קטנות שמאיישות את המשבצת שבין בוקר לצהריים. תפריט קוקטיילים תואם מחליק את הקצוות והאווירה שיקית כמצופה ממלון בוטיק. שישי ושבת 14:00-09:30.
קפה פופולר – כל הפרטים
להזמנת שולחן בקפה פופולר

קפה פופולר. צילום: My-social
קפה פופולר. צילום: My-social

שישקו

הבראנץ' ההדוניסטי מהסרווסריה חוזר ולוקח את השחיתות עוד יותר לקצה, אם זה בכלל אפשרי. מפגן ההתחזרות – pun intended – שהשף רוברט קלוגר בנה נפתח באיקרה, כבד קצוץ עם שומן אווז וחזרת לבנה, סלט ביצים עם פתיתי בייקון ועוד מזאטים שמתנגבים עם חלה טרייה. אחר כך תרשו לעצמכם לגלוש לערימת פנקייקים עם בייקון ומייפל, פרנץ' טוסט האם אנד צ'יז ועוד מנות שאף קרדיולוג לא יאשר. מסיימים בברד פודינג משוגע עם שוקולד צ'יפס, בייקון וקצפת, מורידים צ'ייסר חינמי ומתעלפים על הספה, כי שום דבר אחר לא בא בחשבון. שבת 12:00־17:00.
שישקו – כל הפרטים

שישקו. צילום: אנטולי מיכאלו
שישקו. צילום: אנטולי מיכאלו