הבהלה לזהב: מנות הצ'יפס הכי טעימות בתל אביב

מתובלים, נקיים, שמנים או דקים - אם התעורר בכם החשק לטוגן הזהוב, אלו המקומות אליהם כדאי לכם להגיע

צ'יפס. צילום: Shutterstock
צ'יפס. צילום: Shutterstock

אמסטרדם פרייז

אפשר כבר להודות שבטטה מנצחת תפו"א ויש לעגן את מקומה בכל מוסד צ'יפס בעיר? עד שזה יקרה, הצ'יפסרייה בפלורנטין משכינה במנה שלה שלום בין שתי הפחמימות האהובות, לצד מגוון רטבים תמוהים יותר ופחות, ביניהם צ'דר, שום, צ'יפוטלה ואף נוטלה (22 ש"ח).
אמסטרדם פרייז, חיים ויטאל 10 תל אביב, 03-933-6818

אמסטרדם פרייז. צילום: דני גולן
אמסטרדם פרייז. צילום: דני גולן

קן הקוקיה

כמו כל מה שנמצא ביפו, גם הצ'יפס הפלאי של קן הקוקייה לא זכה להייפ בתל אביב, וטוב שכך. פלחי צ'יפס שמנים, רכים, עטופים קראנץ' זהוב-חום (לא שרוף!) ומלוחים בדיוק כמו שצריך הם הסיבה היחידה שלנו להיאחז בעיר הזאת לאחר חסימת הכבישים (28 ש"ח).
קן הקוקיה, נעם 3 יפו, 054-838-7452

א לה רמפה

צ'יפס הצ'דר הוא גולת הכותרת של בר-המסעדה החמוד בדרום השקט של העיר. המנה המכובדת יכולה לשמן קיבות של שניים-שלושה בליינים בכיף, ומהווה נשנוש סליזי אידיאלי לצד המשקה בזכות הצ'יפסים הדקים והחמים שהגבינה המותכת מדביקה אותם לכדי צרורות קטנים, מושלמים לטבילה ובליסה (28 ש"ח בלי צ'דר, 38 ש"ח עם צ'דר).
א לה רמפה, העמל 21 תל אביב, 03-546-1506

צ'יפסטאר

הסניף המקומי של רשת ההולנדית מעוצב כקיוסק פסט פוד קטן שבקלות יכול להיבלע בין שפע המסעדות על אבן גבירול.  זה לא מפריע לקהל לבוא בהמוניו, הכל בשביל קונוס קרטון גדוש טוגנים מן הנכר. בדומה לאמסטרדם פרייז, גם כאן מלבד טקשופ ומיונז מוצעים שלל רטבים מאתגרי חך, כמו צ'ילי או רוטב חמוץ מתוק (15/20/25 ש"ח).
צ'יפסטאר, אבן גבירול 85 תל אביב, 054-727-0417

צ'יפסטאר. צילום: גטי
צ'יפסטאר. צילום: גטי

ויטרינה

צ'יפס תפו"א-בטטה עשוי כהלכתו עם תוספת מרעננת של שום, גרידת לימון ופטרוזיליה קצוצה, בהמבורגריה שכולה טוב. מוגש עם איולי ביתי וקשטופ סלק (13/18 ש"ח).
ויטרינה

ויטרינה. צילום: אנטולי מיכאלו
ויטרינה. צילום: אנטולי מיכאלו

מקדונלדס

דבר אחד בטוח: בצ'יפס הפריך של רשת המזון המהיר אף פעם לא יהיו נפילות. עם כל הכבוד לצ'יפס קרוע, מתובל ביצירתיות או מוגש בקונוס – אין תחליף לטעמה הענוג של ילדות מוזנחת (9.5/16.5 ש"ח).
מקדונלדס, רוטשילד 33 תל אביב (אחד מתוך כ-20 סניפים בתל אביב וסביבותיה), 052-944-0166

רומנו

תפוחי אדמה מזן מיוחד שעוברים טיפול מלכותי, ומוגשים לשולחן כפלחים שמנים ועסיסיים, מוגשים בנייר כמיטב המסורית האייל שניית, לצדם מיונז שום אלוהי שגורם לתהות מדוע שידכנו לצ'יפס כל רוטב אחר אי פעם. אי אפשר להזמין יותר ממנה אחת לשולחן, אלוהים יודע למה. אם הוא מבין את אייל שני (29 ש"ח).
רומנו

צ'יפס בסלון רומנו
צ'יפס בסלון רומנו

אלנה

כמו יתר המנות המוקפדות בתפריט הבראסרי של מלון נורמן, כך גם הצ'יפס: מדויק, אצילי ואלגנטי להפליא (20 ש"ח).
אלנה 

פיקוק

צ'יפס נפלא שנולד במסעדה שאהבנו (אורקה) על ידי שף שאנחנו עדיין אוהבים, ערן שרויטמן. אם כבר השלמתם עם ההשפלה של ניגוב שמן מהשפתיים לצד שחקני הבימה מלקטי סלטים, לכו על המנה שהכי שווה את זה בסביבה (27 ש"ח).
פיקוק, מרמורק 14 תל אביב, 03-686-8259

אגאדיר

צ'יפס מתפצח בצורה קעורה ומגניבה, מושלם להעמסת רטבים. המנה גדולה למדי וזולה יחסית, פרמטר לא זניח בבחירת מנה מסוג זה, במיוחד אם ברצונכם להרגיע מאנץ' (14/19 ש"ח).
אגאדיר

אגאדיר. צילום חברת CVM
אגאדיר. צילום חברת CVM

בראסרי

מגולגלים בתוך נייר עיתון, דקים, קצרים ופריכים – הצ'יפסים של הבראסרי הם קלאסיקה שלא מאכזבת, ועומדת בפני עצמה אך מומלצת כמנה סופגת בצד אחד הקוקטיילים (24 ש"ח).
בראסרי

פרוזדור

הצ'יפס העגול של הפרוזדור מזכיר בצורתו את חטיף התפוצ'יפס החביב עלינו, זה האקסטרה קראנצ'י וחרוש הפסים. פנים רך, מידת פריכות מספקת ובעיקר תוספת מדוייקת לכל שאר הזימה הקולינרית שהולכת במקום הזה (14 ש"ח).
פרוזדור

זכאים

קרעי תפוחי אדמה פריכים, אפויים ומטוגנים במינון מדוייק של קראנצ'יות, נימוחות ותיבול שמגיע לשיאו בשילוב עם המיונז הטבעוני המשובח (36 ש"ח).
זכאים

צ'יפס בזכאים (צילום: חיים יוסף)
צ'יפס בזכאים (צילום: חיים יוסף)