השמיניה הסודית: 8 מנות תל אביביות חדשות שאתם צריכים לטעום עכשיו
אף על פי כן ולמרות הכל, תל אביב לא מפסיקה להתחדש במסעדות ומאכלים חדשים, מסקרנים ומפתים שאתם פשוט חייבים לטרוף. החל מהמנה החדשה של הוטל מונטיפיורי (אוכלים עד שהצלחת מחזירה השתקפות) ועד לסלט העגבניות שעוד יהפוך למיתולוגיה (זלזלו, זלזלו, העיקר שתטעמו)
1. טטאקי אלבקור | קילומטרז'
מפה לשם, מסעדת קילומטראז' כבר בת שנתיים. מה שהתחיל כגאג טלוויזיוני בעקבות הריאליטי "המסעדה הבאה" הפך למסעדה רצינית, עם פחות פרחים ועלעלים ויותר מנות מנומקות. שף עידן בושארי (פומפי) יצר לכבוד האירוע תפריט אלבקור (טונה לבנה ארוכת סנפיר), עם כמה מנות מצוינות ובראשן טטאקי אלבקור – ריבועי דג צלויים בשוליים ונאים במרכז, כדי שאפשר יהיה להתרשם משתי צורות ההכנה, ברוטב פונזו הדרים עם פלחי תפוז ועלי סצ'ואן, שמוסיפים ארומה חריפה־חמוצה עדינה ומעניינת. אם התמונה בראשית הכתבה לא מפתה אתכם, אתם כנראה לא שפויים. 71 ש"ח.
>>
2. שלל עגבניות קיץ | פרדס
מעבר לעובדה שפרדס היא אחת המסעדות היפות והמושקעות שנפתחו בעיר מאז פרוץ המלחמה, כבר מסתמנות בה כמה מנות שמתקדמות בצעדי ענק לתואר אייקון. מאחורי הטייטל הרומנטי "שלל עגבניות קיץ" עומדת מנה ובה, ובכן, שלל עגבניות קיץ, הכי יפות ומתוקות וצבעוניות ששף ברק אהרוני הצליח להשיג. כל היופי הזה מונח על גספצ'ו פיקנטי עדין מעגבניות בשלות, אפרסק עם חומץ לבן ופריחת זעתר. בעינינו זהו יורש יותר מאשר ראוי לסלט העגבניות המיתולוגי של רושפלד. 72 ש"ח.
טל ישראל 5 (מלון דה ג'ורג')
3. פאקוס | תריסר
עם יד על הלב, פאקוס הוא בדרך כלל גרסה די משעממת לקישוא. את המופע הטוב ביותר של הדלוע חביב השפים מצאנו במסעדות תריסר הנהדרת, במסגרת תפריט ליקוטי קיץ: פאקוס צלוי בגריל עטוף בסרטים דקיקים של פאקוס טרי ברוטב רוטב נענעת נחלים שלוקט בנחל תנינים, וקרם פטה אוורירי חמוץ עדין. מנת קיץ קלילה בהשראה שמגיעה אולי מצזיקי יווני, אבל כל השאר הוא הכי ישראלי שאפשר. 68 ש"ח.
נמל תל אביב, האנגר 12 (שוק הנמל)
4. תירס וקלמרי | הוטל מונטיפיורי
בשעה שבראסרי 48 והמלון הנוצץ גונבים את תשומת הלב, הוטל מונטיפיורי עובר מתיחת פנים עדינה ונעימה מאוד. השירות עדיין מופתי והאווירה סקסית כתמיד, ומדי פעם מתרחשים אירועים ואירוחים שמזריקים דם חדש למוסד הוותיק. מנת תירס עם קלמרי צרובים, חלפניו איולי חמאה חומה ושפריץ ליים מביאה לצלחת את הקיץ והשמש בטעמים מתוקים-חרוכים-חריפים-חמוצים שאי אפשר להפסיק לזלול עד שרואים את קרקעית הצלחת. 86 ש"ח.
מונטיפיורי 36
5. שרימפס מנגו קוקוס | גוצ'ה
המנה הזו זרקה אותנו אחורה בזמן ואהבנו כל רגע: שרימפס שמנמנים ברוטב קרם קוקוס מתוק עדין מתובל במעט צ'ילי מעקצץ, פרוסות עסיסיות של מנגו מאיה טרי ובזיליקום. הקומבינציה המילניאלית מוגשת מיומה הראשון של גוצ'ה וכעת היא חוזרת כספיישל קיץ לרגל יום הולדת 20 למסעדה. כן, היא מרגישה נוסטלגית ואולי קצת מיושנת אבל זה סוד הקסם. עובדה: את הרוטב שתינו בכף. 88 ש"ח.
דיזינגוף 171
6. פיצה פרושוטו קוטו | טברנה רומאנה
תנו לנו אוכל איטלקי בתמחור שפוי ואנחנו מתייצבים. בטרטורייה החדשה של בנצי ארבל (קלבריה, כפרה מיו) יש המון מנות שוות (היוש סופלי), אבל הפיצה גאונית – פריכה ודקיקה ומתפצחת ובכל זאת מצליחה לשאת על עצמה טופינגז לשדרוג הקונספט. אם כשרות ובקר נמוך אינם מטרידים אתכם, פיצה טונדה (כך נקרא הסוג הספציפי) פרושוטו קוטו תמרח לכם חיוך ענק על השפתיים – עיגול בצק נדיב ועליו רוטב עגבניות מתוצרת בית ופרוסות פרושוטו איטלקי, פיצוי נאות אחרי שקרעתם את הגרון בהפגנה. 79 ש"ח.
קפלן 8
7. פיתה פורטובלו ובשר חדש | פיתה ברודשטיין
יש לנו סימפתיה לאנשים שמתאמצים בתל אביב, ובעלי הפיתייה החדשה בשולי לוינסקי הם בדיוק כאלה. לאחר שבישלו לחיילים ועשו שמיניות באוויר כדי להחזיק את המסעדה האיטלקית שלהם בפשפשים, הם נכנסו למקום שבו פעלה מסעדת אבן עזרא ופתחו מקום שכולו פיתות בשר, ישן וחדש. הקבבים נפלאים והמרגז נהדר, אבל הפיתה הטבעונית מפתיעה ממש – פטריית פורטובלו על גחלים ובשר מפורק מתוצרת רידיפיין במרקם נגיס וטעמי עשן, שמרגישים כמו הדבר האמיתי, עם עמבה, טחינה וירקות צלויים. קרניבורים, כדאי גם לכם לנסות. 48 ש"ח.
המשביר 2
8. שניצל | דיינר איטלו אמריקנו
כן כן, לא התבלבלנו, בסך הכל שניצל. אבל בתקופה הנוכחית ממילא הגו-טו שלנו הוא אוכל מנחם. כדי להגיע לאיטלו-אמריקנו, הגרסה המחודשת של הדיינר של גוצ'ה, צריך לדלג מעל חפירות הרכבת הקלה ולחפש היטב מאחורי גדר מתכת גדולה, אבל כשמתחשק אוכל של בית – המאמץ מצדיק את ההשקעה: שניצל בגודל יבשת אמריקה, זהוב וחם ועבה ופריך, עם פירה חמאתי (או צ'יפס) ועגבנייה, בצל סגול ומלפפון חמוץ. לפעמים זה כל מה שצריך כדי לחוש שפיות, ואפילו זמנית. 69 ש"ח.
אבן גבירול 14