מהר מהר לפני שיגמר: 9 תבשילי מסעדות מושלמים ליום קריר וחורפי

ככה מתחממים. תבשילים בגואטה. (צילום: עמוד האינסטגרם @gueta_rest)
ככה מתחממים. תבשילים בגואטה. (צילום: עמוד האינסטגרם @gueta_rest)

הוא מגיע רק לרגע ותיכף יעלם, אבל החורף בא היום - ואנחנו מתכווננם לנצל אותו עד הסוף. גולאש לוהט, חמין מנחם, באטר צ'יקן מפנק ועוד מאכלים שיעשו את פיסת החורף הקטנה הזו לקצת יותר נעימה. צריך להסתפק במה שמקבלים, לא?

5 בפברואר 2025

הוא לא בא להרבה זמן, אבל כל עוד הוא פה אנחנו רוצים לאכול, להתנחם, להתחמם וקצת לרחם על עצמנו. לכבוד מעט הטיפות שהגיעו, הכנו לכם רשימה של התבשילים הכי מחממים וחורפיים שתל אביב מציעה, ועל אף שהחורף פה די קצר עד לא קיים – יש לא מעט כאלה.

>>

גולאש | טוליפ ההונגרית

יש מנות שכאילו נכתבו למזג האוויר הסגרירי, וגולאש הונגרי היא בהחלט אחת מהן. ואם כבר גולאש, אז ברור שבטוליפ – מסעדה הונגרית אותנטית שכבר הפכה למוסד ומציעה גולאש מנצח. הגולאש המיוחס הוא הלוא נזיד בשרי מהביל ומתובל כהלכה בתעופות פפריקה, קוביות בשר בקר רכות, ירקות שורש בבישול ארוך, תפוחי אדמה בנדיבות ובצקניות, לפי מיטב המסורת כמובן.
48 ש״ח, יהודה הלוי 52 או במשלוח

גולאש קלאסי בטוליפ. מתוך עמוד הוולט של המקום
גולאש קלאסי בטוליפ. מתוך עמוד הוולט של המקום

חמין | סנדר

בימים כאלה כל שנותר הוא לצלול לתוך תבשיל חום וחמים שנולד במיוחד לחורף, ומלווה את ההיסטוריה היהודית כבר לדורי דורות. סיר שהתבשל כל הלילה עם שעועית ושלל קטניות, בשר בקר, תפוחי אדמה, ביצים כמובן וגם קישקע למי שמבין עניין. ומי שמבין עניין אוכל חמין (או טשולנט) בסנדר לא רק בחורף, אלא בכל ימות השנה. אבל היום במיוחד.
חמין קומפלט 98 ש״ח, לוינסקי 54

יותר חמים מזה אין. חמין בסנדר. (צילום: מיטל סלומון)
יותר חמים מזה אין. חמין בסנדר. (צילום: מיטל סלומון)

מרק מוליגטוני | סופלייר

המרקייה העונתית ששבה לשמח אותנו בכל חורף הפליאה במחווה לסופ-נאצי של סיינפלד עם מרק מוליגטוני מופלא. המרק מבוסס על מתכון הודי ותיק, ומורכב מעדשים כתומות, קרם קוקוס עשיר, עוף מתובל בתערובת תבלינים הודיים ריחניים, תפוחי עץ, כוסברה ולימון. ואיך כל המרכיבים האלה שלכאורה נראים לא קשורים משתלבים זה בזה? פשוט נפלא, זה איך.
45 ש״ח, מלכי ישראל 11 או במשלוח

נו סופ פור יו? מוליגטוני ב־soupplier (צילום: שלומי יוסף)
נו סופ פור יו? מוליגטוני ב־soupplier (צילום: שלומי יוסף)

טבחה בסאלק | גואטה

מתי בפעם האחרונה אמרתם קדירה? אולי בחורף של לפני שלוש שנים, אבל הנה הגיע שוב יום להגיד את המילה המחממת הזו. בגואטה מגישים תבשיל קדירה טריפוליטאי מסורתי ומנחם, הוא מבוסס על קוסקוס, בשר בקר שבושל שעות ארוכות והוא רך ומבורך, תפוחי אדמה, שעועית ומנגולד (בסאלק כאילו דא). לאכול מול הרדיאטור כשבחוץ טיפות על החלון, כן בבקשה.
68 ש״ח, שמעון בן שטח 2 או במשלוח 

טבחה בסאלק בגואטה. (צילום: מתוך עמוד הוולט)
טבחה בסאלק בגואטה. (צילום: מתוך עמוד הוולט)

באטר צ׳יקן | למפור

ההודים בהחלט יודעים לחמם ולנחם, אחרת לא היו הוגים מנה מושלמת כמו באטר צ׳יקן. עוף ברוטב מסאלה עשיר ומעקצץ שנוספת לו חמאה בנדיבות שהשתיקה יפה לה, אך כזו שהופכת את העוף לרך עד מאוד. בלמפור מצאנו גרסה מנצחת, עם אורז לבן שסופג היטב את הרוטב, תוספת כוסברה לרענון הנדרש והרבה אהבה. רק המחיר קצת קשוח, אז מזל שהחורף קצר.
82 ש״ח, קינג ג׳ורג׳ 33 או במשלוח 

רק תראו את הקרמיות. למפור. צילום: (מתוך אינסטגרם @lampurtlv)
רק תראו את הקרמיות. למפור. צילום: (מתוך אינסטגרם @lampurtlv)

רוז בוכרי | סופרא

המסעדה הערבית ביפו היא פתרון מושלם לימים הקרירים – התבשילים נפלאים, מזינים, טריים ובריאים ובהחלט מאפשרים לנו לאכול מהם ולהתחמם מבלי לקום מהספה. ובמקרה הזה, אורז עם גרגירי חומוס וגזר המשווים לו מראה כתמתם ומזמין, מעליהם כרע עוף צלויה בתנור, סלט ירקות וטחינה. כל אבות המזון כמובן, והמחיר בכלל הוגן למדי.
49 ש״ח, סלמה 3 או במשלוח

רוז בוכרי, בכל שם אחר, הוא עדיין רוז. סופרא צילום: מתוך וולט
רוז בוכרי, בכל שם אחר, הוא עדיין רוז. סופרא צילום: מתוך וולט

חריימה | מרחביה 7

המסעדה החדשה של לוינסקי מאופיינת באוכל בקו ביתי שמבושל ביד מיומנת, והיום במיוחד היינו רוצים לשים את מזלגנו על מנת החריימה הנהדרת שמוגשת כאן, שמומלץ לאכול היום למרות שלא יום שישי, אלא סתם יום קר שמבקש דג ופחמימה. מדובר, אם כך, בדג קוד בתערובת פיקנטית של עגבניות ופלפלים בתיבול מדויק וערב לחיך. ממליץ להוסיף אורז לבן וחלה כמובן לאחרון הניגובים.
76 ש״ח,  מרחביה 7 או במשלוח

פה פותחים שולחנות. מרחביה 7. (צילום: יעל בונפיס)
פה פותחים שולחנות. מרחביה 7. (צילום: יעל בונפיס)

רטטוי | המזנון

אם אתם מיטיבי לכת כמותנו, בוודאי ידעתם שבמזנון של איל שני ניתן גם למצוא מנות שאינן מוגשות בפיתה. לרוב לא נרצה לוותר על המאפה המושלם, אבל ביום כמו זה, דווקא בהחלט נרצה מנה בצלחת, במיוחד כשמדובר בתבשיל רטטוי לפי הספר. מיטב חומרי הגלם בדמותם של חצילים, קישואים, עגבניות ובצל מוזהבים עד כלות וצלויים ברוטב עגבניות עז טעמים, מלמעלה טחינה, חריף, ביצה קשה ואתם מסודרים. אגב, אפשר להוסיף שורה של פיתות למי שלא יכול בלי.
48 ש״ח, אבן גבירול 23 או במשלוח

כל מה שלמדנו מהסרט לא תקף. רטטוי של המזנון. צילום: מתוך וולט
כל מה שלמדנו מהסרט לא תקף. רטטוי של המזנון. צילום: מתוך וולט

מקרוני אנד צ׳יז | פלטבוש

אולי זו לא ההגדרה המדויקת לתבשיל – אבל זה מבושל וחם וכל כך טעים, שלא לדבר על עמוס בנוזלי שמנת וגבינה נפלאים, שאנחנו חייבים לכלול אותו ברשימה מכובדת זו. המק אנד צ׳יז מבית פלטבוש מבושל בבשמל עשיר וקטיפתי ונוספים לו לפי הסדר: צ׳דר אנגלי, גרוייר שוויצרי וגאודה פלפל. הגבינות מתבשלות זו בזו, והופכות את הנ״ל למנחם, טעים וצ׳יזי במיוחד.
50 ש״ח, יהודה הלוי 52/רמב״ם 4 או במשלוח

מק אנד צ'יז בפלטבוש. (צילום: מתוך אינסטגרם @flatbushtlv)
מק אנד צ'יז בפלטבוש. (צילום: מתוך אינסטגרם @flatbushtlv)