אש על הפנים: חיפשנו את המנות הכי חריפות בעיר. תראו מה מצאנו

רואים עליו את החריפות. פריז טקסס (צילום יח"צ)
רואים עליו את החריפות. פריז טקסס (צילום יח"צ)

זר לא יבין זאת, אבל מי שמאוהב בחריף לעולם לא יוותר על העקצוץ המרגש הזה בלשון, ולמרות שלא קשה למצוא מנות חריפות בתל אביב, רק 11 המנות האלו ירגישו לכם כמו השטן בכבודו ובעצמו הצית את שריפות קליפורניה בתוך הפה שלכם. זה דבר טוב, כן?

1 בפברואר 2025

אין לכם מה להתנצל, אהבת חריף היא לא טעם, היא אופי. זה הריגוש שעל קצה הלשון, הסיפוק שהתגברות על הבערה והאושר שמעבר למה ששורף לרגע. מי שבאמת רוצה לאכול חריף – אבל באמת באמת – לא צריך לחפש בפלפלים זרים. יש לנו את כל המנות החריפות גם כאן, רק צריך לדעת איפה לחפש. אנחנו מחפשים לפי איפה שיש אנשים עם פרצוף אדום, וכמה שיותר סימוני פלפל אדמדם בתפריט. אלו המנות הכי חריפות בתל אביב, שיהיה בערה נעימה.

>> תהרגו את השליח: כך ניסיתי להיגמל ממשלוחי וולט, ולגמרי נכשלתי

1. ראמן מיסו חריף | WABI

ביפן אולי היו מתפלצים, אבל אנחנו דווקא שמחים שבמזרח התיכון יש מקום לשילובים לא שגרתיים, אחרת לא היה נולד לנו הראמן החריף ברמות לא סבירות של שף דין שושני, מציר עוף סמיך עם טארה מיסו שמלא באומאמי ושמן צ'ילי. התוספות קצת יותר נאמנות למקור: חלבון לבחירה, באק צ׳וי, ביצה חצי רכה, אטריות ראמן דקות, בצל ירוק, נארוטו מאקי מתוצרת בית ושום טרי טחון, שיהיה למזל למי שטועם. 65 ש"ח.
דה פיג'וטו 23

טוקיו נשרפת. ראמן חריף, WABI (צילום יעקב בלומנטל)
טוקיו נשרפת. ראמן חריף, WABI (צילום יעקב בלומנטל)

2. קוטייאו טום יאם שרימפס | גברת קוטייאו

עשרה קבין של גיהינום ירדו לעולם, תשעה לקח המטבח התאילנדי, וכולם כנראה מרוכזים במנה הזו: ציר על בסיס מחית טום יאם מתוצרת בית עם אטריות אורז, שרימפס, צ'ילי תאילנדי מותסס, ריבת צ'ילי וולוקצין גאי (כדורי עוף תאילנדיים). מעל לכל מונח קרקר וונטון, על תקן עלה תאנה שאולי יצליח לרכך קצת את המהלומה החושית. 73 ש"ח.
יום טוב 1

קוטייאו טום יאם שרימפס. גברת קוטייאו (צילום מתי נקש)
קוטייאו טום יאם שרימפס. גברת קוטייאו (צילום מתי נקש)

3. קציצות עוף בלימון | בוטרגה

אל תתנו לשם להטעות אתכם, כי תיבול נדיב בפלפל שאטה, צ'ילי, פלפל שחור ושום הופך את כדורי העוף הלימוניים והתמימים של השפית פריאל שבו למראה לפצצות מצרר בוערות. מומלץ להצטייד במגבת לספיגת הזיעה. 75 ש"ח.
רבי עקיבא 20

רק נראות תמימות. קציצות עוף בלימון וצ'ילי, בוטרגה (צילום יעקב בלומנטל)
רק נראות תמימות. קציצות עוף בלימון וצ'ילי, בוטרגה (צילום יעקב בלומנטל)

4. סופר הוט אלבמה | פריז טקסס

עם כמות יחידות הסקוביל שנספרת במיליונים, הסופר הוט אלבמה הוא כנראה ההמבורגר הכי חריף בעיר: קציצה עסיסית ומעליה טופינגז אבוקדו, קורנדביף, רוטב סנטה פה מעושן עם פלפל קאיין וגבינת פרובלונה, וגם רוטב אלבמה חריף אש מפלפלי חלפניו, שוקולד הבנרו מעושן מעט וקרולינה ריפר אימתני. לאמיצים בלבד. 78 ש"ח.
הרצל 4 // כצנלסון 59 גבעתיים

חריף אש. סופר הוט אלבמה, פריז טקסס (צילום סבינה אלייב)
חריף אש. סופר הוט אלבמה, פריז טקסס (צילום סבינה אלייב)

5. יאם סום או | קונתאי

כמה חריף כבר יכול להיות סלט פומלה וקלמארי? מאוד מאוד, וזו גם המנה היחידה שמסומנת בארבעה פלפלים במסעדה החדשה של שף תומס זוהר ויוסי שטרית. פרט לנ"ל יש במנה שאלוט, למון גראס, קשיו ושום פריך, וכשמערבבים הכול לביס אחד הפה מתמלא בטעם חמוץ־חריף משגע, שמצדיק את הסבל. 72 ש"ח.
ניצנה 20

גם מקום די יפה לסבול בו. קון תאי. צילום: אסף קרלה
גם מקום די יפה לסבול בו. קון תאי. צילום: אסף קרלה

6. בופאלו וינגס | לה מעלה

אפשר לסמוך על המטבח המקסיקני שיספק את הסחורה בפלפלים, כמו במנה הבוערת בלה מעלה: כנפי עוף ברוטב בופאלו חריף עם מטבל גבינה כחולה וסלרי, שעוזר לרסן מעט את גובה הלהבות. לא מספיק חריף? בקשו את ערכת הרטבים המותססים מתוצרת בית שמכין שף נועם ביינארט – גוסט טרופי (אננס, ג׳ינג׳ר, מנגו), גוסט-פפר כוסבנרו (פלפל הבנרו ירוק, כוסברה, זרעי כמון) וחזנרו (חזרת הבנרו). נראה אתכם גיבורים. 54/66 ש"ח (6/10 יחידות).
שביל המרץ 5

כוסבנרו וחזנרו כבר בפנים. לה מעלה (צילום ג'ול אטלן)
כוסבנרו וחזנרו כבר בפנים. לה מעלה (צילום ג'ול אטלן)

7. נאם טוק מו | קאב קם

הבר התאילנדי האהוב ידוע ככזה שאינו מרחם על האורחים, ונאם טוק מו הוא דוגמה נהדרת בדרגת ארבעה פלפלים אדומים מסוכנים – ברוסט חזיר צלוי בגריל בתיבול איסאן חריף אש עם נענע, כוסברה, בזיל תאי ואורז קלוי. 92 ש"ח.
לינקולן 11

ארבעה פלפלים אנד קאונטינג. קאב קם (צילום יונתן בן חיים)
ארבעה פלפלים אנד קאונטינג. קאב קם (צילום יונתן בן חיים)

8. קים ג'ונג רול | פוד טרמינל

טייק אוף חריף על אגרול, שממולא בנדיבות בבשר מתובל, גבינה נמסה וחלפיניו – טריט חריף, פריך ומוגזם שמעלה אסוציאציות (משעשעות, יש לומר) לשליט צפון קוריאה השמנמן לא פחות. ביס לוהט מושלם למאנצ'יז ולסטורי. 46 ש"ח.
דרך מנחם בגין 150

איך אמרת קוראים לך? פוד טרמינל (צילום ניקי טרוק)
איך אמרת קוראים לך? פוד טרמינל (צילום ניקי טרוק)

9. מחבת מולים חריפים | רופטופ 98

בגג של מלון מאייר האוס שף צביקה שטראוס מגיש מנה ישראלית־מקסיקנית שמגרשת את החורף: מחבת מולים חריפים ברוטב טקילה ועגבניות צלויות, כוסברה, סלרי והמון פלפלים חריפים. רצוי להזמין ליד מרגריטה תואמת לכיבוי האש. 86 ש"ח.
דיזינגוף 98

מחבת מולים חריפים, רופטופ 98 (צילום אנטולי מיכאלו)
מחבת מולים חריפים, רופטופ 98 (צילום אנטולי מיכאלו)

10. יאם סי פוד | איסאן

לכאורה סלט אטריות שעועית עם שרימפס וקלמארי, עגבניות שרי, שום וכוסברה. בפועל: להביור שחורך את הנשמה. במסעדה תאילנדית עם שפית מתאילנד, כשמסמנים מנה בארבעה פלפלים וכותבים ליד "חריף אש" – כדאי להאמין. 79 ש"ח.
רבי עקיבא 22

אמת בפרסום. איסאן (צילום מעמוד האינסטגרם eisantlv)
אמת בפרסום. איסאן (צילום מעמוד האינסטגרם eisantlv)

11. פרץ | סביח פרישמן

טיפ לוהט מידע אישי תורמת שחף סגל, אשת יח"צ ודיווה ובת זוגו של צלם האוכל שי נייבורג: "בסביח של פרישמן המקורי, זה שבפרישמן, יודעי דבר יבקשו ויקבלו גם פרץ אחד או שניים. מדובר בפלפלים חריפים מטוגנים כמו אצל המרוקאים שלא מוצגים בדיספליי, אלא מגיעים מאיפשהו במטבח מאחור. אנחנו צרכני חריף משוגעים, הגבוה ואני, ולא נבהלים בקלות. וזה חריף!". ולמה דווקא פרץ? כשתגיעו לשם תשאלו וספרו לנו, אם תצליחו להוציא מילה מהפה.

סביח פרישמן (צילום: אלעד ברמי)
סביח פרישמן (צילום: אלעד ברמי)