ולעבודה: מנות הפועלים הכי טובות שמוגשות מחוץ למסעדות פועלים
אין הרבה ישראלים שלא אוהבים להתפרע על צלחת טובה של אוכל חם ומספק ממסעדות פועלים - קציצות ברוטב אדום, מעורב ירושלמי, שניצל חם או אורז עם שעועית. אבל מה לעשות, לא כולנו עובדי מוסך מכוסים בגריז, לכן מזל שיש כמה מקומות שמגישים אוכל פועלים מצוין גם מבלי להשתמש במפות ניילון דביקות
אין הרבה דברים מספקים כמו אוכל של מסעדת פועלים. סיר קציצות ענק, תועפות רוטב ולחם הולם לטבול עד לא ידע. אבל מה לעשות – לא תמיד מתאים להתיישב על שולחן מוכתם במי יודע מה, ולהתמודד עם תנאים היגיניים של מסעדות פועלים. לכן שמחנו לראות את המגמה של השנים האחרונות, במסגרתה גם מסעדות שלא מכוונות לאנשי עבודת כפיים (למרות שגם הם מוזמנים!) משתמשות באגף הקולינרי השופע הזה. לכן חיפשנו את מנות אוכל הפועלים הכי טעימות שתמצאו מחוץ למסעדות הפועלים הקלאסיות.
>> יונתן רושפלד ראה בר שכונתי שהוא אהב, אז הוא החליט להצטרף למטבח
קציצות ברוטב אדום | עילא
במעדנייה החדשה והיפה של אשת הקולינריה אפרת אנזל מעמידים בכל יום סירים שפועלים היו שמחים לנכס. מתוכם נשבינו בקסם של קציצות ברוטב אדום – כדורי עוף לולו רכים ועסיסיים ברוטב עגבניות עם אורז בסמטי וכף סלט. אנזל קוראת למנה "קציצות צהרון", אבל אנחנו מכירים לא מעט מבוגרים שהיו חותמים עליה בכל יום מחדש. 56 ש"ח.
שינקין 28
מעורב ירושלמי | קפה אסיף
מפתיע לגלות שדווקא בקפה שבמרכז הקולינרי המטופח מסתתרות מנות פועלים פר אקסלס, למשל שישליק פרגית, שניצל ופירה וספגטי ברוטב אדום ("פסטה צוות"). לאחרונה נוסף לתפריט מעורב ירושלמי כהלכתו – מיקס מתובל של כבדי עוף, לבבות עוף ופרגיות עם הרבה בצל מקורמל, טחינה וסחוג ירוק מתוצרת בית על פיתת "שראק" דקיקה ממזרח ירושלים, שמעניקה למנה את חותמת האותנטיות הסופית. 73 ש"ח.
לילינבלום 28 תל אביב
אורז ושעועית | בבר
במקום שבו עומד הבר "בבר" בקצה שוק הכרמל יש מסורת פועלים ארוכה: בעבר שכנו כאן "מזנון קובי" – מסעדת פועלים בת עשרות שנים ובר האוכל "לה סיטה", שהיה בעצמו מחווה למוסדות מסוג זה ונסגר עם פרוץ המלחמה, כשבעליו גויס למילואים. לאחרונה נפתח המקום לסרוויס צוהריים ובתפריט תמצאו את ההיילייט של הז'אנר – שעועית ברוטב אדום על אורז לבן, מיתוס עוד מימי עזורה. המנה טבעונית והמחיר צנוע יחסית לעירנו, 38 ש"ח בלבד.
הכרמל 4
שניצל | מרחביה 7
בתל אביב יש לא מעט שניצלים טובים, שלא לומר מיתולוגיים. אבל כשרואים את הבן של השפית רותם לוי יורד על שניצל שאמא הכינה – אפשר לראות בכך תו תקן לאיכות. השניצל מטוגן עם ההזמנה ומוגש כשהוא פריך, זהוב ולוהט עם פלח לימון בצד, ובעינינו לא צריך יותר שום דבר. אפשר לקבל אותו בצלחת עם תוספת לבחירה (אורז מלא/תרד וברוקולי/פירה/צ׳יפס/אורז לבן) או בסנדוויץ' חלה עם אריסה וטחינה, כל אחד והפטיש שלו. 64/56 ש"ח.
מרחביה 7
קציצות עוף בלימון | בלאדי שיק
במסעדה העממית שלו בשרונה שף ארז קומרובסקי פונה במובהק לפועלי המאה ה-21, הלוא הם אנשי ההייטק. מנת קציצות עוף ברוטב לימון כבוש ופתיתים עושה מחווה לשף רפי כהן, שהתמחה בשדרוג אוכל ביתי לפיין דיינינג. מנגולד, שומר וזוקיני מחזקים את הטעם הלימוני, ואחרי שמסיימים אפשר לחזור ולאחוז במעדר ומזמרה (או בעכבר מחשב). 61 ש"ח.
מנחם בגין 121
חריימה בורי | פישופ
בשעות הצוהריים באמצע השבוע שרונה מרקט נראה כמו מסעדה גדולה לפועלי המאה ה-21, שממהרים לאכול ולחזור למשרד. כשמגיעים בערב הכל הרבה יותר שקט והאווירה הרבה יותר נעימה, ואז גם אפשר להתרכז בחריימה הנהדר של הפישופ – דג עם פטרוזיליה, כוסברה ופלפל חריף, עם טחינה ופרוסת חלה עבה לצלול איתה לתוך הרוטב ולנגב את הצלחת עד הטיפה האחרונה. ואחר כך לא צריך לחזור לעבוד, שזה עוד בונוס. 69 ש"ח.
קלמן מגן 3 (שרונה מרקט)