מבוכרה עד קוריאה דרך צרפת: המנות הכי מעניינות בתל אביב כרגע

המטבח החריף-חמוץ-בועט נכנס לנו ללחמניה, טארט טאטן מחומר גלם מפתיע, מנטו שלעולם לא נמאס, מרק בצל ששווה את חצי יום החורף ועוד מנות חדשות ששוות את הזמן, ולא פחות חשוב את הכסף שלכם. אם יודעים מה לחפש - ממש טעים פה
הדברים זזים פה בתל אביב כל כך מהר עד שאפילו אנחנו מתקשים לעקוב אחרי כל השינויים. מסעדות נסגרות, נפתחות, מחליפות שף או לוקיישן – וזה עוד לפני שהגענו לצהריים. ואז כשמגיעים, איך לעזאזל מחליטים מה לאכול? בדיוק בשביל זה אנחנו מרכזים את המנות הכי מעניינות של הרגע, כאלו ששוות את המאמץ, הטרחה ובעיקר המחיר של לאכול בחוץ בעיר היקרה בגלקסיה (לא בדקנו, אבל אנחנו די משוכנעים שזה נכון). אלו המנות של הרגע שאסור לכם לפספס.
>> מהר מהר לפני שיגמר: 9 תבשילי מסעדות מושלמים ליום קריר וחורפי
>> קוניצ'יווה תל אביב: המסעדות החדשות שכדאי לבדוק החודש
קוריאן פרייד צ'יקן | מרלן
לאחר שהתרבות הקוריאנית כבשה את העולם עם הקיי פופ ומשחק הדיונון, מגיע תורו של המטבח החריף-חמוץ-בועט, שאת ניצניו כבר אפשר לראות ברחבי העיר. בספוט ההמבורגרים מרלן מתרגמים את ההייפ לקוריאן פרייד צ'יקן, לחמנייה רכה ואוורירית ובתוכה עוף מטוגן פריך וקראנצ'י עם רוטב קוריאני חריף עדין, כרוב בחמאת בוטנים, איולי שום, חסה, בצל סגול וכוסברה. בימים ראשון-רביעי תוכלו לקבל בסניף בתל אביב את הפרייד צ'יקן הקוריאני ואת שאר כריכי העוף בדיל 1+1, שחותך את המחיר לחצי מ-62 ש"ח. תעשו חשבון ותראו שמשתלם.
שד' בן ציון 2; רמב"ם 30, גבעתיים

פתיחים | משייה
עם חילופי הגברי במטבח מנשבת במשייה רוח חדשה, מלאת אמביציות ואנרגיה, שאת תוצאותיה אפשר כבר לראות בתפריט שיצר שף גיל דהאן. הפתיחים, מנת דגל והצהרת כוונות, עברו מהפך לחמישה ביסים קטנים ועזי טעם, שמתוכם בולטים אלה שמבוססים על הצומח: בצל בטמפורה עם קוניאק הנסי, פינגר ליים, בצל מוחמץ ואבקת בצל, שמתפוצץ בפה ב-50 גוונים של חמיצות ומתיקות (22 ש"ח), ושיפון – טור דה פורס של שומר בארומה מעושנת על ברוסקטת לחם שיפון קלוי (24 ש"ח). ומהרף הגבוה הזה הארוחה רק הולכת וממריאה.
מנדלי 5

טארט טאטן סלרי | אדמתי
מי שמחזיק מעצמו פודי על מלא ואינו נבהל מהגדרות חייב לעצמו את הקינוח המיוחד הזה, שכולו שיר הלל לסלרי: בצק פריך עם תועפות חמאה שעליו מונחים בשכבות דקיקות ג'ל עלי סלרי, קרם צנוברים, צנוברים קלויים, שורש סלרי מקורמל וצ'יפס שורש סלרי, קומבינציה במתיקות עדינה שאינה דומה לשום דבר אחר שטעמנו. פרחי ועלי חמציץ מוסיפים צבע וחמיצות עדינה, וגלידת שורש סלרי על תקן הדובדבן שבקצפת לוקחת את הירק הוורסטילי לקצה, מאזנת את טעמי האדמה ומוסיפה קרירות נעימה למנה החורפית. נפלא. 53 ש"ח.
רוטשילד 15

מנטו | דה פקטו
מאז ומתמיד טענו שכיסונים הם סוג של נחמה, והמנטו במסעדת דה פקטו החדשה מוכיחים זאת ביתר שאת. בצק רבוך ודקיק עוטף סיסקה טלה עסיס וענוג טעמים, ולמילוי נוסף קצף יוגורט כמיטב המסורת החדשה ונגיעת זעתר להשלמת המלאכה. מנה שלא נמאסת ורק רוצים לאכול ממנה עוד ועוד. 84 ש״ח.
נס ציונה 7

מרק בצל | שה ויוי
לפני שהחורף השחון נעלם סופית, מומלץ להיזכר בקלאסיקה ההולכת ונעלמת הזו, שצובעת את דיזינגוף בגווני הגדה השמאלית. כשמרימים את מכסה קערת הקרמיקה הלוהטת מתפשט באוויר ניחוח בצלים ביין שמטריף את החושים, ורק חשש מכווייה בחך עוצר את ההתנפלות ומזמין לאכילה איטית ונינוחה, כאילו כלום לא בוער. כמו בקלאסיקות, לא צריך שום דבר ליד – רק כוס יין, גשם ומישהו אהוב לחלוק עמו את החוויה. 57 ש"ח.
דיזינגוף 166

נאמס וייטנאמי | כרמלה
בדרך כלל אנו נשארים בגבולות המסעדות, אבל מה לעשות שהנאמס של כרמלה מצוינים וחוסכים עוד הזמנה מוולט. השת"פ בין הדוכן בשוק הכרמל, שהפך למפלצת קולינריה מרשימה, ומפעל "דים סאם להבות חביבה", הוליד גרסה קפואה של הנשנוש הווייטנאמי להכנה בבית: זורקים לכמה דקות לאייר פריי, לתנור או למחבת, מגישים עם חסה אייסברג, כוסברה, בזיליקום תאילנדי, נענע וצ’ילי (שגם אותם אפשר לרכוש באתר), מגלגלים וטורפים. 36.90 (29.90 ש"ח במבצע השקה עד 8.2).
כרמלה
