עם שף חדש, תפריט עונתי ועיצוב עדכני: מסה חוזרת שובבה יותר

מסה החדשה (צילום: אפיק גבאי)
מסה החדשה (צילום: אפיק גבאי)

שף אסף שטרן, בן טיפוחיו של שף מאיר אדוני משתלט על המטבח ומחליף את אביב משה ("מכבד את הדרך שעשה"). המסעדה הופשטה מחלק מהאלמנטים העיצוביים שהכרתם, ובקרוב מובטח שהבר הסמוך ייפתח. יש למה לצפות

25 ביולי 2021

לאחר שבישרנו על פתיחת טוטו, קבלו עוד קול מן העבר: מסה חוזרת. המסעדה האיקונית שבמשך רוב שנותיה הייתה מזוהה עם שף אביב משה עוברת לידי אסף שטרן, בן טיפוחיו של מאיר אדוני. "זו התרגשות אדירה. כשהבעלים מור אשכנזי וגבי ארבוב פנו אלי, הבנתי שזה יכול להיות פרויקט מעניין", הוא אומר. "אני אוהב את מסה ואת אביב משה ומכבד את הדרך שהוא עשה. לא מובן מאליו שמסעדה מצליחה לאורך תקופה ארוכה כל כך. מאתגר לקחת מוסד קולינרי בן 16 שנה ולהצעיד אותו קדימה. אנחנו רוצים שמסה תהיה שובבה ומודרנית יותר".

אסף שטרן, מסה (צילום: אפיק גבאי)
אסף שטרן, מסה (צילום: אפיק גבאי)

השינוי ניכר כבר בכניסה. המסעדה הופשטה מאלמנטים עיצוביים ווילונות וכעת המראה נקי ועדכני יותר. רק אהילי הענק, הכיסאות בעלי הגב הגבוה והפמוטות מזכוכית נותרו ממסה של פעם. התפריט עבר גם כן שינוי מקיף. שטרן יצק לתוכו את סגנונו המקומי־עונתי עם השראות ממטבחים מעבר לים.

"חוויתי קולינריה בכל העולם ואני רוצה שהיא תבוא לידי ביטוי. אני יודע לעשות אסייתי, ספרדי, איטלקי וים תיכוני ואני רוצה להביא את עצמי בתפריט מגוון, מיוחד ומפתיע בטעמים, ובעיקר בסגנון בישול שמתאים לתקופה הזו".

מסה (צילום: אפיק גבאי)
מסה (צילום: אפיק גבאי)

שטרן מבטיח ומקיים, וחדי עין יוכלו לזהות את ההשפעות של אדוני במנות המורכבות. למנות ראשונות הוא מגיש בין היתר ברוסקטת טרטר ים עם גזר צלוי, איולי יוזו, צ'ילי, קראמבל שקדים וקרם פרש הדרים (38 ש"ח) אסאדו אבטיח עם קצף עגבנייה, גבינת טולום מגורדת וסלט רשאד וצנוניות (38 ש"ח), צזיקי פירות ים עם סלט חם מפאקוס, מלוחיה ונענע (76 ש"ח) וטונה אדומה עם חציל יפני באבקת נורי, רוטב תאילנדי ירוק ואיולי אסייתי (76 ש"ח).

במנות העיקריות בולטים לברק בגריל פחמים על ריזוטו פריקי וכוסמת עם קרם חציל שרוף ובמיה מוקפצת (168 ש"ח), סאטה פרגיות ברוטב יפני וברוקומיני צרוב, קייל מוקפץ ופטריות ירדן עם פירה מזלג מבטטה לבנה (98 ש"ח), ורביולי פורצ'יני ופטריות עם חמאת יין לבן, ארטישוק ים צלוי וקצף כמהין (98 ש"ח) – מנה עדינה בטעמי חורף שתיכנס להיכל התהילה של כיסוני העיר.

שתי מנות נותרו מהתפריט הישן, וגם הן עברו שיפוץ: סשימי שקשוקה ("הוספתי ספוג משושקה והצלחות שונה") וכנאפה ("במקום בשר טחון שמתי לחי בבישול ארוך והפחתתי את המתיקות").

אסאדו אבטיח מסה (צילום: אפיק גבאי)
אסאדו אבטיח מסה (צילום: אפיק גבאי)

הבר הצמוד עדיין לא נפתח אך גם הוא עבר מתיחת פנים. שטרן מספר על תפריט מיוחד שהרכיב עבורו ועל שת"פים צפויים עם די ג'ייז. "הקטע של מסה הוא חוויית בילוי מקיפה. אפשר להתחיל את הערב במנה ראשונה ועיקרית במסעדה ולסיים בקינוחים ודרינקים על הבר. האווירה במסעדה ובבר שונה לגמרי ואני מביא את כל החוויה בחבילה אחת".

מסה תוכל לחזור לימי הזוהר שלה?
"בשביל זה אני כאן (צוחק). אין לי סיבה לפחד מלהיכנס לנעליים גדולות ככל שיהיו. עברתי מספיק בקריירה ועבדתי בלא מעט מסעדות, ועכשיו אני חוזר לתל אביב ביג טיים. לקוחות שנהגו לשבת כאן בעבר באים לטעום את התפריט החדש והתגובות מהממות. מסה היא סוס מנצח והשארנו אותה כמעט כפי שהיא כמו מסעדות מישלן שנותרות כמות שהן כשרק השפים מתחלפים. אם בעולם זה מצליח אין סיבה שלא נצליח בתל אביב".
מסה