בשר מהמעשנה ומנות גורמה מוכנות. שף מסלוב פתח את המעדניה שלו

בריסקט כזה גם אנחנו מוכנים לאכול כל יום. מסלוב דלי (צילום איתי סליקטר)
בריסקט כזה גם אנחנו מוכנים לאכול כל יום. מסלוב דלי (צילום איתי סליקטר)

הרקורד הקולינרי שלו כולל עבודה בקפה נואר, טאפאס אחד העם, הרברט סמואל, רפאל, טופולופומפו, סיטארה, קוואטרו וארוחות פרטיות לאלפיון העליון - ועכשיו איוון מסלוב פותח את "מסלוב דלי", מעדניה שתסדר לתושבי השכונה (ועובדיה) ארוחת צהריים גורמה, ועם כשרות

14 באוגוסט 2022

מסעדות שף כשרות שמכוונות לחך אנין כבר אינן מתקבלות בתל אביב החילונית בהרמת גבה. שף מאיר אדוני שרטט את קו פרשת המים עם פתיחת "לומינה", ומאז מספר מקומות האוכל הכשרים המוגדרים כגורמה הולך וגדל. בזמנו סיפר אדוני כי אחד הגורמים שהובילו אותו למעבר למטבח כשר הוא הרצון לפנות זמן למשפחה, טיעון שכיום מושמע על ידי שפים נוספים. מסעדת מריפוסה בקיסריה עברה מהלך דומה לאחרונה, כאשר שלושת השפים המובילים אותה הודיעו שהם "רוצים לנוח בשבת לאחר כל כך הרבה שנים במקצוע". שף נמרוד הדס בחר לעמוד בראש מסעדת הדגים הכשרה החדשה "מנרה" במלון שרתון מאותו טעם ממש, הרצון להקדיש זמן למשפחה. שף איוון מסלוב, בעל רקורד עשיר במסעדנות מאחורי הקלעים, בחר בכשרות גם כן מסיבה משפחתית ומשיק כעת מעדניית שף כשרה ברמת החייל.

איוון מסלוב (צילום איתי סליקטר)
איוון מסלוב (צילום איתי סליקטר)

שמו של מסלוב אינו מוכר לקהל הרחב, אך בברנז'ת המסעדות הוא נחשב לשחקן ותיק. ברזומה שלו אפשר למצוא את אלי אולי וקפה נואר, טאפאס אחד העם והרברט סמואל של רושפלד ("בדיוק כשהגעתי לאחד העם יובל בן נריה התמנה כשף"), רפאל ("גיא גמזו עזב כדי לפתוח את אריא"), טופולופומפו, סיטארה, קוואטרו ועוד. לתחום האירועים הוא התוודע כשעבד אצל פול אסנהיים ורן שמואלי. "התאהבתי באתגר, לתת מוצר פרימיום כמו במסעדות שף שעבדתי בהן". בתפקידו האחרון במסעדות שימש שף מסלוב שף מסעדת פומו האיטלקייה ברמת החייל. אלא שבאותו זמן אובחנו שני בניו על הרצף האוטיסטי והוא נאלץ לחשב מסלול מחדש. "זה ערער אותי מאוד. הבנתי שאני לא יכול להתמודד עם להיות שף במשרה מלאה ושאני צריך להיות בבית. בפומו הייתה התגייסות גדולה לשמר אותי במערכת אבל זה לא עבד".

ממסעדות שף למעדנייה כשרה. מסלוב דלי (צילום איתי סליקטר)
ממסעדות שף למעדנייה כשרה. מסלוב דלי (צילום איתי סליקטר)

שיקול כלכלי טהור, להרוויח כמה שיותר כסף בכמה שפחות זמן, החזיר אותו לקייטרינג. הוא התנסה בבישול למשפחות אמידות מחו"ל שהגיעו לישראל לתקופת החגים, נהנה ממשכורת גבוהה וזיהה הזדמנות במטבח גורמה כשר. "ובנוסף לעולם הכשרות יש יתרון בכך שהוא אינו פעיל בשישי שבת וחגים". בתקופת הקורונה בישל מסלוב ארוחות פרטיות לאלפיון העליון ופיתח קונספט למעדנייה כשרה. הוא שב לרמת החייל שאותה הוא מכיר ופתח את מסלוב דלי, שילוב של מעדנייה וקייטרינג. "אני רוצה לתת מענה לאנשים שאוהבים אוכל טוב ולאו דווקא יודעים או רוצים לבשל. הקונספט של האוכל המוכן נבנה בכוונה סביב שדרוג פשוט או חימום במיקרוגל", הוא אומר ומצביע על תבשיל עדשים שחורות בירקות שורש ויין לבן. "אפשר להוסיף חלב קוקוס וכף או שתיים של רוטב הודי מצנצנת שנמכר אצלנו ולקבל דאל".

מסלוב דלי (צילום איתי סליקטר)
מסלוב דלי (צילום איתי סליקטר)

באזור מוצרי מדף ניתן למצוא רטבים אסיאתיים, פסטה יבשה, יינות מיקבי בוטיק ישראלים ומוצרים נוספים שמסלוב מאמין שהם איכותיים, כולל בלנד שמן זית מזני ארבקינה, פישולין, פיקואל וקורונייקי, שפותח במיוחד עבור המקום ומתאים לבישול ולתיבול. תפריט האוכל המוכן מתחלף מדי שבוע וניתן למצוא בו למשל כרובית צלויה בסגנון תאילנדי עם נענע ובצל ירוק, תבשיל פריקי וירקות שרופים, קרפצ'יו זוקיני כבוש עם נענע, צלי בקר ברכז רימונים ויין אדום, מרמלדת קישואים ובצל ("הומאז' לדברים שהיינו מכינים ברפאל ביום שישי"), סלמון במיסו ודבש ועוד, לצד לימון כבוש, סלסת עגבניות שרופות וצ'יפוטלה ורטבים וממרחים נוספים מתוצרת בית.

שתי מעשנות משמשות לעישון עופות אורגניים של משק ארצי ובריסקט, שנמכר גם בתוך כריך כעסקית צהריים. "יש אנשים שעובדים בסביבה ואוכלים כריך בריסקט כל יום. אני מנסה להזיז אותם למנות אחרות ללא הצלחה", הוא צוחק. שניצל פרימיום עם פירה כשר בהשראה קפה נואר נחשב גם כן למנה מבוקשת לצד רוסטביף וקבב דג ים. תאילנדי מוקפץ עם ירקות וערמונים, קציצות עדשים וארטישוק, דלעת עם קרם אפונה אסיאתי ומנות נוספות נותנות מענה לטבעונים. בימי שישי המשלוח חינם בקנייה מעל 500 ש"ח. "חשוב לי להנגיש את חוויית הפרימיום גם לקהל מסורתי ולשומרי כשרות. זה קהל שיודע להעריך אוכל טוב", הוא מסכם. "אני עובד למען הלקוחות כדי שהם יקצרו את המחמאות".
הברזל 4, רמת החייל, תל אביב, ראשון-חמישי 11:00-18:00, שישי 9:00-16:00, 073-7317110