יש הרבה בים: מסעדות הדגים הטובות בתל אביב

סשימי טונה אדומה בשיינע (צילום: אפיק גבאי)
סשימי טונה אדומה בשיינע (צילום: אפיק גבאי)

בתור עיר חוף, הים הוא חלק מהותי מהאופי התל אביבי, אז רק הגיוני שיהיו לנו מסעדות דגים ופירות ים נהדרות. ממוסדות שמפלטים לנו כבר עשרים שנה ועד לדגים הכי טריים בים - דגנו עבורכם את מסעדות הדגים הטובות ביותר בתל אביב

19 ביוני 2022
בשנים האחרונות המגמה הקולינרית הולכת יותר ויותר לכיוון הבריאותי, מה שבאופן טבעי מטה את הכף הרחק מכיוון הבשר, וישירות לחיק הדגה. זו רק אחת הסיבות שתל אביב התברכה במגוון מסעדות דגים בכל רמה, מדוכני אוכל רחוב (טובים!) ועד מסעדות שף יוקרתיות. שלא תטעו, אנחנו עדיין אוהבים פיצות וקינוחים מושחתים אבל היי, דגים זה תענוג. קבלו את מסעדות הדגים הטובות בתל אביב.

אייבי

הדוקטור משחק באש פתוחה וממשיך את הרומן עם חומרי גלם מקומיים, בעיקר דגה מקומית טרייה, פירות ים והרבה ירקות וירוקים שגדלים בסביבה. את המטבח מובילה אבישג לוי, זוכת העונה הרביעית של משחקי השף, שמתרגמת את החזון המקומי למנות פשוטות ומפתיעות שמתחלפות מדי יום ביומו.
אייבי

בטשון

דגים ופירות ים טריים במחיר סביר – בכל זאת העיר היקרה בעולם – טבועים בדי.אן.איי של בטשון כאדרה בדג. בר האוכל, שהוא גלגולה של חנות הדגים הוותיקה מיפו, חותך פערי תיווך ומציע תפריט פשוט אך מדויק, שכל מנה בו קולעת בול. בעודף שנותר תוכלו לקנות ולחלוץ בקבוק יין שנמכר במחיר חנות.
בטשון

דגי בטשון (צילום: נמרוד סונדרס)
דגי בטשון (צילום: נמרוד סונדרס)

בר ברבוניה

עזרא מרמלשטיין כבר אינו איתנו, אך מפעל חייו חי ובועט. מסעדת הדגים הוותיקה שומרת על הלוק המסורתי ועל קהל לקוחות נאמן, שמגיע לנשנש דגים ופירות ים בלי טקס בישבן. מוסד תל אביבי במלוא מובן המילה.
בר ברבוניה

ברבוניה. צילום: גיא נחום לוי
ברבוניה. צילום: גיא נחום לוי

ג'וזף אנד סאנס

ספק-דוכן ספק-מזללה שממשיך את הקו הקולינרי של אבן גבירול ומציע אוכל רחוב שכיף לזלול על הדרך, למשל פיש אנד צ'יפס ופלאפל דגים בפיתה. התמחור נגיש והבירה תמיד קרירה וטרייה ומשלימה היטב את הארוחה.
ג'וזף אנד סאנס

ג'וזף אנד סאנס. צילום: רז אברהם
ג'וזף אנד סאנס. צילום: רז אברהם

דרבי בר דגים

הקונספט שמצליח כבר עשרות שנים עדיין בתוקף: סלטים תוצרת בית ואחריהם דגי בריכה וים בתנור או בגריל. אפשר לצרף להזמנה סביצ'ה, קרפצ'יו סלמון ועוד כמנה ראשונה אך לא חובה, כי הדיל הבסיסי טעים ומשביע.
דרבי בר דגים

הכרמל 40

אל תתנו למראה להטעות אתכם כי הספוט הקטן בשוק הכרמל עומד ברמה אחת עם מסעדות הדגים הטובות בעיר. שף אלעד אמיתי מקבל אספקה טרייה של דגים ופירות ים טריים מהחנות הצמודה, וירקות ופירות משאר הדוכנים בשוק. ביס אחד וסיי נו מור.
הכרמל 40

מאנטה ריי

כשעופרה ואבי גנור החליטו לפתוח מסעדה אי שם בשנת 1998, איש לא הבין מה מושך אותם לפיסת האדמה המוזנחת שבין הדולפינריום ליפו. כיום מאנטה ריי היא מסעדת דגים ופירות ים מצליחה ונ.צ. כמעט רשמי בעיר.  התפריט התהדק במשך השנים אך סיר ברזל שחור עם מיקס פירות ים תמיד בנמצא, ולכן הוא נכלל ברשימת המנות המיתולוגיות שלנו.
מאנטה ריי

מאנטה ריי. צילום: אבי גנור
מאנטה ריי. צילום: אבי גנור

מלגו ומלבר

לאחר שדורגה ברשימת רשימת 50Best, שמה של מלגו ומלבר הולך לפניה. היא התחילה בקטן ובשקט, ואנו מהמרות שאם מדריך מישלן יגיע לישראל, לשף מוטי טיטמן יהיה בו מקום. עד אז הוא מארח החודש (27-29.6) את שף אלברטו לנדגרף ממסעדת OTEQUE בריו זה ז'נירו, המחזיקה בשני כוכבי מישלן, לסדרת ארוחת טעימות על קו התפר בין המטבח הישראלי לברזילאי (395 ש"ח).
מלגו ומלבר

מרלוזה

חמארת הדגים של מור חזן ודור אבן, יוצאי מחניודה ואוזריה והרברט סמואל וטאיזו בהתאמה, היא מסעדונת שוק קטנה ומקסימה עם תפריט על טוהרת הדגים והירקות, הכולל הרבה מאזטים ומנות קטנות לצד דגים שלמים בתנור. שימו לב גם לפיש אנד צ'יפס, שמבחינתנו הוא מהטובים בעיר מסוגו.
חבשוש 39 פינת הכרמל 11, תל אביב

מרלוזה (צילום: מור חזן)
מרלוזה (צילום: מור חזן)

פישופ

חנות ובר דגים מבית היוצר של הראל בלו (סיטארה, מציצים, ברנז'ה) וזיקו הדייג, ספק הדגים של המסעדות המובחרות בעיר. אפשר לקנות בחנות דגים טריים ומשובחים הביתה או לשבת בבר שליד החנות על מגש של אויסטרים או קלמארי על הפלנצ'ה, או על מנת פריטו מיסטו לוהטת ופריכה, ולדמיין לרגע שאתם בבוקריה בברצלונה.
פישופ

מיקס פירות ים ודגים בפישופ (צילום: בן יוסטר)
מיקס פירות ים ודגים בפישופ (צילום: בן יוסטר)

פיש מרקט

מסעדת הדגים הכשרה, אחות ל־MEATOS הבשרית, שינתה מעט קונספט ומפנה את המבט מהים האגאי אל המזרח הרחוק. בתפריט תמצאו סביצ'ה ילוטייל, סושי ומנות דגים תואמות.
פיש מרקט

הסלמון של פיש מרקט. צילום: מירי משה
הסלמון של פיש מרקט. צילום: מירי משה

פיש קיטשן

מסעדת דגים כשרה שמוביל אלעד לוי, שף מסעדת הבשר הכשרה מיט קיטשן. הסגנון מתכתב עם קולינריה תל אביבית עכשווית ועם מנות קלאסיות ממטבחי אירופה והים התיכון, למשל טונה אדומה צרובה עם גספצ'ו עגבניות שרי וסביצ'ה דג ים עם תפוח גרני סמית', טרטר מלפפון, קרם פרש ושברי קשיו מסוכרים.
פיש קיטשן

פיש קיטשן (צילום: משלוחה/מושיק שמה)
פיש קיטשן (צילום: משלוחה/מושיק שמה)

שאראק

חד משמעית אחת ממסעדות הדגים הטובות בעיר כיום וחביבת השפים. שאראק עברה מספר גלגולים עד שהתייצבה וכיום היא מנוהלת על ידי שף רוסלן אוסוב, בוגר טוטו. ובאותה נשימה, באנו בשביל הדגים ופירות הים ונשארנו בגלל הטורטליני חצילים והבראנץ'.
שאראק

שילה

כה כתב המבקר ולא נגענו: "הנה הגיעה מנת הקוקי סאן ז'ק עם בייקון, קרם תירס ופיסטוקים. והיא מושלמת. אין פשוט מילים להסביר כמה הדבר הזה מוצלח. גם צדפות שניצלו בדיוק למידה הנכונה עם צריבה ראויה. גם בייקון אדיר, מהז'אנר הבשרני שנותן מרקם אחר לגמרי ומליחות, גם הפיסטוקים. גם אספרסגוס שעוד נותן להכל ליווי נעים, אבל מעל הכל קרם תירס שעוטף את הכל לביס שהוא לא פחות מוואו. כנראה המנה הכי טובה שאכלנו לאורך כל הערב, ואחת הטובות בעיר". וזה עוד ללא טרטר האבוקדו המיתולוגי.
שילה

שיינע

בני הזוג אסף ונטלי גבאי פתחו את שיינע דקה לפני הקורונה ונאבקו בדרכים יצירתיות לשמור אותה בחיים. כעת, כשהתקופה השחורה חלפה (חמסה חמסה), הם יכולים לטפוח לעצמם על השכם ולהמשיך ולהגיש מנות דגים ופירות ים משובחות. בגלל הרמה הגבוהה שיינע היא מניה בטוחה שמתאימה לכל סיטואציה, מדייט על הבר (וכן, מותר להאכיל את בן/בת הזוג בידיים) ועד ארוחת ערב חגיגית או פאואר לאנץ'.
שיינע

שיינע (צילום אסף קרלה)
שיינע (צילום אסף קרלה)

שצ'ופק

מסעדת הדגים המיתולוגית בצפון רחוב בן יהודה מנקזת אליה חובבי דגים ופירות ים ללא הבדל דת, מין, גזע או גיל. כל ארוחה נפתחת במבחר סלטים מתוצרת בית, כשמעל כולם בולטים איקרה מתפצפצת ומטיאס כבוש בטעם של פעם. את הדגים אפשר לקבל כמעט בכל צורה שתרצו: בגריל, בתנור, עם חמאה, שמן זית ושום, ברוטב פרובנסאל או במחבת, מה שתחליטו. המחירים סבירים והאווירה מזכירה טברנה שמחה בנמל דייגים ביוון.
שצ'ופק

הדגים של שצ'ופק. צילום: אפיק גבאי
הדגים של שצ'ופק. צילום: אפיק גבאי