הנבחרות והמצטיינות: 12 המסעדות התל אביביות שהכי אהבנו ב-2018
ליקטנו עבורכם את רשימת 12 המסעדות המצוינות שהכי אהבנו בשנת 2018. והן לגמרי רלוונטיות גם לשנה הבאה
אואזיס | 4.5 כוכבים
יצירתיות סוערת, התמדה והתעקשות על הטוב ביותר הן אבני היסוד שעליהן בונה השפית רימה אולברה מסעדה צנועה אך נהדרת.
דבר המבקר, דניאל שק: "גם אחרי כל השנים האלה ולמרות התהילה (פחות ממה שהיא ראויה לה), ושלא כמו רבים מעמיתיה, רימה אולברה עומדת ערב ערב במטבח ואשכרה מבשלת".
מה אוכלים: "המנה מהשראה מקסיקנית הייתה פילה פלמידה לבנה שבשרה המוצק ספג היטב לתוכו מרינדה של אצ'יוטה, עם חלפניו, שלוט, כוסברה וליים טרי. בין יער של גבעולי כוסברה תמצאו תוספת מדהימה בכל מובן – קרוקטים לוהטים של פולנטה".
מונטיפיורי 17 תל אביב, 03-6206022
אייבי | 4.5 כוכבים
כולם חיכו למסעדה של הדוקטור שלא איכזב. הפעם הוא משחק באש פתוחה וממשיך את הרומן עם חומרי גלם מקומיים.
דבר המבקר, דניאל שק: "אני שומע הרבה קיטורים על כך שאין בתל אביב מסעדת דגים ממש טובה. אם אחרי שבועות ספורים של פעילות אייבי מציעה רמה כזאת גבוהה, אז נראה לי שאפשר להירגע, עכשיו יש".
מה אוכלים: "אל תחמיצו את פילה הפלמידה הלבנה ברוטב חמאה, שום ולימון עם קרם תפו"א. היא פשוטה כפי שהיא נשמעת וזו בוודאות מנת הדג הכי טובה שאכלתי בתל אביב כבר הרבה מאד זמן. כאן תרגישו את הבישול על עצים בוערים (שלא תעזו לקלף את עור הדג, כי הוא פריך וספוג בטעם נעים של עץ) והרוטב קליל ודיסקרטי, עם לא יותר מהד של שום. מנה פשוט נהדרת".
לינקולן 16 תל אביב, 03-7775161
>> 25 מסעדות בתל אביב: הכי טובות שיש
4 כוכבים | OPA
השפית שיראל ברגר, שכבשה אותנו עם נקניקיית גזר במיס קפלן חוזרת במסעדה משלה, סטודיו מינימליסטי שמעיף למבקרים את הפוני
דבר המבקר, אלון הדר: "רגע לפני סיום השנה הופה מסומנת כפתיחה הטובה ביותר של מסעדה בישראל ב-2018."
מה אוכלים: "מנת הפטריות (לכאורה אחת הקלישאות של המטבח הטבעוני החדש) הוכיחה שלברגר יש יד מעולה, שהלוואי והשפים הבשרניים היו מתברכים בה. פטריות ארינג׳י מושלמות שלוו בקרם שיטאקי ומרווה ומעל הכל קרקר טפיוקה אדיר".
החלוצים 8 תל אביב, 052-5838245
ברבוניה | 4 כוכבים
עזרא ז"ל כבר לא יושב על הבר אווירת הנו-בולשיט, הבירה והדגים עדיין ממשיכים את מורשתו
דבר המבקר, אלון הדר: "במכוון או במקרה, בבר-בוניה ידעו לצרף את כל האלמנטים הנכונים שבונים מקום אמיתי, מוסד: חוש הומור נכון שלא הופך בדיחות פרטיות ("רחוב עזרא") למאולצות, תפאורת עץ בגבולות הסביר ותפריט קבוע ומשתנה בהתאם לדיג ולעבודה מול ספקים מצוינים (בהם בנו של מרמלשטיין)".
מה אוכלים: "הפלמידה הכבושה כבר קפצה כיתה. חומר גלם אדיר, שזכה למכת מלח מהירה ולאחריה להצפה בשמן זית, בצל ופלפל ירוק חריף. בלי קישוטים ובלי כנפיים. בול. ממש כאילו אכלתם אותה על ספינת דייגים עם שרי אנסקי".
בן יהודה 163 תל אביב, 03-5240961
ג'וז ולוז | 4 כוכבים
חילופי מיקום, בעלים ושפים יכול למוטט מסעדה. בג'וז ולוז כולם עברו לא רק בשלום אלא בהצלחה, והמוסד הקולינארי ממשיך לנווט את דרכו בבטחה.
דבר המבקר, דניאל שק: "ג'וז ולוז היא מקרה קלאסי של שלם שגדול מסך חלקיו. החותם האישי החזק שלה מורגש מן הכניסה ועד המטבח ומספק חוויית בילוי ייחודית".
מה אוכלים: "לברק שהותקן ללא דופי, כלומר עורו פריך ובשרו עסיסי, לצדו פקעות פקצ'וי חלוטות ושניהם טובלים בביסק דגים וסרטנים בצבע כתום זוהר".
גבולות 5, תל אביב, 03-5606385
גרקו | 4 כוכבים
סיבוב שני במסעדה היוונית באזורי ח"ן מבהיר לדניאל את סוד ההצלחה – אירוח שמרגיש כמו קפיצה קטנה לחו"ל.
דבר המבקר, דניאל שק: "התכנסנו לחווית טברנה יוונית שמחה ונגישה ולכן תפריט של הרבה קלאסיקות ותוספת של כמה מנות מוכרות פחות מהמטבח הנהדר הזה הוא כל מה שנדרש".
מה אוכלים: "סלט חוריאטיקי (המכונה במקומותינו סלט יווני) פשוט, לא מתחכם, צבעוני ומותקן למופת: ירקות מצוינים, ניחוח אורגנו, המון בצל ירוק, שפע רוטב שבא לך לשתות ממנו שוט ופרוסה נדיבה של פטה קרמית וטעימה".
א.צ. גרינברג 25 (אזורי ח"ן) תל אביב, 072-3929858
דוניא | 4 כוכבים
כשהשף מאיר אדוני החליט לפתוח מזללת שווארמה, הבראנז'ה הרימה גבה. במבחן התוצאה הספקנים אכלו את הכובע והקהל מצביע ברגליים.
דבר המבקר, דניאל שק: "בתור אוכל רחוב זה לא המקום הכי זול שתפגשו (גם לא הכי יקר), אבל התמורה לכסף היא מהטובות בעיר".
מה אוכלים: "שני חצאי הפיתה מגיעים גדושים בתוכן ועם הביס הראשון יש התפוצצות נעימה של טעמים מגוונים והרמוניים".
הברזל 4 (רמת החייל) תל אביב, 03-9224488
הקובייה | 4 כוכבים
מסעדת שוק שהפכה לדיבור החם של הפודיז מאז פתיחתה, עם אווירה לא מעונבת ואוכל מורכב באופן מפתיע.
דבר המבקר, דניאל שק: "הביקור בקובייה הוא מתקפה חושית חזקה, חזקה מאד אפילו. כמו המוזיקה, גם האוכל רועש, תובעני ולא מרפה, מין סופת הוריקן של טעמים חזקים שדורשים את מלוא תשומת הלב".
מה אוכלים: "מנת בוריקה מעורב מקפלת בתוכה את מלוא חוויית הקובייה: הרעיון המקורי למלא בוריקה בתערובת של חלקי פנים, ההצדעה למסורת על ידי הוספת ביצה פנימה, הביצוע המיומן של עלה הבוריקה וטיגונו, ההגשה המצודדת (הבוריקה מעט פתוחה למעלה, כך שאפשר להציץ פנימה) וכלה בתעוזה להגיש לצדה סלט שמורכב אך ורק מבצל סגול מוחמץ בסומק".
הודיה 22 (שוק התקווה), 03-9747333
התאילנדית בסמטת הר סיני | 4 כוכבים
מקום שמצליח לשלב וייב תוסס שמאפיין את תל אביב בכלל ואת מתחם הר סיני בפרט, עם אוכל תאילנדי אותנטי ולא מתפשר.
דבר המבקר, דניאל שק: "זו מסעדה תאילנדית מהזן האותנטי, שגם שנתיים וחצי לאחר שנפתחה שווה ביקור".
מה אוכלים: "המרק עשיר, עם עוף ושלל עשבים, פטריות, גבעולים ושורשים וכיון שהוא מוגש בסיר מתכת עם חימום מתחתיו והוא מבעבע, הוא נראה כמו שיקוי של מכשפות".
הר סיני 1 תל אביב, 054-2017132
טאיזו | 4 כוכבים
העבודה הקשה שהשף יובל בן-נריה משקיע בשמירת הרמה, באוכל יצירתי ובשירות מופתי זיכו את טאיזו במיקום גבוה – ובצדק.
דבר המבקר, דניאל שק: "מסעדה זה לא 'שגר ושכח' ואת הכוריאוגרפיה המורכבת הזאת של עשרות עובדים ומאות סועדים ומנות בכל יום, מישהו צריך לקחת על כתפיו גם אחרי חמש שנים".
מה אוכלים: "יש מסעדות שביס אחד יכול לבטא את כל המהות שלהן. בטאיזו זה יכול להיות דאמפלינג שנחיניזי (לחי עגל, מרק בשר, פיסטוק מסאללה, ציר רימונים)".
מנחם בגין 23 תל אביב, 03-5225005
מלכה | 4 כוכבים
כשאייל שני עושה מסעדה כשרה גם אוכלי לא-כשר מתלהבים
דבר המבקר, אלון הדר: "אחד היתרונות שמתבהרים מיד במלכה הוא שסוף סוף אפשר לאכול אצל שני כמו בן אדם, בלי שאיזה היפסטר ישפוך עליך ערק בדרך למדרגות של בית הכנסת הגדול ובלי שחלקים בגוף שלך ייקרעו (עור התוף במזנון, הכיס בסלון)".
מה אוכלים: "ה׳משולש׳ – פול ירוק, גרגירי חומוס בולגרי ושעועית פנדה על טחינה, שמן זית ורגו טלה. זו הייתה אחת המנות החדשות הכי טובות שאכלתי השנה – עמוקה, אדמתית, מנה שבוצעה על ידי ידיים שיודעות לייצר באלנס מושלם בין חומרי גלם מעולים".
דפנה 2 תל אביב, 03-6091331
קפה נורדוי | 4 כוכבים
גם לתל אביב מגיע ביסטרו אירופאי מוקפד ואלגנטי, והשף עינב אזגורי מביא אותו בצורה מדויקת
דבר המבקר, אלון הדר: "קפה נורדוי, עם אחת הארוחות הכי טעימות שאכלנו השנה בעיר, העלה את אזגורי לליגת העל של השפים בישראל. נותר לנו רק לדמיין מה היה קורה לו לקח את הכישרון והידיים המצוינות שלו למטבח המקומי"
מה אוכלים: "מוס פרמזן וכתם סלמורחו – הייתה מופע מרהיב. ענן של קרם, מושלם בטעמו האוממי, צחור כנוצות טווס לבן. הסלמורחו היה ארצי ואדמתי. השילוב בין טעמי הקיץ לחורף סחף את המנה לריחוף אחר, פירואט מושלם של טורו".
נחלת בנימין 27 תל אביב, 050-3388833