המסעדות הכי טרנדיות בישראל: לא תאמינו מי במקום הראשון

ענקית החיפוש גוגל פרסמה הבוקר את החיפושים הכי פופולריים בישראל לשנת 2024, ובקטגוריית המסעדות יש המון הפתעות: השפים הגדולים בחוץ, מוקד הקולינריה השולט הוא דיזנגוף, רק מסעדה אחת מחוץ לתל אביב ודרמה אמיתית בפסגה. זאת הייתה השנה שהייתה
הגיע העת לקבוע מיהן המסעדות הטרנדיות ביותר של 2024. איך עושים את זה? קל: בוחנים מיהן המסעדות שהישראלים חיפשו הכי בגוגל השנה. בתאגיד ההייטק האימתני עשו את העבודה בשבילנו, והבוקר נחשפת רשימה מעניינת שכוללת תשע מסעדות תל אביביות בטופ-10 הישראלי של 2024, אחת מהן – בהתאמה לרוח הזמן – כבר נסגרה. האמת, שלא הרשימה שהיינו חושבים עליה בהכרח אם היינו מתבקשים לנחש. מי שבולטים במיוחד בהיעדרם מהרשימה הם השפים הגדולים, איל שני, יוסי שטרית רז רהב ויובל בן נריה. אולי כי כבר מכירים ולא צריך לחפש בגוגל, אולי כי הציבור חיפש השנה מסעדות מיד-ריינג' בתמחור סביר ולא להשתולל בארוחת טעימות מוקפדת. נשמע הגיוני. ובכל זאת תתכוננו להיות מופתעים.
>> כאן רק לרגע: המנות העונתיות שאסור לפספס בחורף הזה
>> הטעם החדש: 8 מסעדות חדשות שתצטרכו לבדוק בדצמבר
מקום עשירי // נואמה
נפתחה רק באפריל, וכבר גרפה את המקום העשירי. מרשים בהחלט. נואמה ממוקמת בנחלת בנימין, שהפך זה מכבר לאיזור השוקק ביותר בעיר, והתפריט שמוביל שף רוסלן אוסוב אקלקטי ועונתי. האווירה נכונה כדי לראות ולהיראות וכמובן שכמו הרבה מקומות שנפתחו השנה, זו לא בדיוק מסעדה אבל גם יותר מבר. שזה הכי 2024 להיות פלואידי.
נחלת בנימין 59

מקום תשיעי // דלאל
האמת שהופתענו לראות כאן את דלאל. לא כי חלילה לא מגיע לה, אלא כי מי לא מכיר את דלאל? מוסד ששומר על יציבות כבר 18 שנה (!) וממוקם באחד מהמבנים הכי יפים בנווה צדק, שומר על סטייל אירופאי מוקפד ואוכל נהדר. אולי זה הלוקיישן התיירותי שמסביר את התייצבותה גבוה ברשימה, אולי הישראלים סתם גילו אותה מחדש. כך או כך, יפה שנזכרתם.
שבזי 10

R48 // מקום שמיני
לא הופתענו למצוא כאן את מסעדת הדגל החדשה של רותי ברודו שנמצאת בבניין יפהפה בשדרות רוטשילד, כזה שאי אפשר לעצור מולו מבלי להביט ולחפש רגע בגוגל במה מדובר. בצהריים תמצאו בה תפריט עסקיות בנוסח ביסטרו מופלא, בערב תפריט עילי מצוין ממיטב חומרי הגלם, ומבחר גדול של יינות. לא ברור אם הציבור מחפש את הבראסרי שממוקם במבנה או את מסעדת היוקרה הנושאת את שמו, אבל כך או כך זה המקום הכי קום איל פו בעיר.
רוטשילד 48

מקום שביעי // סנטה קתרינה
הרגע הכי עצוב ברשימה הזאת. לתדהמת כולם, סנטה קתרינה של השף תומר אגאי נסגרה אחרי עשור בספטמבר האחרון במפתיע ובלי לומר מילה. ייתכן שההפתעה הזאת גם הכניסה אותה לרשימה, שכן אגאי לא ממש הסביר לתקשורת מה עומד מאחורי הסגירה, אם כי אפשר לנחש שתלאות הענף בזמן המלחמה פגעו גם בה. אנחנו מלאי געגועים לשישברק ולבסבוסה.

מקום שישי // מיזומי
והנה הגענו למסעדה הראשונה ברשימה – והיחידה – שאינה בתל אביב ועושה כבוד לחלק הצפוני של המפה. מיזומי היפנית ששוכנת לחופי הכנרת מגישה אוכל יפני בדגש על סושי טרי ונהדר ושאר דגים נאים ונאים וניחנת בקו מהודק ואלגנטי. ועכשיו שאפשר (אפשר כבר?) לטייל בצפון אז בכלל כדאי להגיע ולחלום קצת טוקיו כשהרגליים במים.
חוף שלדג, מושבת כנרת
מקום חמישי // & מושיק
לא מפתיע למצוא כאן את המסעדה החדשה של שף מושיק רוט. היא כוללת 20 מקומות בלבד, ארוחה בה עולה 800 ש"ח לסועד בלי שתייה ושירות. חרף זאת, הביקורות מהללות ומבטיחות שמדובר בחווית מסעדת מישלן אמיתית. מעט מאוד מסעדות עוררו השנה סקרנות קולינרית אמיתית כמו &מושיק, וכנראה שעם מחיר כזה לא נותר לנו אלא להסתפק בלחפש אותה בגוגל.
צבי סטריכלביץ' 4, מתחם שרונה

מקום רביעי // לונל
הפתעה נהדרת במקום הרביעי ואחד המקומות שהכי אהבנו השנה. המיקום הגבוה יכול להיות מוסבר על ידי מבנה המסעדה המסקרן והעגלגל בקצה של רביעיית פלורנטין, או אולי בזכות העובדה שהשף המוכשר ירון אלעל חזר למטבח אחרי שירות מילואים אינסופי, ואולי זה בכלל ביס הטרטר המושלם שמוגש על ג'חנון חמאתי או האמבטיה המלאה בבקבוקים. ביקור בלונל זה תמיד פאן. גוגל יודע.
אברבנאל 72

מקום שלישי // AKA44
ייצוג נוסף לנחלת בנימין שבהחלט התייצבה בשנה האחרונה כאיזור הכי תוסס בתל אביב, ויש שיגידו בשביל להעליב – הקוואסאן העירוני. ב-AKA יש שני חללים שלכל אחד תפריט וקונספט נפרד משלו, אפשר להתחיל במסעדה למטה שצופה לרחוב וליהנות מאוכל מעולה, ולסיים בהשתכרות נאותה כדבעי בבר היין העליון סיד וננסי. אחרי ההייפ של השנה הראשונה שאולי פגע בה מעט, AKA התייצבה כאחד ממקומות הבילוי האהובים בעיר.
נחלת בנימין 44

מקום שני | abcd
עוד הפתעה במקום השני ברשימה. אפשר להסביר את זה בפופולריות המחודשת של דיזנגוף (שמנכיחה את עצמה גם במקום הראשון), מוקד תיירות הפנים הבלתי מעורער של העיר. אבל אפשר להסביר את זה גם בכך שהמסעדה הדרוזית בניצוחו של השף לואי חלבי משלבת מטבח דרוזי מסורתי עם השפעות עכשוויות, ועושה את זה מרהיב. זה מבטיח לכם את עלי הגפן הכי טעימים בעיר, מלפוף מנצח ושישברק להתעלף.
דיזנגוף 174

מקום ראשון // MI VA
פייר, הופתענו מאוד. אבל כנראה שאחרי הכל, מרבית הקהל לא מחפש מסעדות מעוטרות וזוכות שבחים בתחרויות, אלא אוכל טעים, מנחם, שגם מיטיב להיות טרנדי, להצטלם טוב לאינסטה ולטיקטוק ולא לקרוע את הכיס. הפסטות שמגיש השף הצעיר שחר בן גלים במסעדת MI VA הן בדיוק כאלה, תוסיפו להן תמחור נמוך (ומנות די קטנות) וקיבלתם אליפות. חיפשתם? הנה היא כאן.
דיזנגוף 122
