רומנו מהפכה: פחות אייל שני קלאסי – יותר קלאסיקה בהשראתו

אולי לא רואים אבל יש פה טאץ' בריטי. רומנו (צילום: רומנו)
אולי לא רואים אבל יש פה טאץ' בריטי. רומנו (צילום: רומנו)

אחרי הפתיחה של גילה וננסי, חנוכת הבית החדש של מלכה ועוד שלל שלוחות חדשות של מפעלותיו בעולם, אייל שני לוקח צעד אחורה ומכניס למטבח של רומנו את שף פאשה צ'קין עם תפריט גסטרו-פאב/בראסרי חדש ובראנץ' אנגלי מהחלומות. והמהפכה האמיתית: צלחות ממותגות במקום נייר קרטון

29 בינואר 2025

דברים טובים קורים ברומן המתמשך בין אייל שני לבית רומנו. לתדר הוותיק, שכבודו במקומו מונח, נוספו בעידודו של פארק המסילה גם קפה מיראז', בר הג'אז קיסה והגלידריה הנהדרת קסטה. כעת מתפנה המאסטר שף לטפל ברומנו, המסעדה שבקומה השנייה של המבנה: מינוי שף חדש עם ניסיון וקונספט מעט שונה מזרימים דם חדש בעורקיו של המקום הוותיק, שעוטף את ערכי היסוד בעטיפה עדכנית־קלאסית.

>> גיהנום בלשון, גן עדן בלב: 11 המנות הכי חריפות בתל אביב
>> הרגו את השליח: כך ניסיתי להיגמל ממשלוחי וולט, ולגמרי נכשלתי

מה זה אומר בעצם? שהבטטה תמשיך להתבוסס ב"דבש חצי שחור שבקע מעור גופה" (לא הגיע הזמן לעדכן דימויים? מדינה שלמה בטראומה), אך שככל שהקבוצה גדלה ונפתחים עוד ועוד מקומות – אין ברירה אלא לשחרר. וכך, בחלוף עשור מאז הפתיחה, רומנו פורשת כנפיים (בערבון מוגבל כמובן), והופכת למין גרסה לונדונית של בראסרי, בשילוב בין האסתטיקה שמאפיינת את המוסד הצרפתי והא-פורמליות של גסטרו-פאב בריטי.

על הכיוונון העדין של רומנו בגלגולו החדש מופקד שף פאשה צ'קין, שהתחיל את הקריירה במסעדת אידי באשדוד ומשם המשיך לדיינינגס, בר 51 ובסטה. שלוש שנים בסלון הספיקו לו לקלוט את הסגנון של שני, וברומנו הוא מוסיף את פרשנותו הביסטרואית. "הסגנון פחות אייל שני קלאסי ויותר קלאסיקות עולמיות בהשראתו, ממטבחי צרפת, איטליה וספרד. אני ממשיך להיצמד לחומרי גלם ולפשטות, בלי קציפות ושטויות", הוא מסביר ומצביע על סרטנים וצ'יפס בחמאת פרנו, "מנה עכשווית אבל די קלאסית צרפתית".

עוד תמצאו כאן בתפריט המתחדש פסטה שחורה וסבידה לבנה (89 ש"ח), פילה פלמידה עם תרד שנמס אל תוך עצמו (99 ש״ח), ארנצ'יני פארו וארטישוק ירושלמי (72 ש"ח) ומולים מרינייר (88 ש"ח). חדי עין יזהו מכרים ותיקים ממסעדות אחרות של שני – שקית שעועית ירוקה בלימון, שום ושמן זית (48 ש"ח), רוסטביף קרפצ'ו בשמן זיתים וזרעי עגבנייה (64 ש"ח) וסאק דה קוק (64 ש"ח). כל אלה – וכאן כבר מדובר בשדרוג של ממש – מוגשים בצלחות ממותגות כמקובל בבראסרי, שינוי מרענן לעומת הקרטון מפעם. אנחנו מתות על הראש היצירתי של אייל שני אבל יש סיבה שאוכל אוכלים מתוך צלחת ולא על ריבוע נייר, מוזהב ככל שיהיה.

במקביל לעבודה על תפריט הערב יצר צ'קין בראנץ' חדש, שנותן עוד סיבה להגיע לרומנו בשעות האור ולהתרשם מהמבנה המיוחד. בימי שבת (12:30-16:00) תוכלו לזלול כאן לצד ארוחת בוקר אנגלית (89 ש"ח), האש בראונז עם ביצה רכה ואנשובי (64 ש"ח) ומנות בוהריים נוספות מהממלכה המאוחדת, שמשובצות בין חומוס מסבחה ושקדים של פרה (101 ש"ח) לסלט מהעיר העתיקה (52 ש"ח). בהפי האוור (ראשון-חמישי 17:30-19:30) המחירים נחתכים ב-20 אחוז והייאוש נעשה יותר נוח, כמעט כמו בלונדון. אז ביסטרו בריטי יש לנו וגם קפה, בר וגלידה. רק שאף אחד לא יעז לגעת בפיצה של התדר.
>> רומנו, דרך יפו 9, ראשון-שבת מ-17:30