Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

בלוקיישן אייקוני ברוטשילד נפתחה O, המסעדה החדשה של תומר אגאי

או כן. מסעדת O (צילום חיים יוסף)
או כן. מסעדת O (צילום חיים יוסף)

אחרי A ו-Q, הגיע הזמןו ל-O (או): השף הנודד מוצא בית במסעדה החדשה של האחים אבידן (At8, קונסיירז' ועוד), שתפסה את המבנה הנטוש של מקס ברנר, ובחרה את שמה בהשראת הצורה המעגלית שלו. "אנחנו פותחים במקום מיתולוגי שאין מי שלא בילה בו, והפכנו את החלל לחווייה קולינרית גבוהה"

4 בדצמבר 2025

רק אתמול דיברנו על נקודות ציון מיתולוגיות בעיר, בהקשר שלשיתוף הפעולה החדש בין הבסטה לתדר סוף https://timeout.co.il/%d7%a1%d7%95%d7%a3-suf/, שהתמקם בחלל שבו פעלה מסעדת סנטה קתרינה של שף תומר אגאי. בפיתול משעשע כמו שרק החיים יכולים להמציא, אגאי עצמו התמקם בלוקיישן אייקוני לא פחות – סניף הדגל של מותג השוקולד מקס ברנר ברוטשילד. את ויטרינות הפרלינים וצינורות השוקולד החליף O (או, כמו האות באנגלית), בר מסעדה סקסי בבעלות האחים אבידן – קבוצת חיי לילה ותיקה ומנוסה (At8, קונסיירז' ועוד), שמגייסת את השף הוותיק לצורך שדרוג כללי של מערך הקולינריה.
>>דצמבר של טעמים: 10 מסעדות, ברים ובתי קפה שיעשו לכם את החודש https://timeout.co.il/%d7%9e%d7%a1%d7%a2%d7%93%d7%95%d7%aa-%d7%97%d7%93%d7%a9%d7%95%d7%aa-%d7%93%d7%a6%d7%9e%d7%91%d7%a8-25/

"חלק מהמקומות שלנו הם יותר ברים, אבל בכולם אנחנו נותנים מענה לאוכל. O הוא גולת הכותרת, עם המענה הכי רציני מבחינתנו עד היום, החלק של הפאזל שהיה חסר לנו", אומר רז אבידן, ומספר על קליק מיידי עם אגאי. "המומנט טוב לכל אחד מהצדדים. חיפשנו שף שירים את המטבח והמפגש עם תומר היה כל כך חיובי ברמה האישית, עוד לפני האוכל, שהרגשנו שהחיבור יכול להיות חזק גם ברמה המקצועית. הוא אדם שאפשר לעבוד איתו ולנהל איתו שיח, פרט חשוב עוד לפני הדמות של תומר אגאי השף המוערך".

בסיבוב. מסעדת O (צילום חיים יוסף)
בסיבוב. מסעדת O (צילום חיים יוסף)

לקראת הפתיחה עבר החלל שיפוץ מקיף, אולי כדי להיפטר מרוח השוקולד הרודפת. המבנה המעוגל נשמר ונתן למקום את שמו המינימליסטי, ובתוכו עיצב האח מור אבידן בר ישיבה שמקיף מטבח פתוח, טבעת של פינות ישיבה בסגנונות שונים – משולחנות ועד ספות – וטבעת נוספת של הושבה בחוץ. ארון יין גדול, שעוצב בהשראת ארון היין שהיה בטיילור מייד (עוד עסק של האבידנים) קורץ לנוסטלגיה, ועבודות של האמן רמי מאירי מזהות את O עם תל אביב.

מסעדת בילוי נוספת על רוטשילד. מסעדת O (צילום חיים יוסף)
מסעדת בילוי נוספת על רוטשילד. מסעדת O (צילום חיים יוסף)

התפריט מותאם לאופי הבלייני של המקום, ואין בו שום איזכור למטבח המקומי מסנטה קתרינה. במקום זאת אגאי מרגיש נוח להמציא את עצמו מחדש. כך למשל הוא אצר צלחת גבינות מהעולם – שני סוגי גרוייר מיושנת, לה-קאווה מספרד ומנטיולי מאיטליה, שמוגשות עם פירות יער, רוקט ודבש (62 ש"ח). "אני רוצה ליצור מסורת של ארוחת ערב מוקדמת, שאנשים יוכלו להגיע ישר מהעבודה ולשבת על גבינות ויין טוב", הוא מסביר. באגף המנות הקרות בולטים סלט ירוקים עונתיים פריכים בוויניגרט יוגורט ושמן שמיר (68 ש"ח), סשימי שולה ותותים (84 ש"ח) וטטאקי טונה ברוטב פונזו בחמיצות מאוזנת עם בייבי תירס ובמיה תאילנדית (84 ש"ח). חלק מהמנות מעוטרות בפרחים, "עוד סימן לתומר אגאי החדש".

רוצה פרחיפם. טטאקי טונה, מסעדת O (צילום חיים יוסף)
רוצה פרחיפם. טטאקי טונה, מסעדת O (צילום חיים יוסף)

מחלקת המנות החמות מציעה בייבי תירס בג'וספר עם פטריות מלך היער, כמהין ותירס לבן (74 ש"ח), אקווה פאצה – פילה בר ים עם טבעות פסטה, צלפים ועגבניות צלויות ביין לבן, חמאה ומרווה (138 ש"ח) וניוקי רכים ברוטב בר בלאן ואוכמניות טריות (84 ש"ח), "המנה הכי קרובה לבישול שלי מפעם". הקינוח היחיד בינתיים הוא לא פחות מאשר הברקה: גלידה רכה ממכונה, בארומה עדינה של מי זהר, עם קונפיטורת משמש אוזבקי חמוצה־מתוקה ופיסטוקים קלויים (32 ש"ח). אם לאבידנים יש חוש עסקי – ובהחלט יש להם – הם ימצאו מקום לארון מעדנייה, וימכרו צנצנות של הקונפיטורה הזו. ההצלחה מובטחת.

ניוקי בר בלאן, מסעדת O (צילום חיים יוסף)
ניוקי בר בלאן, מסעדת O (צילום חיים יוסף)

בניגוד לפרויקטים קודמים שלו כמו הסובלקיה בגרקו ו-MAZA, בהם טיפל והמשיך הלאה, הפעם נראה שאגאי כאן כדי להישאר. העבודה על התפריט נעשתה בשיתוף פעולה בינו ובין האבידנים, כששני הצדדים לומדים לשחרר שליטה. "תומר היה רגיל להיות סוליסט אבל עם כל מה שהוא עבר, הוא מבין שכיום יש מי שמנהל את המסעדה. אנחנו תמיד מאוד מעורבים עם האוכל, וכאן נתנו לתומר להתבטא בצורה משוחררת, להביא את הטעמים שלו", מסביר אבידן. "במקומות שלנו יש אוכל טעים, אבל רצינו שהדרייב הראשוני לאורחים שמגיעים ל-O יגיע מהאוכל ומהסקרנות. בפועל התוצאה איכותית מאוד והתעלתה על הציפיות שלנו".

תומר אגאי והאחים אבידן. מסעדת O (צילום חיים יוסף)
תומר אגאי והאחים אבידן. מסעדת O (צילום חיים יוסף)

בחרתם להתמקם בשדרות רוטשילד, שזו זירה צפופה מאוד. אין בכך סיכון?
"אנחנו בוחרים את המקומות שלנו בפינצטה ואוהבים פריים לוקיישנים, ובמיוחד מקומות איקוניים. יש מי שאומרים שרוטשילד איבד מזוהרו, אבל זה רחוב ראשי שכבר הרבה שנים אנחנו רוצים דריסת רגל בו ולא מצאנו נכס שמשך אותנו, עד העסקה הזאת. מראש ידענו שאנחנו נמצאים ליד החבר'ה של ASA, שעשו מוצר מאוד איכותי אבל הוא לא המוצר שלנו, ומולנו נמצאת רותי (ברודו, R48 – ש.ב.ד.) שעושה את מה שהיא עושה הכי טוב במלון, וגם זה לא המוצר שלנו. ידענו שאנחנו פותחים ביניהם, במקום מיתולוגי שאין מי שלא בילה בו, והפכנו את החלל לחווייה קולינרית גבוהה. יחד עם ASA ורותי נוצר משולש שהוא קצת יותר גבוה קולינרית, מגניב ולא המוני".
רוטשילד 45,ראשון-רביעי 19:00-חצות, חמישי-שבת 19:00-02:00,להזמנות https://ontopo.com/he/il/page/23728089?source=instagram&utm_source=ig&utm_medium=social&utm_content=link_in_bio&fbclid=PAZXh0bgNhZW0CMTEAc3J0YwZhcHBfaWQMMjU2MjgxMDQwNTU4AAGnbk86CFiBuYNBhIbBNWnm_m_vppxF-PVwymVe5RNTXOHj6cEzKh823PiKGto_aem_tfbsx0L65yge11lS20pVEQ

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה! https://shop.timeout.co.il/timeout_special/?utm_source=website&utm_medium=popup