מהפכת הטאקו: אחות קטנה למקסיקנית האהובה מפלורנטין
אמנם חלק מהלוקיישנים המקסיקניים שנפתחו בשנה האחרונה נסגרו במפתיע, אבל הגל המאוד רצוי הזה נמשך עם פתיחה מסקרנת. עכשיו תנסו לגלגל על הלשון - "בוריטו במסקליטו"
הגל המקסיקני ששוטף את העיר בחודשים האחרונים זוכה לשחקן חיזוק משמעותי – מסקליטו, האח הקטן של הבר הוותיק מסקל בפלורנטין. חובבי הטאקו ושות'? הידיעה הזו מיועדת לכם. מסקליטו הוא תוצר של שני טרנדים. הראשון קשור כאמור לפריחת המטבח המקסיקני בדגש על אוכל רחוב. דה טאקו ומאנדיי טאקו נסגרו אמנם, אך יש עדיין מספיק מקומות לנעוץ בהם שיניים באוכל מקסיקני טעים (זול הוא לא, בכל זאת העיר היקרה בעולם).
הטרנד השני הוא גרסת קז'ואל למוסדות מוכרים, סוג של נקסט דור כמו הדסון והדסון לילינבלום (קרבה פיזית אינה חובה). "מסקליטו מדבר יותר אל הרחוב. יש מרגריטות וישיבה במקום אבל הכיוון הוא אוכל מהיר בטייק אאוט. המוטו שלנו הוא טאקוס, בוריטו וקסדייה", מסביר השף רוני פזהר.
מסקליטו ממוקם ברחוב הרצל ומציע התפריט מצומצם: בוריטו – טורטיית חיטה ובתוכה אורז, שעועית, סלסת אבוקדו חסה וסלסת עגבניות; טאקו מטורטיית תירס בעבודת יד, סלסת אבוקדו ועגבניות, בצל וכוסברה (שלוש יחידות); קסדייה מטורטיית חיטה, מוצרלה סלסת עגבניות וחמוצים (שלוש יחידות); וקערת אורז ושעועית עם סלסת אבוקדו ועגבניות, למי שמעדיף לוותר על מעטפת בצק (52-58 ש"ח).
כל אחת מהמנות כוללת תבשיל לבחירה: ברבקואה בקר וטלה בתפוזים, פולד פורק – חזיר בצ'יפוטלה והדרים, עוף מפורק בעגבניות ירוקות ואדומות ותבשיל ירקות שורש עם שעועית לימה כאופציה צמחונית. התבשילים מוכנים במקום בתנור ברזל מוסק בעצים שמעניק להם ניחוח חורפי במיוחד. תפריט המשקאות קטן ומהודק גם כן ותמצאו בו את המרגריטות האהובות של מסקל בגרסה קצת שונה, על בסיס טקילה או מסקל (38/44 ש"ח) ואגווה פרסקה, חליטה טבעית קרה (14 ש"ח).
מכיוון שהוא מכוון פחות לבילוי ויותר ללאכול וללכת, המקום פתוח גם בשעות הצהריים. משלוחים עדיין אין, אך כבר מתנהלים מגעים עם וולט. בסגר הבלתי רשמי זו אחת הידיעות הכי משמחות ששמענו.
מסקליטו, הרצל 77, תל אביב, שני-שבת 13:00-23:00 (שעות פתיחה בהרצה)