החדשות של תל אביב: המסעדות, הברים ובתי הקפה החמים של יולי

לא תמצאו כאן את שמעון פרנס. טברנה רומאנה (צילום: שרון בן דוד)
לא תמצאו כאן את שמעון פרנס. טברנה רומאנה (צילום: שרון בן דוד)

זה לא קל לפתוח עסק מזון בתל אביב, בטח לא בתקופה כזו, אז אנחנו מכבדים ומוקירים את כל העסקים החדשים האלו: מסעדת היוקרה של ברק אהרוני, הפיצה המיוחדת של בנצי ארבל, בר תאינלנדי, שנדליר מחדרה, מלבי מקיבוץ דפנה ועוד מקומות לאכול שצצו במהלך החודש האחרון בעיר

כמדי חודש, גם בסיומו של יולי אנחנו מרכזים עבורכם את כל מקומות האוכל המעניינים שנפתחו במהלך החודש, והפעם אפילו קיבלנו טיפה מסעדות אמיתיות לצד כל ברי היין/אוכל/טאפאס. והמסעדות האמיתיות האלה שוות את הכל, אבל גם המקומות הקטנים נותנים את חלקם. ובעיקר – זה הוא עידן הפסטה.

>> לאכול כמו באמריקה: 14 המנות האמריקאיות הכי טובות בתל אביב

פרדס

בפרדס של השף ברק אהרוני לא תמצאו מנות קטנות לחלוקה ושאר טרנדים. במקום זה בחר השף להפוך את גולת הכותרת של מלון דה ג'ורג' למסעדה שאפשר לאכול בה ארוחה הגונה, במלוא מובן המילה.
לפרטים נוספים

הפאר לא סתם שם. פרדס במלון דה ג'ורג'. צילום: עמית גירון
הפאר לא סתם שם. פרדס במלון דה ג'ורג'. צילום: עמית גירון

טברנה רומאנה

כנראה שכבר אכלתם בפיצריות איטלקיות, אבל טברנה רומאית כזו עוד לא הכרתם – ההברקה הנוכחית מאת בנצי ארבל, השף שהביא לנו את כפרה מיו וקלבריה, היא "טברנה רומאנה" עם פיצות מאתגרות גבולות, פסטות של השמחות ומחלקת מטוגנים מסחררת. "ככה נראית פתיחת שולחן קלאסית בפיצריות ברומא, ואנחנו לא זזים ממנה במילימטר", הוא מבטיח, וכשבנצי מבטיח אנחנו יודעים שהוא גם מקיים.
לפרטים נוספים

פיצה פרושוטו קוטו בטברנה רומאנה. צילום: שרון בן דוד
פיצה פרושוטו קוטו בטברנה רומאנה. צילום: שרון בן דוד

Out of the Box

המסעדה החדשה של השף און משען (ליטל בורגר שופ) היא יצור כלאיים מרתק שיכול להיוולד רק בתקופה שכזו – בבוקר חמ"ל בישולים עבור מפוני המלחמה, בערב מסעדת ביסטרו פיין דיינינג במחירים הרבה יותר מהוגנים. לא סתם קוראים לה Out of the Box. וכן, זו דלת הכניסה שלה, וזה ישאר ככה. אבל האוכל – הוא כבר פיין לגמרי.
לפרטים נוספים

כן, ככה זה וככה זה ישאר. Out of the Box (צילום שרון בן דוד)
כן, ככה זה וככה זה ישאר. Out of the Box (צילום שרון בן דוד)

קיוסק דל פסטה

כנראה שהעתיד של תל אביב הוא מזללות פסטה, כי אנחנו לא מפסיקים לראות חדשות – וזה כולל את קיוסק דל פסטה, שמספק חוויה טעימה ולא יקרה מדי, כולל קוקטיילים במחירים שעושים חשק לשתות. מעניין החל מכמה מסעדות איטלקיות תל אביב הופכת טכנית לאיטלקיה.
לפרטים נוספים

קיוסק דל פסטה. צילום: דימטרי פומוזן
קיוסק דל פסטה. צילום: דימטרי פומוזן

משק עפאים דה ג'ורג'

"אני יכול להתפרנס היטב מהחלקה ליד הבית, אבל רוצה שהחברים שגרים בתל אביב יאכלו כמוני" אמר לנו הדיי עפאים, ואנחנו מאמינים לו לגמרי. אחרי צפייה ארוכה, החקלאי האהוב פתח את הסניף המצופה במלון, ומביא איתו מזווה שלם עמוס בכל טוב, וגם את הנשק הסודי – מטבח שיכין לכם מנות, על בסיס התוצרת הנדירה שלו.
לפרטים נוספים

הדיי עפאים. (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם ofaimme)
הדיי עפאים. (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם ofaimme)

תאי 148

תרבות הבילוי של רחוב דיזנגוף מתחילה להרגע מהברים המעייפים, ועוברת למודלים יותר מגוונים – למשל המקום הזה, שמשלבת בין בר אוכל למסעדה תאילנדית בהובלת השף אומי ("נאם"), ותספק לכם ארוחה של קצת מכל דבר – כי מי יכול לזוז אחרי צלחת מפוצצת במנת אורז ענקית?
לפרטים נוספים

הנה חסכנו לכם טיסה לבנגקוק. תאי 148 (צילום אסף קרלה)
הנה חסכנו לכם טיסה לבנגקוק. תאי 148 (צילום אסף קרלה)

פיתה ברודשטיין

הפיתייה החדשה של שוק לוינסקי, שמגיעה מאנשי "המשביר" האהוב, מציעה רק ארבע פיתות עם מילויים שעשויים על מנגל גחלים מיוחד, ואחת מהן טבעונית שתצליח להוציא מכם קריאות פליאה. אז נכון, הם פתחו בפינה מקוללת, אבל גם היו רוב הזמן בצו 8, אז אל תנסו להפחיד אותם עם מעשיות אורבניות. פה עוסקים בפיתה, לא פחדים.
לפרטים נוספים

השף והפיתה. גיל רושנסקי. צילום: שרון בן דוד
השף והפיתה. גיל רושנסקי. צילום: שרון בן דוד

נקסט דור

אולי כבר שמעתם מה קורה ב-AKA שבנחלת בנימין, אבל חכו עד שתגלו מה הולך אצל השכן החדש שלהם, AKA נקסט דור: מקום שכמו סינדרלה, משתנה בשעת חצות למשהו שראוי רק ללילה התל אביבי. "אנחנו מחזירים את תרבות הבראסרי שנעלמה בתחילת הקורונה" מבטיחים לנו, ותכלס רק עצם האזכור של השם מעביר בנו צמרמורת נעימה בגב, ורצון לטחון את לייט נייט עד הסוף.
לפרטים נוספים

אז מה אם מאוחר. AKA נקסט דור (צילום חיים יוסף)
אז מה אם מאוחר. AKA נקסט דור (צילום חיים יוסף)

פיצה אליעזר

פיצה אליעזר אמנם נמצאת ברחוב בן יהודה החפור, אבל אחרי שתמצאו אותה תגלו את המקום שהמציא מושג חדש. "בתל אביב המושג 'פיצה נפוליטנית' הפך לסיסמה" סיפר לנו אמיר אפרתי, הבעלים. "לכן החלטנו לעשות פיצה כנענית, שהיא שילוב של איטליה והארץ, כי בסופו של יום אנחנו בישראל". הוא גם סיפר שגילה אלמגור אמרה שמעכשיו זו פיצריית הבית שלה, אבל אנחנו נצטרך עוד להגיע בעצמנו שוב כדי ולוודא.
לפרטים נוספים

פיצה אליעזר (צילום שי משה)
פיצה אליעזר (צילום שי משה)

שה לילו

עם בשורה חדשה לצפון העיר, תשומת לב מרשימה לפרטים ושנדליר מחדרה (!), בר היין chez Lilo מביא את אווירת מרכז תל אביב עד לצומת הפיל, ובכך הפיל גם את השכונות הצפוניות ביותר בעיר לטרנד ברי היין. עוד מעט גם אנחנו נהפוך לבר יין.
לפרטים נוספים

הפיל שבחדר. שה לילו (צילום שרון בן־דוד)
הפיל שבחדר. שה לילו (צילום שרון בן־דוד)

פיצה איקס

פיצה נפוליטאנית ממודיעין שמגיעה עם בשורה מושלמת לרעבים: פיצות מעולות, קינוחי קלצונה, פסטות טריות, נשנושי בצק – ואתם יכולים לאכול מכל זה כפי יכולתכם ב-89 שקלים. זהו, מה עוד אנחנו צריכים לומר?
לפרטים נוספים

פיצה איקס (צילום: דוד מויאל)
פיצה איקס (צילום: דוד מויאל)

אויסטר קלאב

כנראה שימים מוזרים דורשים חשיבה אחרת, אחרת אין לנו דרך אחרת להסביר שהתופעה המסתמנת הבאה היא שובם של האויסטרים. אויסטר קלאב החדש בנחלת בנימין הוא הבייבי של רוסלאן אוסוב ("נואמה"), שרוצה להכניס פה קצת מוד אירופאי לעיר, ועושה את זה עם זנים מיוחדים ומחירים שפויים.
לפרטים נוספים

אויסטר קלאב. צילום: חיים יוסף
אויסטר קלאב. צילום: חיים יוסף

אבא בר

הנה לכם אווירה משפחתית, בדיוק כמו שאוהבים בשכונת פלורנטין: בן לוי הוא תושב השכונה (וגם בן משפחה אמיתי של הדודות מקיוסק הדודות) שפתח בר על פינת פלורנטין-ויטל באווירה ביתית קלאסית, ועם השם הכי משפחתי שיש.
לפרטים נוספים

"אבא". צילום: יעל שטוקמן
"אבא". צילום: יעל שטוקמן

וילנד קפה

סנונית ראשונה ומעודדת בדף החדש של פארק התחנה – עד לא מזמן מתחם התחנה – שממש רוצה שהתל אביבים יבלו בו קצת יותר. אוכל מאת שף שחר לוי, בקבוקים ומזון לאסוף בדרך לים ופינה ללא שום צפירות של מכונית זו אחלה דרך להביא אותנו עד לשם.
לפרטים נוספים

קפה וילנד. צילום: יעל שטוקמן
קפה וילנד. צילום: יעל שטוקמן

קפה פיורי

דניאל שור דווקא עבד באזורים שהכסף נמצא והיה בנקאי, אבל משום מה הוא החליט דווקא בזמן מלחמה להקים בית קפה חדש בשוק, מתוך אמונה שדווקא בנקודת שפל יש הזדמנויות שלא חוזרות. "סביר להניח שאת הנזקים המשמעותיים של המלחמה בכיס אנחנו עוד נרגיש, אבל גם יהיה פה טוב יותר". ונאמר אמן.
לפרטים נוספים

קפה פיורי. צילום: נטלי יששכרי
קפה פיורי. צילום: נטלי יששכרי

מלביהו

בזמן שהסניף המקורי של מלביהו עומד נטוש בקיבוץ דפנה, לירון בירנצויג החליט להעתיק את עסק המלבי הקיבוצי שלו לעיר בה נולד – תל אביב. עכשיו הוא מצא בית בבית המכולות בנמל יפו. "יש פה תחושה של קהילתיות שממש חסרה לי מאז שאנחנו לא בצפון", הוא מספר, ואנחנו נהנים מכל המתוק הזה.
לפרטים נוספים

חפשו את המכולה הכתומה. מלביהו. צילום: סופגי (שניר גואטה)
חפשו את המכולה הכתומה. מלביהו. צילום: סופגי (שניר גואטה)