חדשות טובות: 24 המסעדות, הברים ובתי הקפה החדשים שעשו את 2023

R48 (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @R48_telaviv)
R48 (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @R48_telaviv)

מול משבר בלתי נגמר שהתחיל אי שם בתקופת הקורונה ועדיין מתמשך בחסות המלחמה, תחום הקולינריה המקומית עדיין מצליח לעמוד, ומצמיח מסעדות, דוכני אוכל רחוב, ברים ובתי קפה גם בשנה הקשה הזו. אלו המקומות הכי מעניינים שנפתחו בתל אביב במהלך השנה האחרונה

29 בדצמבר 2023

הייתה זו שנה נוספת של ברי יין. נו, מה לעשות, זה מה שכלכלי עכשיו. זו גם היתה שנה שריפדה אותנו בטאפס, טיגנה לנו מלא קריספי צ׳יקן, והביאה את קונספט ההמבורגר שף לעת מלחמה. אלו 24 המקומות הכי מעניינים שנפתחו ב-2023, כי אחד לשנה הבאה:

מסעדות:

ורמוטריה

ורמוטריה היא מסעדה שהביאה לעירנו ניחוח ספרדי מובהק, מנות קטנות נהדרות שכל אחת מהן מורכבת במלאכת מחשבת, אווירה פאן וקושי להשיג שולחן שמעיד על הכל.
נחלת בנימין 25

פאן קון טומאט, אנשובי וחמון. ורמוטריה (צילום נועם פריסמן, O'lala Creative)
פאן קון טומאט, אנשובי וחמון. ורמוטריה (צילום נועם פריסמן, O'lala Creative)

גן השקמים

מסעדת גן השקמים, בניצוחה של שפית דנה-לי ברמן, ממוקמת בגן הכי נכון בעירנו. התפאורה הירוקה משרתת נפלא את האוכל הנעים והערב לחיך של ברמן, שמתאפיין במטבח צפון איטלקי עם נגיעות מקומיות.
שדרות תרס״ט 4

גן השקמים (צילום: ליאל סנד)
גן השקמים (צילום: ליאל סנד)

הלנה

ממש ליד גן השקמים שוכנת לה הלנה, בר יין עם פינצ׳וס ושלל טאפסים ספרדיים משגעים עליהם אמון שף דור ברזילי. מבחר היינות משגע, העיצוב אלגנטי ומזמין, והאויסטרים עולים 12 ש״ח ליחידה. כן בבקשה.
שדרות תרס״ט 6

זמן הפינצ'וס והוורמוט. הלנה (צילום אפיק גבאי)
זמן הפינצ'וס והוורמוט. הלנה (צילום אפיק גבאי)

תריסר

את תריסר פתח שף ענר פורמן רפאל, שף מנוסה ובעל יד מיומנת ומחשבה מחוץ לקופסא. בתריסר הוא מעניק פרשנות יצרתית לחומרי הגלם העונתיים ומחליף את התפריט בכל חודש. זה יוצא טעים לאללה.
שוק הנמל, האנגר 12.

זה לא עונתיות, זה מיקרו-עונתיות. תריסר (צילום חיים יוסף)
זה לא עונתיות, זה מיקרו-עונתיות. תריסר (צילום חיים יוסף)

צ׳נה 

צ׳נה בגלגולה החדש עומדת ברשותם של שף גיל דהאן והשף קונדיטור מיכל גולדברגר. השניים, שזכינו להכיר בוויס, התלבשו על המטבח הקיים, וזיקקו לתוכו בכשרון את שפתם הקולינרית המופלאה.
הרצל 10

לנרמל את הפיין דיינינג. צ'נה (צילום דן פרץ)
לנרמל את הפיין דיינינג. צ'נה (צילום דן פרץ)

סנטי

סנטי של שף גיא אריש לא רוצה להיקרא מסעדה וגם לא בר יין. אז בלי ליפול להגדרות, אנחנו יכולים להגיד בפשטות שסנטי היא מופת לעיצוב, אירוח וביסים בלתי נשכחים שמורכבים מחומרי גלם ייחודים ומסקרנים.
גורדון 17

שייטל של סנטי. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם santi_gordon.17
שייטל של סנטי. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם santi_gordon.17

לונל

לונל נפתח בקיץ האחרון בניצוחו של שף ינון אל-על שבישל אוכל שעטנז מצוין, וכעת משנקרא למילואים ממלא את תפקידו במסעדה מוריס, הלוא הוא שי אלפסי, שמבשל אוכל מצוין לא פחות ומפיח חיים מחודשים בבר-מסעדה המהנה של רביעיית פלורנטין.
אברבנאל 72

מוריס בלונל (צילום יעל ליאת)
מוריס בלונל (צילום יעל ליאת)

גווידו

גווידו היא מסעדה מהדור החדש, שמהווה ראי לתקופה – מסעדה לכל המשפחה, עם מנות ענק לחלוקה במחירים שנעים בין 55-65 ש״ח וטעמים מנחמים ונעימים, יין הבית שעומד על 12 ש״ח לכוס וזיטי אחד לחלום עליו בלילה.
שדרות בן גוריון 34

גווידו (צילום: יחסי ציבור)
גווידו (צילום: יחסי ציבור)

R48

המסעדה היוקרתית של רותי ומתי ברודו נפתחה השנה יחד עם המלון היוקרתי בשדרות רוטשילד, ומציעה ארוחות טעימות בערבים, לאנץ׳ נוסח בראסרי בצהריים וארוחות בוקר שרוצים להתעורר בשבילן.
רוטשילד 48

R48 (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @R48_telaviv)
R48 (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @R48_telaviv)

אוכל רחוב:

Lava

לאבה אולי לא נכנסת במדויק לקטגוריה של אוכל רחוב, אבל עם פסטה כזו מי צריך קטגוריה. סוף סוף נוכל הפסטה פתח מקום שמבטיח את הפסטה הטרייה המופלאה שלו עם קצת פחות דוואינים. וכן, היא עדיין מושלמת.
סמטת בית הבד 7

להתאהב בחלמון. LAVA. צילום: ליאור סגל
להתאהב בחלמון. LAVA. צילום: ליאור סגל

אהרוני'ס פרייד צ׳יקן

תודה לשף ישראל אהרוני שמביא לנו ניחוחות של מקומות אחרים כבר ארבעה עשורים לפחות. והפעם מדובר על קנטקי, דרום ארה״ב. עוף מטוגן לפי הספר, שמצטיין במעטה פריך, מילוי עסיסי וגלייז מתקתק שמנצח כל עוף מטוגן אחר בעיר.
שרונה מרקט

עזבו רק שהעוף טוב, הכל טוב. אהרוני'ס פרייד צ'יקן. צילום: מתן שרון
עזבו רק שהעוף טוב, הכל טוב. אהרוני'ס פרייד צ'יקן. צילום: מתן שרון

סילי קיד

ואם כבר עוף מטוגן, מי שהצטרפו ממש לאחרונה לחבורה הם מזללת סילי קיד הנהדרת שמציעה כריכי קריספי צ׳יקן משגעים שלא רוצים להפסיק לאכול. הסוד הוא בנתחי הפרגית השמנמנים שיוצרים ביס מבטיח, וברטבים הנהדרים שמכסים אותו.
יונה הנביא 48

זה פריך עד כמה שצריך. סילי קיד. צילום: יעל בונפיס
זה פריך עד כמה שצריך. סילי קיד. צילום: יעל בונפיס

המבורגר OCD

אם היינו אומרים לכם בתחילת 2023 שרז רהב ישיק המבורגר לא בטוח שהייתם מאמינים. אבל אחת מתוצאות התקופה האחרונה הוא ההמבורגר המנצח של רז, שמצליח לעשות עם הקציצה הבשרית מה שמעטים מאוד הצליחו לפניו.
תרצה 17

האימפריה מכה שנית. ההמבורגר של OCD (צילום חיים יוסף)
האימפריה מכה שנית. ההמבורגר של OCD (צילום חיים יוסף)

ניקו

עוד אחת מתוצאות המלחמה הארורה הוא הבורגר של שף שרון כהן משילה, שהפליא בסמאש בורגר, בורגר קלאסי, ובמיוחד בבורגר שרימפס רענן וערב לחיך שאנחנו רוצים שיישאר כאן תמיד, גם כשייגמרו המלחמות.
בן יהודה 155

נכון לעכשיו. ניקו (צילום שרון בן-דוד)
נכון לעכשיו. ניקו (צילום שרון בן-דוד)

בתי קפה:

אורבי

אורבי הוא הרכש החדש, הנונשלנטי והאופנתי של רביעיית פלורנטין – או במילים אחרות, נגיד מ-2012, בית קפה של היפסטרים. לצד הקפה תמצאו משקאות יצירתיים מעשבים, מנות ארוחת בוקר מטריפות שלוקחות השראה מהמטבח הסובייטי ואווירה פאן ברמות.
מעון 5

אורבי. צילום: מאיה קלוגמן
אורבי. צילום: מאיה קלוגמן

קופי קלאב

בית קפה שינקינאי קום איל פו שמגיש קפה משובח, מאצ'ה ריחנית, מאפים מבית אפוי של רז רהב וגם כריכים צבעוניים וטריים. לשבת בפנים שעות עם הלפטופ ולתקתק או בחוץ לרכל עם החבר'ה על סטיקי באן ואספרסו.
שינקין 22

אסתטי אבל לא יומרני. קופי קלאב (צילום: עידן סעידי)
אסתטי אבל לא יומרני. קופי קלאב (צילום: עידן סעידי)

קאפס

הבייבי החדש של אילנ'ס הושק ממש בחודשיים האחרונים, אבל הוא כבר מתנהג כמו בעל ניסיון בתחום הקפה – לא פלא בהתחשב בשושלת שלו בתחום. קפה מצוין וטרי שנקלה במקום, עוגיות חד פעמיות ומאפים פריכים ומנחמים.
יהודה הלוי 59

קאפס. צילום: רוי גיא
קאפס. צילום: רוי גיא

קפה 38

קפה שכונתי שגם הכי לא. כלומר, הוא משרת נאמנה את תושבי השכונה ותרגישו בו בבית, אך הוא רחוק מלהיות שכונתי במובן הפשוט. הקפה מוקפד, האוכל טרי וברמה גבוהה – וגם הקוקטיילים עשויים בדיוק ובזהירות.
שלמה המלך 38

משחקים משבת לשבת. קפה 38 (צילום: נועם רון)
משחקים משבת לשבת. קפה 38 (צילום: נועם רון)

אלוף בצלות

בפארק החדש של פלורנטין, זה עם השם המוזר, היו מי שהפכו את השם לשם דבר. בעלי המקום שהתיישבו בפארק פתחו בו קפה, מאפה וכריכים בשעות הבוקר ובר המספק ערבי קונספט מיוחדים בשעות הערב.
פארק אלוף בצלות 

זה הקטן, לא בהכרח גדול יהיה, אבל מהנה יהיה. קפה אלוף בצלות. צילום: שחר סגל
זה הקטן, לא בהכרח גדול יהיה, אבל מהנה יהיה. קפה אלוף בצלות. צילום: שחר סגל

ברים:

קוט

גם השנה ראינו לא מעט ברי יין, אחד האלגנטיים והנכונים שבהם הוא קוט. תמצאו בו נרות נוטפי שעווה, מפות מעומלנות ומבחר אינסופי של יינות משובחים מכל העולם יחד עם מנות מהנות לנשנוש.
אחד העם 33

קוט. צילום: נועם רון
קוט. צילום: נועם רון

כריסטוף

ספריית היין של סלון היין של כריסטוף הייתה אחד מהדברים שהיינו הכי צריכים בשוק לוינסקי, וטוב שהיא הגיעה. מה גם שבכריסטוף לעולם לא נחים על השמרים, ומגוונים עם ערבי פופ אפ מסקרנים של שפים צעירים.
השוק 28

כריסטוף (צילום: יעל שטוקמן)
כריסטוף (צילום: יעל שטוקמן)

פלור

פלור הוא שחקן חדש והעדכני ביותר בתור הזהב של ברי היין. הוא מציע יינות טבעיים וייחודיים מיקבים קטנים וארטיזנליים בעולם, נשנושים משובחים שכיף להשתכר איתם ואווירה נעימה ונונשלנטית.
וילסון 10

באווירה נינוחה ורמת ידע מרשימה. Flor. צילום: אורי קורץ
באווירה נינוחה ורמת ידע מרשימה. Flor. צילום: אורי קורץ

ביטר

ביטר הוא בר כמו שבר צריך להיות, כלומר לא בר יין – אלא בר של אלכוהול, על אמת. יש קוקטיילים אותם הרכיב הבעלים בעצמו, קלאסיים עם טוויסט חדשני, ויש צ׳ייסרים, נשנושים והאפי אוור. מה עוד צריך?
זבולון 5

זוכרים שלאבי ביטר היה את הקבביטר? סתם ככה, נזכרנו. ביטר. צילום: תמר פלינר
זוכרים שלאבי ביטר היה את הקבביטר? סתם ככה, נזכרנו. ביטר. צילום: תמר פלינר