צרפתייה, עדינה ונימוחה: 7 מקומות להשיג בהם מקרונים מעולים בעיר
מבחינתנו העוגייה הצרפתית (שהיא בכלל איטלקית במקור) היא הקינוח האידאלי לחטוא עליו. מסתבר שגם מקומות תל אביביים אהובים מסכימים איתנו, כי יש מהן בשפע. אספנו עבורכם את הטובות ביותר. או-לה-לה
הידעתם? עוגיית המקרון בכלל נולדה באיטליה ומשמעותה בשפה המקומית 'בצק'. אבל העוגייה השובבה צברה מוניטין בעיקר בחבל בורדו הצרפתי ומאז ועד היום משייכים אותה לצרפת. הוסיף לכך השף-קונדיטור הצרפתי פייר הרמה שהגה את יום המקרון ב-2005. הוא היה זה שגילה דרך חדשה להכין את העוגייה והפך אותה לזו שאנחנו מכירים היום. נזכיר: מדובר בעוגיית בצק ענני, רך ומבורך מקציפת שקדים, מילוי של קרם ענוג ועוגייה נוספת מעליה. נשמע טעים? ברור. יצאנו לבדוק איפה תאכלו כאלה בתל אביב. חזרנו עם ידיים מלאות וחיוך מאוזן לאוזן.
1. בוטיק סנטרל | ספיישל מקרונים
בבוטיק סנטרל חוגגים את יום המקרון כל השנה עם קולקציה קבועה של מקרונים בטעמים פטל, פיסטוק, וניל וקפה. אבל נראה שביום המקרון הבינלאומי, מה שנקרא, הם הגזימו. בקטע טוב כמובן. תמצאו שם מקרונים מדליקים וגדולים מהרגיל כגון מקרון עם מסקרפונה בטעם פירות יער, מקרון קרמל מלוח עם מוס קרמל ומקרון שוקולד ערב לחיך במילוי מוס שוקולד עשיר וקטיפתי. אהבנו במיוחד את מקרון הקרמל המלוח ששומר על שובביות עם טוויסט מתוק מלוח מהנה ונצחי. גם השוקולד לא אכזב אותנו כי שוקולד אף פעם לא מאכזב. ויוה לה פראנס!
12 ש"ח ליחידה, לאתר
2. רביבה וסיליה | מגה מקרון
רביבה אפל היא בין אלו שהביאו את הפטיסרי הצרפתי לארצנו ולעירנו. על כן אין זה פלא שבקונדיטוריה של רביבה וסיליה יגישו מקרון לפי הספר, במרקם מדויק שלא חוטא בצמיגיות או ביובש. מדובר במקרון גדול (בגודל של קינוח אישי) בטעם פירות יער בחמיצות מתונה ונחוצה, עם מילוי מפואר של גנאש וניל חלומי שמסביבו פירות יער טריים להשלמת הביס והחוויה. פריז מישהו?
46 ש"ח, צמרת G. ניסים אלוני 10, או בוולט, 03-5400179
3. מייזון קייזר | מקרונאד
מייזון קייזר הוא פטיסרי פריזאי שהתמקם כאן היטב. ידענו שנוכל למצוא בו מקרון הגון וטוב. מלבד מקרונים קלאסיים בטעמי שוקולד, קפה, פיסטוק ותות – גם פה תוכלו למצוא מקרון ענק שעונה לשם החגיגי "מקרונאד" והוא עשוי מבצק שקדים בטעם תות שדה, מילוי קרם פטיסייר מנצח ותותים טריים ורעננים מסביבו. טעים, חגיגי ומרגש.
35 ש"ח, רוטשילד 7, נמל ת"א האנגר 24-25, מידטאון רחוב מנחם בגין 144, 03-504-0567 (בתמונה הראשית)
4. טווינקייקס | ערב רב של מקרונים
את טווינקייקס פתחו ב-2017 ברחוב בוגרשוב (השאנז אליזה של תל אביב) התאומות רבקה וקארן שעלו מפריז ישר אל ארץ הקודש ופתחו עבורנו מקדש ובו ניתן למצוא מקרונים מכל המינים והסוגים. נמכרים פה אך ורק מקרונים שעשויים נפלא לפי מיטב המסורת. הם מגיעים בטעמים לא שגרתיים כגון מקרון בזוקה, מקרון מוחיטו, מקרון אוריאו, מקרון קרם ברולה, מקרון נענע ושוקולד והיד עוד נטויה. טעים, ייחודי ומהנה.
5-7 ש"ח ליחידה, בוגרשוב 22, 03-676-7224
5. פיקה | מקרון שוודי
כפי שהסברנו בהתחלה המקרון התחיל בכלל באיטליה, התגלגל לצרפת והנה – הגיע איכשהו גם לארצות סקנדינביה שם משווים לו מראה וטעם שוקולדיים יותר. הבסיס דומה – עוגיית שקדים ענוגה שאנחנו מכירים כמקרון, אך מלמעלה במקום קרם ועוגיה נוספת, תמצאו כיפת שוקולד חלב מוקצפת וציפוי שוקולד מריר חלומי. מה נאמר, מקרון הוא טעים גם בשוודית.
14 ש"ח, לאתר
6. אנטיקוביץ' | מקרונים קלאסיים
באנטיקוביץ' הבייקרי החדשה לא חוסכים מאיתנו מקרונים ועושים זאת עם מבחר טעמים מפתה ומפתיע. יש תות, תפוז, אוכמניות, פטל, פיסטוק ושוקולד – כולם עשויים ללא חת, נותרים קלילים כנוצה ואלגנטיים כפי שרק עוגייה צרפתית יודעת להיות. אהבנו במיוחד את התפוז שניחן בחמצמצות ובניחוח הדרי מובהק ואת האוכמניות שהזכירו לנו את אירופה. עם זאת, כן נציין את המחיר היקר באופן יחסי (רוב המקרונים עומדים על 5-6 ש"ח). נו, הרי זו העיר הכי יקרה בעולם.
8 ש"ח ליחידה, המכבי 2, 03-536-5876
7. בייקרי | מקרונים
אי אפשר לסגור רשימה כזו מבלי להזכיר את המקרונים של הבייקרי, שאיתנו עוד הרבה לפני שידענו להגות את המילה מקרון (או מילים צרפתיות אחרות שפירושן קינוחים כאלה ואחרים). המקרונים של הבייקרי נפלאים ומנצחים תמיד. בטעמים אייקונים של פיסטוק עוצמתי, תות מתוק, שקדים קלאסי, קפה ושוקולד של ילדות – אנחנו מוכנים ללכת איתם באש ובמים.
6 ש"ח ליחידה, לאתר