זורמים לים: למרינה דלאל יש את כל מה שמסעדת חוף אמיתית צריכה

נוף יפה מישהו? מרינה דלאל. צילום: שחר סגל
נוף יפה מישהו? מרינה דלאל. צילום: שחר סגל

אווירה של סן טרופה בין היאכטות, מנות נדיבות וחווייה יוקרתית אך לאו דווקא מאוד יקרה - המסעדה החדשה מבית דלאל, פרי שיתוף הפעולה של דושי לייטרסדורף ומלון קרלטון הסמוך, היא זריקת האופטימיות שסצינת האוכל המקומית היתה צריכה

5 ביוני 2025

מי שיתמזל מזלו להגיע בימים הקרובים למרינה דלאל, ממש איפה שעוגנות היאכטות, כנראה יחשוב לרגע שהוא בסן טרופה. הגלים, השמשיות, כלי ההגשה המעוטרים בלימונים – כל אלה הופכים את חוף גורדון לעיירת ריביירה ציורית. אזעקה או מסוק צה"לי שטס בשמיים אמנם עשויים להפיג לרגע את האידיאליה, ויזכירו לנו בדיוק איפה אנחנו נמצאים ומה באמת חשוב. אבל למשך שעתיים מול השקיעה אפשר לרגע קטן לקוות שיהיה פה סבבה יום אחד, והריביירה תפרח. עד אז, טוב שיש איפה לשתות אפרול שפריץ ולאכול קוויאר מקומי, כי מרינה דלאל החדשה היא מסעדת חוף נהדרת.

>> מהדף לצלחת: מאכלי ספרות ועוד חגיגות לשבוע הספר בכיכר גבעון

פרי שיתוף הפעולה של דושי לייטרסדורף (בעלי קבוצת דלאל) ומלון קרלטון הסמוך, המסעדה נפתחה ממש בימים אלה בחלל שאיכלס בעבר את מסעדת פורטונה דל מאר, שנסגרה לאחר שני עשורים של פעילות. היא שופצה למשעי, כאשר בפנים נוספו חיפויי עץ מרשימים ובחוץ – על הדק מול היאכטות – ניצבות שמשיות בכתום עז, כוסות טורקיז וכיסאות עץ מרווחים. כל מה שמסעדת חוף אמיתית צריכה.

איזה צבעים! מרינה דלאל. צילום: שחר סגל
איזה צבעים! מרינה דלאל. צילום: שחר סגל

אלא שבשונה ממסעדות החוף בארצנו, שמשום מה כבר התרגלנו לקו המיושן והמחירים המופקעים, במרינה דלאל מיטיבים לספק חווייה יוקרתית, אך לאו דווקא מאוד יקרה. כלומר ברור, המחירים נמצאים בטווח הבינוני-הגבוה בסטנדרט העירוני, אך המנות גדולות ומאוד נדיבות, ומלבד זאת, המכלול בין התפריט, העיצוב והאווירה מיטיב לספק תחושה שעל אף הפרובנציאליות, גם אצלנו יכולה להיות מסעדה ממש כמו בריביירה הצרפתית. יש לנו את כל הפוטנציאל – חוף, דגה טרייה, אוכל טעים ויצירתי, אנשים יפים ושזופים. אז מה עוצר אותנו? כלומר, חוץ ממלחמה, ממשלה ארורה ונתניהו אחד.

עם הבריזה בגב. מרינה דלאל. (צילום: מתוך אינסטגרם @marinadallal)
עם הבריזה בגב. מרינה דלאל. (צילום: מתוך אינסטגרם @marinadallal)

"קו החוף של תל אביב הוא מהאהובים עליי ומהיפים בעולם", מתארת לייטרסדורף. "כבר שנים שאני לא מבינה איך לא מרימים את הכפפה, ועושים פה מסעדה כמו בריברייה. ראיתי שזה לא קורה, אז עשינו אנחנו. אפילו תיירים כבר מגיעים לפה בימים האחרונים, שזה ממש הפתיע אותי. לא חשבתי בכלל להדפיס תפריט באנגלית, אבל הם מגיעים, וזה משמח ומביא לאופטימיות". יופי, כי זריקת אופטימיות זה בדיוק מה שאנחנו צריכים בתקופה הזו.

מרינה דלאל. צילום: שחר סגל
מרינה דלאל. צילום: שחר סגל

בתפריט תמצאו מנות טריות ורעננות שהולמות את הטמפרטורה החמה, ומבוססות על חומרי גלם איכותיים בכללם ומקומיים ברובם. בגזרת הפתיחים תנשנשו אויסטרים ג'ילארדו עם חומץ שאלוט וטבסקו (32 ש"ח ליחידה), מנה של סברס, לאבנה של ואדי עתיר, שמן זית וזעתר טרי (56 ש"ח), פלמידה אדומה בכבישה עדינה, קרם פרש וירקות פריכים (62 ש"ח).

כל כך פרש. מרינה דלאל. צילום: יעל שטוקמן
כל כך פרש. מרינה דלאל. צילום: יעל שטוקמן

חובבי הירקות הקלילים יהנו מסלט חסות רענן שכולו קיץ עם גבינת בושה של משק פלורה, ענבים ואגוזי פקאן (76 ש"ח) או סלט ניסואז עם פרוסות טונה אדומה נאה, זיתי קלמטה, תפוחי אדמה, ביצה רכה וויניגרט טרגון (96 ש"ח), ויש אפילו מנה של בראזולה ומלון כתום כמו באיטליה (84 ש"ח). סשימי טונה אדומה עם משמש צלוי, צ'ילי, שמן זית ואורגנו (88 ש"ח) – מנה מופלאה שכל מרכיביה משתלבים נפלא זה בזה – משלימה את הפתיחות לצד מנה פרשית מאוד של זוקיני עם צנוברים, יוגורט ונענע (78 ש"ח).

המרענן הרשמי של הקיץ. מרינה דלאל. צילום: יעל שטוקמן
המרענן הרשמי של הקיץ. מרינה דלאל. צילום: יעל שטוקמן

בגזרת העיקריות טעמנו פסטה לימונה מופלאה, שמורכבת מספגטיני טרי וענוג, רוטב חמאת לימון עם טימין וקוויאר מנחל הדן (148 ש"ח), ויש גם פסטה עם רוטב עגבניות בנוסח מרצ'לה חזן (82 ש"ח), מולים מרינייר עם בגט (136 ש"ח), ולמי שממש רוצה להרגיש את הים יש לברק פתוח על הפלאנצ'ה, כיאה למסעדת מרינה, עם בייבי שומר, עגבניות צלויות, שאלוט, זיתי קלמטה וחמאת אניס (164 ש"ח). את התפריט מדפיסים יום יום, והמנות מתחלפות כל העת לפי התוצרת והחשק. בגזרת האלכוהול תוכלו למצוא כוסות יין בטווח מחירים שבין 42-68 ש"ח, וקוקטיילים צוננים שעומדים על 56-58 ש"ח.

מתקתקות על החוף. מרינה דלאל. צילום: יעל שטוקמן
מתקתקות על החוף. מרינה דלאל. צילום: יעל שטוקמן

לקינוח תוכלו להתפנק על קנולי לימון מופלא בעבודת יד עם קרם פיסטוק (64 ש"ח), גביע מוס פטל עם קולי תות ומסקרפונה (58 ש"ח) ומוס שוקולד לפי הספר, עם אגוזי מקדמיה מקורמלים וקרם אנגלז (62 ש"ח). בהמשך מבטיחים לנו שיהיה גם פיצות, ומכיוון שהמקום פתוח החל מ-10:00 בבוקר, נשמע שיש לנו כיוון מטורף לארוחת בוקר מול הגלים, או בראנץ של יום חופש, וגם לאנץ' דגים משביע או ארוחה רומנטית מול השקיעה. תגידו לנו שזה לא נשמע כמו יום מושלם.
מרינה דלאל, אליעזר פרי 10, מול מעגן היאכטות במרינה. 7 ימים בשבוע, 10:00-22:00.