הסודות של טאיזו: יובל בן נריה פותח את המרכולית
תחביב הבישול של ימי הקורונה עולה כיתה: מהשבוע מחיות הקארי, התבלינים וחומרי הגלם המשמשים את השף וצוות הטבחים שלו זמינים להזמנה עד הבית דרך וולט
על אף שמסעדת טאיזו, אחת המסעדות היפות בעיר סגורה בימים אלו למעט משלוחים, השף יובל בן נריה לא שוקט לרגע. אחרי שהשיק את שיתוף הפעולה שלו עם חוות המנקאי ואת קפה טאיזו כזרוע המשלוחים הנגישה יותר של מסעדת האם, הוא חונך השבוע את המרכולית של קפה טאיזו – חנות אונליין שתאפשר לכם לבשל כמו בן נריה, לפחות בתיאוריה.
״התחלנו את קפה טאיזו לפני כמה חודשים, ועכשיו כשהבנו שהסגר יהיה ממושך ובכל מקרה החזרה לפעילות מלאה נראית רחוקה, החלטנו להתקדם לדבר הבא״. אומר בן נריה ״יש לנו זמן, יש לנו אנרגיה, אנחנו יצירתיים וחשבנו מה עוד אפשר למכור דרך הפלטפורמות החדשות. ביפן מקובל מאוד שבמסעדות הגדולות מוכרים את התערובות תיבול שלהם ואת האיטריות שלהם, חשבתי שגם פה יהיה נכון לתת לקהל את האפשרות לקבל את הניחוחות והטעמים שלנו גם בבישול הביתי״.
מבחר המוצרים בשלב זה אינו גדול במיוחד, אבל בן נריה מבטיח שמדובר רק ביריית הפתיחה: ״אנחנו עובדים עכשיו על עוד הרבה מוצרים שיכנסו בקרוב להיצע, כמו ירקות ועלים מיוחדים שמגדלים עבורנו, מבחר גדול של סוגי סאקה ויינות שאנחנו מייבאים במיוחד ועוד״.
הקפדנות המאפיינת את עבודתו של בן נריה ניכרת גם במיזם החדש. המוצרים מגיעים באריזה שתוכננה במיוחד עבורם, וסריקת הקוד המופיע עליהם מפנה לאתר המרכולית הכולל גם מתכונים והוראות שימוש. מחירי חלק מהמוצרים גבוהים יחסית לאלו הנמכרים במרכולים – אריזה של מחית קארי במשקל 250 גר׳, למשל, נמכרת ב-48 ש״ח. בן נריה מסביר שפערי המחירים נובע מכך שמדובר במוצרים הנעשים בעבודת יד במסעדה מדי יום: ״לא מדובר על מוצרים שיוצאים ממפעל אלא כאלה שאנחנו מייצרים בעצמנו מחומרים טריים בלבד. מחית הקארי שלנו היא לא משהו שהמצאנו במיוחד עבור המרכולית, אלא מחית שהמסעדה פיתחה ושיכללה במשך שמונה שנות פעילות, אלו המוצרים שאנחנו בעצמנו מבשלים איתם במסעדה, אלו הסודות של הבישול שלנו״.
״האתגר הגדול יהיה ללמד את הקהל להשתמש במוצרים שחלקם פחות מוכרים כאן״, הוא מוסיף ״מחית תמרינדי, תערובות תיבול, להכל אנחנו מתכוונים להוסיף עוד מתכונים והוראות שימוש באתר בתקופה הקרובה״.
בין המוצרים הנמכרים כעת במרכולית: מחית קארי אדום (פלפל קשמירי , למון גראס, שום ,שאלטוס, שורש כוסברה, גלאנגל , כפיר ליים), מחית קארי צהוב (צילי קשמירי, שורש כוסברה, למון גראס קצוץ, גלאנגל מושרה קצוץ, שאלוטס, שום, קליפת ליים, מלח דק, פלפל שחור, כמון הודי, זרעי כוסברה, מחית שרימפס, שורש כורכום, כורכום תבלין), מחית מסאמן (צילי קשמירי ללא גרעינים, משייה, ציפורן, זרעי כוסברה, כמון, הל אתיופי, קינמון סיני, שורש כוסברה פרוס, שאלוטס, שום, למון גראס , גלאנגל מושרה וקצוץ, בוטנים קלוים, שמן ענבים), טאיזו קארי (זרעי כמון, חילבה, זרעי כוסברה, פרג, זרעי חרדל שחור, זרעי שומר, מקלות קינמון, צילי קשמירי נקי מזרעים וחתוך גס, הל ירוק, מאשיה, פלפל שחור שלם, כורכום, עלי ורדים מיובשים), קשיו מסאללה (קשיו, קינמון סיני, זרעי שומר, חילבה, זרעי כוסברה, חרדל צהוב, כורכום), פיסטוק מסאללה (פיסטוק, פלפל ירוק שלם, הל ירוק שלם, זרעי כמון ירוק, זרעי קימל מנתה, תה ירוק, תמצית וניל), גראם מסאללה (זרעי כמון, הל שחור, הל אתיופי, פלפל שחור, זרעי כוסברה, ציפורן, מקל קינמון , עלי דפנה, הל ירוק שלם, זרעי אניס, אגוז מוסקט), שמן צ'ילי (שיני שום, בצל ירוק, שאלוט, כוכב אניס, בוטנים, צ'ילי קשמירי, פלפל תאילנדי יבש, שמן ענבים, שמן חמניות), מחית סאמבל (צ'ילי אדום, שאלוטס, למון גראס, שום, עלי כפיר ליים, עגבניות שרי, מלח, שמן ענבים, מחית שרימפס, סירופ דקלים, חומץ תפוחים), רוטב מנקאי לסלט (סלרי, למון גראס, חלפיניו וג'ינג'ר).