הלם: מה עושה זוכת האוסקר בסצנת הסיום של "משחק הדיונון"?

להתראות בהוליווד? קייט בלאנשט בסצנת הסיום של "משחק הדיונון" (צילום מסך: נטפליקס)
להתראות בהוליווד? קייט בלאנשט בסצנת הסיום של "משחק הדיונון" (צילום מסך: נטפליקס)

הפתעה כזאת מזמן לא הייתה: הסצנה האחרונה של "משחק הדיונון", שהגיעה לסיומה עם עליית העונה השלישית בנטפליקס, מעבירה את ההתרחשות ללוס אנג'לס ומציגה "מגייסת" חדשה למהדורה המקומית של המשחק בדמותה של קייט בלאנשט. הסיקוול האמריקאי בדרך?

הדבר הכי צפוי ביקום, נכון לסופ"ש החולף, היה ש"משחק הדיונון" תסתיים עם טוויסט מסמר שיער. סדרת הלהיט הקוריאנית של נטפליקס עלתה לעונה שלישית ואחרונה על כל פרקיה, ואחרי שלל תהפוכות היסטריות הגיעה לסיומה המפתיע. אבל אחרי שהכל נגמר, רגע לפני שהקרדיטים מתחילים לרוץ על המסך, שלף יוצר הסדרה וואנג דונג-יוק טוויסט אחד אחרון ומדהים שמצביע בבירור על עתיד הפרנצ'ייז.

>> מה חדש בנטפליקס: 7 סדרות מדוברות שתרצו לראות בחודש יולי
>> פייסבוק בצרות: ארון סורקין עובד על סיקוול של "הרשת החברתית"

בלי יותר מדי ספוילרים: בסצנה האחרונה של הסדרה, אחרי הקליימקס הגדול שסוגר בפועל את הסיפור של "משחק הדיונון", מעבירה אותנו המצלמה לארצות הברית, ואנחנו פוגשים בלוס אנג'לס את אחת הדמויות המרכזיות בסדרה ששרדה את כל האקשן. מתוך הרכב שבו הדמות נוסעת, אנחנו מבחינים לפתע בדמות אישה שמשחקת עם הומלס את משחק הכאפות דאז'יקי, הלוא הוא משחק הגיוס ל"משחק הדיונון", בעודה לובשת את חליפת "המגייס" שמצרף אנשים למשחק. והאישה היא קייט בלאנשט. רגע, מההההה?

קייט בלאנשט עשתה מהההה? "משחק הדיונון" (צילום: יחסי ציבור/נטפליקס)
קייט בלאנשט עשתה מהההה? "משחק הדיונון" (צילום: יחסי ציבור/נטפליקס)

ובכן, כן. בלאנשט, זוכת שני אוסקרים, ארבעה פרסי גלובוס הזהב וארבעה פרסי באפט"א, אחת השחקניות הטובות בעולם על פי כל מדד אפשרי, היא "המגייסת" של "משחק הדיונון" בלוס אנג'לס, והיא מחליפה מבטים רבי משמעות עם הדמות ברכב. והמשמעות ברורה: נטפליקס לא מתכוונת לאפסן את הפרנצ'ייז הכי מצליח שלה מאז "דברים מוזרים", והדרך לרימייקים וסיקוולים לגמרי פתוחה.

להתראות בהוליווד? "משחק הדיונון" (צילום: יחסי ציבור/נטפליקס)
להתראות בהוליווד? "משחק הדיונון" (צילום: יחסי ציבור/נטפליקס)

סצנת הסיום מסמנת כנראה את הכיוון בו עומדת לצעוד "משחק הדיונון" עם סיומה: סיקוול או רימייק שמתרחש בארצות הברית, ואולי ספציפית באל.איי, עם קאסט נוצץ בפרופיל גבוה. מנטפליקס לא התקבלה כמובן שום הודעה בנושא, אך שילובה של כוכבת בקנה המידה של בלאנשט בסצנת הסיום מצביע על כיוון ברור. בתחילת החודש השיקה נטפליקס את "האוס אוף נטפליקס", מתחם שעשועים חדש שימוקם באזורי קניונים גדולים בארצות הברית ויכיל שלל חוויות נטפליקסיות, כשמקום מיוחד שמור בהם ל"משחק הדיונון", סימן נוסף לכך שענקית הסטרימינג מתכננת לסדרה עתיד גדול.

עוד אחד שלא ראה את זה בא. הפרונט מן, "משחק הדיונון 3" (צילום: יחסי ציבור/נטפליקס)
עוד אחד שלא ראה את זה בא. הפרונט מן, "משחק הדיונון 3" (צילום: יחסי ציבור/נטפליקס)

בלאנשט עצמה אוחזת בחברת הפקה אוסטרלית-בריטית מצליחה (דירטי פילמס) שכבר מכרה בעבר לנטפליקס את המיני-סדרה המצוינת "Stateless" וחתומה גם על "דיסקליימר" המאכזבת של אלפונסו קוארון באפל TV+, ונוטה לככב בהפקות הטלוויזיוניות שלה לפחות בתפקיד משנה. למרות שהיא נחשבת לאחת השחקניות הטובות בעולם, היא כבר הוכיחה בעבר שאין לה שום בעיה לככב בשוברי קופות כמו "שר הטבעות" או "ת'ור: רגנארוק". הייתה מגייסת אותנו בשניה.