פיין דיינינג עם שליח: במשלוחה מציעים ארוחת יוקרה מירושלים

משלוחים לעשירים בלבד? מארז Sessions של מסעדת טלביה מירושלים (צילום: דניאל לילה)
משלוחים לעשירים בלבד? מארז Sessions של מסעדת טלביה מירושלים (צילום: דניאל לילה)

הכירו את המיזם משלוחה Sessions, במסגרתה מציעים בשירות המשלוחים ובר היין MOBO מארזי שפים של מסעדות יוקרה להזמנה הביתה, בדיוק כמו שאהבנו לעשות בקורונה. בסיבוב הראשון נזכה לטעום מאחת המסעדות האהובות בעיר הבירה, ממש כאן בתל אביב

27 באוגוסט 2024

אולי זכור לכם שאי שם בימי הסגר של הקורונה החלה תופעה של מסעדות עילית שפתאום צצו בשירותי המשלוחים. זה היה רגע מרגש שלפחות אנחנו באופן אישי לא נשכח – ההזדמנות להזמין אנילוטי מבר 51, גונדי מאנימאר ושישברק מיפו תל אביב היא זיכרון מתוק במיוחד מהתקופה ההזויה של ימי המגיפה. אז אם התגעגעתם, הנה, יש גם פיין דיינינג בימי מלחמה, והפעם בחסות אפליקציית משלוחה ובר היינות MOBO

>> הסעודה האחרונה: 42 מסעדות, ברים ובתי קפה שנסגרו בגלל המלחמה

במסגרת המיזם משלוחה Sessions יוצעו מארזי ארוחת שף שתוכלו להזמין עד הבית, בליווי יינות מבר היין התל אביבי MOBO. בעיקרון אפשר גם להגיע גם לבר היין ברחוב אחד העם ולסעוד את המארז במקום, אבל אם תשאלו אותנו, כל הכיף הוא להתפנק בבית. את המארז הראשון בסדרה ירכיב השף ניר לוי ממסעדת טלביה הירושלמית, במה שיהיה הביקור הראשון של המסעדה בתל אביב והזדמנות פז עבור כל התל אביביים לטעום את מיטב הקולינריה של עיר הבירה, שיהיו זמינים במשך יומיים במהלך השבוע הבא (4-5.9). בהמשך יוצעו במסגרת המיזם מארזים של שפים נוספים, אבל כרגע זה של לוי הוא דרך מעולה להתחיל.

מארז משלוחה Sessions של מסעדת טלביה מירושלים. צילום: דניאל לילה
מארז משלוחה Sessions של מסעדת טלביה מירושלים. צילום: דניאל לילה

מסעדת טלביה נפתחה אי שם בעיר הבירה על ידי אסף גרניט ב-2013, עד שכמה שנים אחר כך נפרדה המסעדה מקבוצת מחניודה, וכעת מנצח עליה השף ניר לוי. טלביה מאופיינת בתפריט ביסטרו קלאסי לצד השפעות ים תיכוניות וירושלמיות מקומיות, והיא אחת המסעדות האהובות של עיר הקודש. המארז של לוי יורכב ממנות שרקטורי בטכניקה מסורתית עליהן עבד במשך מספר חודשים, והוא יכלול טרטר בקר צרפתי-אורפאלי של טלביה, ויטלו טונאטו של לשון בקר כבוש עם ביצה רכה, פלטת שרקטורי בסגנון ים תיכוני של נקניקים ארטיזנליים הכולל סלמי, פואט וקופה ומאפה קווין אמאן ממולא בביצה מקושקשת עם בייקון תוצרת בית.

ומכיוון שאחרי כל זה תצטרכו ביס מתוק, ישנם גם קינוחים במארז מאת השף קונדיטור המוכשר עופר בן נתן, שמגיש פיננסייר תירס עם קראמבל פולנטה וגנאש חלב קורנפלקס, וגם מוס שוקולד ולרונה עם  פרלינה אגוזים וקריספי רייס קקאו. לכך תוכלו להוסיף יין מבעבע איטלקי וטבעי מענבי גלרה לבנים של יקב פיאבה האיטלקי, או בקבוק אחר של MOBO לבחירתכם.

משהו מתוק לסיום. מארז משלוחה Sessions של מסעדת טלביה מירושלים. צילום: דניאל לילה
משהו מתוק לסיום. מארז משלוחה Sessions של מסעדת טלביה מירושלים. צילום: דניאל לילה

"אני גאה לשים למשך יומיים על ראש שמחתנו את הנקניקים המיוחדים שאני מכין ומיישן על פני חודשים – טעימה ראשונה מפרויקט עתידי ומרגש שלנו. הסיפור מאחורי המארז שלנו הוא ארטיזנליות – מה שבא לידי ביטוי בכל המכלול של המנות, מהשרקטורי, דרך המאפים שאנחנו מכינים בקבוצה – ועד ליין ששודך להם ולקינוחים של עופר״. מספר השף לוי תהליך הרכבת המארז, ואנחנו כבר לא יכולים לחכות ולטעום.
189 ש״ח ללא יין ו279 ש״ח עם יין. רביעי וחמישי בשבוע הבא (4-5.9). שימו לב: כ-20 מארזים זוגיים בלבד יוגשו מדי ערב דרך אפליקציית משלוחה, ובסטודיו היין התל אביבי MoBo יוגשו 29 נוספות. האפשרות להזמין משלוח תיפתח 48 שעות לפני ערב ההשקה.