שרונה מרקט עולה ליגה: שוק תוצרת מקומית כמו שלא ראיתם מעולם

לקראת סוף השבוע הקרוב (5-6.9) יתקיים יריד יוצא דופן בשרונה מרקט באוצרותם של אבירם כץ ומיכל לויט, שיחגוג תחת הכותרת ""מְשָׁקִים וּמַשְׁקָאוֹת" את התוצרת הארטיזנלית הישראלית בשוק. מיטב התוצרים ימכרו במקום ואף ישתלבו במסעדות המרקט. בואו להתפנק על איכות מקומית ממש ליד הבית
שרונה מרקט הפך לאורך השנים לסוג של בית לתוצרת קולינרית מקומית ומסקרנת, בין היתר באמצעות אירועים קולינריים ייחודים שהתארחו במקום דוגמת "שוק קיבוץ", "פסטיבל נשים יצרניות" ויריד הקינוחים הבלתי נשכח, וכעת הגיע תורו של "יריד מְשָׁקִים וּמַשְׁקָאוֹת", שיציג תוצרת ארטיזנלית ממשקים שונים ברחבי הארץ, לצד משקאות ייחודים ומקומיים גם הם.
>> האם נוכל הפסטה פותח דוכן לזניה? כנראה שכן, אל תתפסו אותו במילה
את היריד אצרו אבירם כץ (איש "הבסטה") ומיכל לויט (חוקרת אוכל), ויחד אספו מרחבי הארץ כעשרים דוכנים של משקים מקומיים ומשקאות מקומיים (וגם קצת מיובאים) – כולם על טהרת תוצרת חקלאית טרייה. גבינות, משקאות, מוצרי מזווה ומעדניה לצד מיזמים קולינריים שדוגלים בשימוש נכון במזון ובתוצרת חקלאית, ובטרנד של השנים האחרונות, צמצום בזבוז מזון. כך למשל מסעדת OPA של השפית שיראל ברגר תגיש ברוסקטות וצנצנות של מזון שהוצל מהמסעדה ברשותה, בשילוב זנים מיוחדים של פטריות מאכל בחסות חוות יער באבן יהודה. ביריד תמצאו גם את טנא, מותג המזווה של מסעדת OCD, עם תוצרת מידיו של שף מחקר ופיתוח שלום שמחה אלברט, וגם מיזם הצלת המזון ״אדמה לאדם״ יגיע עם דוכן שילמד אתכם איך לא לזרוק אוכל.

עוד משקים שמשתתפים ביריד: ואדי עתיר, שמגיע מחורה שבנגב עם מוצרי חלב צאן ועשבי תבלין המיוצרים בשיטות מסורתיות המאפיינות קהילות בדואים בנגב; חוות קפנדה מקיבוץ נחשולים, שיגיעו עם נתחי בקר איכותי שיושנו במיוחד עבור היריד; בקפנדה ישתפו פעולה עם מעדניית מיטמן של שרונה, כך שהקהל יוכל לטעום מנות מסקרנות כגון נקניקיות פרה מבכירה עם טימין, שום ומלח הדרים, או קרפצ׳יו בוקרים עשוי משייטל עם תאנים טריות וסירופ תאנים; משק מסיק מגל, שיגיש לראשונה טחינה משומשום מקומי שתככב גם במנת סינייה של המזנון של אייל שני, שתוגש ביריד.

דבש נטף, מכוורת פרנקין בנטף, היא מכוורת משפחתית קטנה בהרי יהודה המתמחה בדבש טהור מפרחי בר מקומיים. הדבורים רועות בחורש ים-תיכוני ואוספות צוף מצמחי מרווה, אזוב וגעדה, והדבש אינו מסונן וללא תוספים, מתאפיין בצבע בהיר ובמרקם חמאתי. בדוכן המכוורת ניתן יהיה למצוא דבש מסוגים שונים, חלות דבש, נרות משעוות דבורים, עוגות דבש, טארט דבש מלוח וכלי קרמיקה של ראומה קדרית.

מרמת הגולן תגיע מחלבת גרינלי, של זוג הגבנים גרגורי שאבס ונליה קומן, המכינים בקיבוץ אורטל גבינות משובחות – מגבינות קשות ועד מעושנות וגבינות עובש. "עבדנו על המקום כשנה, מתחילת 2023, ועד שקיבלנו אישור זה היה באוקטובר ממש רגע לפני המלחמה" מספרת קומן על לידת המותג. "אז אמנם לא חשבנו שנצא מרמת הגולן, וייעדנו את המקום לתיירים שיגיעו, אבל מהר הבנו שזו המציאות ואנחנו נגיע עם הגבינות לכל הארץ. זו הזדמנות להודות על מיזמים כמו אלה, שבזכותם אנחנו מכירים קהל ומסתובבים עם התוצרת שלנו בכל הארץ. אנשים כבר התחילו להכיר אותנו ולבקש את הגבינות שלנו, אז אנחנו בוחרים להסתכל על הטוב ומאמינים שעוד נפתח את מרכז המבקרים בקיבוץ".

עוד מרמת הגולן תגיע מאפיית החושה, הפועלת בבית אבן עתיק בעין זיוון, שתמכור מאפים מתוקים, באגטים ולחמים מיוחדים. גם הלוונדר הפורח ברמת הגולן יגיע ללבלב בלב תל אביב עם שדה ארומטיקס פארם, שיציגו את כל הטוב שבלוונדר הישראלי – מסבונים וקרם גוף ועד זרי לוונדר ותרסיסי לילה. ולסיום אגף האוכל, מסעדת פישופ של שרונה מרקט תגיש מנות ספיישל בהן יככב הוואסבי הישראלי מרמת הגולן – נישי וואסבי – כמו גספצ'ו וואסבי או סשימי דג ים עם ווסאבי, וכן גם ווסאבי שאלוט עם עשבי תבלין בתוך עלה ווסאבי. זה ממש מלא ווסאבי, אבל אנחנו אוהבים חריף ומוכנים לנסות.

באגף המשקאות, יגיעו להתארח ביריד מיטב יצרני האלכוהול בארץ שפועלים מתוך תשוקה אמיתית וחיבור עמוק לאדמה ולחומרי הגלם. בין הדוכנים תוכלו למצוא את יוליוס, המזקקה הישראלית האיכותית ופורצת הדרך של יובל (ג’וב) הרגיל, שמזקק את תנובת הארץ ללא תוספות וללא סוכר; מזקקת הוויסקי Milk & Honey, שהוכיחה שאפשר לייצר וויסקי מצוין בישראל, שאף זכה לשבחים בעולם; Vedetta 52, שהוא הוורמוט של אייל דרורי, שנשען על המסורת האיטלקית ומשלב עשבים מהמדבר הישראלי; המיקסולוגים מור קורל ואורי גופר, שעומדים מאחורי מותג האלכוהול Holy!Bitters יגיעו לשקשק עבורכם קוקטיילים עם תמציות מיוחדות בבר המידל בר של שרונה מרקט. וזה עוד לא הכל: Liquidium, מעבדת הקוקטיילים של גיא גרלניק, תגיש קוקטיילים מבוקבקים עם תמציות יחודיות בשיתוף PAPEDA; אשת הטוניק נעמה שטרנליכט תרקח סירופ טוניק מצמחים ותבלינים מקומיים בדוכן של מזקקת זוהרה; המתססה תגיע עם סיידרים אלכוהוליים ומיצים טבעיים; ולסיום, והיבואנים FREE SPIRITS & Co ו-The Spirit Curator, יציגו ביריד מותגים משפחתיים וארטיזנליים מרחבי העולם.

בלב היריד יקום פופ-אפ מיוחד שיעניק לאורחים חוויה קולינרית מרגשת ומשמעותית – המאפייה החברתית של ארז, בהובלתו של השף ארז קומרובסקי ובשיתוף סטודנטים מוכשרים מבית הספר לבישול "דנון", תציע מבחר חלות המשלבות את מיטב התוצרת המקומית, שתלוקט הישר מהדוכנים שביריד, יחד עם הקמח האיכותי שנתרם במיוחד על-ידי שטיבל טחנות קמח. כל ההכנסות ממכירת המאפים בפופ אפ יהיו קודש למטה החטופים, וכל אחד ישלם בעבור המאפים והחלות כפי יכולתו ורצונו.

לצד הדוכנים יהיה ניתן להירשם למגוון שיחות מעמיקות, שיתקיימו עם אוזניות בבר ה"מידל בר" בשרונה מרקט, בהשתתפות כמה מהמציגים ביריד. בין השיחות על הבר תמצאו את “משאריות המטבח לאוצרות קולינריים”, בה לויט תשוחח עם השפים שיראל ברגר ושלום שמחה אלברט על גישתם הייחודית לניצול מלא של חומרי גלם, ועל והדרך שבה הם מובילים את המטבחים שלהם להכרה בינלאומית.
בנוסף יתקיים “שיח שומשום” בו תשוחח לויט עם אורן הכסטר, מנכ”ל מסיק מגל, על הגידול המסחרי הראשון של שומשום מקומי מאז שנות ה-60. שיחה זו תחשוף את המהפך המרתק בענף השומשום הישראלי, בו קיבוץ מגל וחוקרים מהאוניברסיטה העברית מובילים את חזרתו של הגידול המקומי, עם הבטחה לעתיד של טחינה כחול-לבן. וגם איש היין והאלכוהול ומבעלי מסעדת ״בסטה״ אבירם כץ ישוחח עם המיקסולוגית מור קורל על ״הטיפה שמשנה״, וביחד הם יחשפו את הקהל לעולם הביטרס, הייצור שלו וההשפעה שלו על עולם המשקאות. לשיחות יש להירשם מראש באתר דיגיתל בעלות סמלית, כשגם כאן כל הכנסותיהן יתרמו למטה החטופים.
מְשָׁקִים וּמַשְׁקָאוֹת – יריד תוצרת ארטיזנלית בשרונה מרקט. 5-6.9.2024 (חמישי 10:00-23:00. שישי 9:00-16:00). לינק להרשמה לסדנאות. בלעדי למחזיקי דיגיתל, כל ההכנסות למטה החטופים