מתאילנד באהבה: השף יניר גרין בחגיגה אסיאתית

עשיר, רבגוני ועז בטעמים. לכבוד חגיגת אוכל אסייתי בטיב טעם שחלה החודש, השף יניר גרין מטייגר לילי משתף בחמישה מתכונים תאילנדים מעולים שהולכים מצוין עם פירות ים ועם הבירה היפנית אסאי, המיובאת ומשווקת בארץ על ידי ישרקו, בית קולינארי למותגים איכותיים בינלאומיים

מתאילנד באהבה. צילום: אנטולי מיכאלו
מתאילנד באהבה. צילום: אנטולי מיכאלו
8 במאי 2017

תוכן שיווקי | ישרקו

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג תמי סגל | מתכונים יניר גרין, שף טייגר לילי

קלמרי ממולא שרימפס בתבשיל קארי ירוק

תבשיל קארי ירוק אופייני ונהדר למטבח התאילנדי שמאופיין בטעמים פיקנטיים וארומטיים המתבססים על צ'ילי ירוק חריף, למונגראס וכוסברה. בדרך כלל מבשלים בו עוף ובקר, או לחלופין מנת ים – קלמרי במילוי שרימפס

קלמרי ממולא שרימפס בתבשיל קארי ירוק. צילום: אנטולי מיכאלו
קלמרי ממולא שרימפס בתבשיל קארי ירוק. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים ל-4 מנות

16 יחידות קלמרי גודל בינוני

למילוי

4–5 בצלי שאלוט, קצוצים היטב
2 כפות שמן צמחי
500 גר׳ שרימפס, נקי מהזנב והשריון
1 כף מירין
2 שיני שום כתושות
½ כוס כוסברה קצוצה
1 כף רוטב צדפות
2 כפית רוטב דגים
1 כף רוטב סרירצ'ה

לרוטב

250 גר׳ עלי תרד
2 כפות שמן קוקוס או שמן צמחי
4 כפות קארי ירוק
½ ליטר קרם קוקוס
½ ליטר ציר עוף עשיר
4 כפות רוטב דגים
50 גר׳ סוכר דקלים
10 יחידות עלי קפאו או בזיליקום
8 יחידות עלי בקצ'וי
חופן (בערך 100 גר׳) אפונה קפואה, מופשרת

אופן הכנה

למילוי הקלמרי בסיר קטן מטגנים את בצלי השאלוט מעל להבה בינונית 5–6 דקות עד שקיפות. במעבד מזון טוחנים את השרימפס והשום למשחה חלקה. מעבירים לקערה, מוסיפים את בצלי השאלוט ושאר המרכיבים ומערבבים.
דוחסים את המלית לחלל הקלמרי וסוגרים בעזרת קיסם.
לקארי חולטים את עלי התרד במים רותחים 2 דקות עד ריכוך. מעבירים את העלים לבלנדר וטוחנים למחית חלקה.

במחבת גדולה מוסיפים את השמן ומטגנים קלות את הקארי הירוק וסוכר הדקלים למשך חצי דקה, מוסיפים את שאר המרכיבים למעט התרד הטחון ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ–10 דקות עד לצמצום. מוסיפים את התרד הטחון ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את הקלמרי ומבשלים עוד כ–15 דקות. מוסיפים את הבקצ'וי והאפונה ומבשלים דקה נוספת. מגישים לצד אורז תאילנדי מאודה.

[tmwdfpad]

סלט שרימפס ואטריות שעועית

מנה פופולרית מאוד במסעדות תאילנדיות, עם אטריות שעועית המכונות ״אטריות זכוכית״, בגלל שקיפותן.

סלט שרימפס ואטריות שעועית. צילום: אנטולי מיכאלו
סלט שרימפס ואטריות שעועית. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים ל–4 מנות ראשונות

1 חבילה (250 גר') אטריות שעועית דקות, מבושלות לפי הוראות היצרן
24 יחידות שרימפס, עם הזנב, מופשר או טרי
12 עגבניות שרי, חצויות
2 בצלים ירוקים, קצוצים דק לטבעות
½ צרור כוסברה, קצוצה גס
½ בצל סגול בינוני, פרוס דק
¼ כרוב סיני, חתוך דק
חופן אגוזי קשיו קלויים

לרוטב

2 כפות שטוחות 
סוכר לבן
3 כפות מים
8 כפות רוטב דגים
4 כפות מיץ ליים או לימון
3 כפות רוטב סרירצ'ה
1 כף לימון גראס 
קצוץ דק

אופן הכנה

להכנת השרימפס, מביאים סיר עם מים לרתיחה. מוסיפים את השרימפס ומבשלים 2–1 דקות או עד שהשרימפס מבושלים לחלוטין. מוציאים למי קרח ואז מסננים.

שמים את המים והסוכר בקערית. מעבירים למיקרוגל ומפעילים בעוצמה גבוהה 30 שניות. מערבבים עד שהסוכר נמס (אם צריך מפעילים פעם נוספת או מוסיפים עוד מים). מעבירים לקערת ערבוב.

מוסיפים לסירופ הסוכר את שאר המרכיבים של הרוטב ומערבבים לרוטב אחיד.
מערבבים את השרימפס החלוטים ושאר מרכיבי הסלט עם הרוטב ומגישים לצד אורז דביק.