בלי סודות: 10 העוגות והקינוחים הסודיים הכי מפתים בעיר

בלי חנות פורמלית ובלי עוגות שממתינות בוויטרינה – לא מעט קונדיטורים בתל אביב וסביבתה מייצרים עוגות וקינוחים קטלניים מביתם

קינוחה. צילום: דנה ברזק
קינוחה. צילום: דנה ברזק
2 במאי 2018

1. ליאור משיח 

הקונדיטורית הצעירה היא עילוי עם תעודות מוכחות בעולם הקונדיטוריה. ברזומה שלה עבודה ברפאל המנוחה בפרונטו בתל אביב, באיטלי של בטאלי בניו יורק, סטאז' בנומה שבקופנהגן ועוד. לצד ייעוץ וסדנאות היא מציעה מתוקים וקינוחים הביתה.
מה מזמינים: חלה קלאסית או חלה שחורה שתהפוך ארוחת ערב חגיגית לאירוע מדובר (30 ש"ח), מיני עוגות גבינה (16 ש"ח), וגם הבלחות של הקונדיטוריה הצרפתית-יפנית כמו סקונס מאצ'ה וחמוציות (16 ש"ח), בראוניז ערמונים שוקולד וקינקו (קמח סויה קלוי מתקתק) (15 ש"ח), או מארז עוגיות חמאה עם פרחי סאקורה (20 ש"ח).
התראה: שלושה ימים מראש.
משלוחים: אין. איסוף עצמי מתל אביב.
להזמנות: lioroooosh.com

ליאור משיח. צילום: דרור עינב
ליאור משיח. צילום: דרור עינב

סטלנים היכונו: עוגיית המאנץ' המושלמת הגיעה לתל אביב 

נמסנו: 5 קינוחי מרשמלו מושחתים במיוחד

2. קינוחה

דנה ברזק מגדירה את עצמה כפולניה שאוהבת לארח. אחרי שנות עבודה דיפלומטית היא למדה קונדיטוריה ומאז עורכת סדנאות ואופה בהזמנה אישית בהצלחה יתרה תחת המותג שלה קינוחה.
מה מזמינים: עוגות רושם כמו טורט עשוי שכבות שוקולד (כ- 300 ש"ח לעוגת רושם בקוטר 24-26), טארטים כיד הדימיון – למשל פיסטוק פטל, נוגט-פסיפלורה או טארט לימון קלאסי וכמובן שוקולד-קרמל (200 ש"ח לטארט בקוטר 24). כמו כן עוגות גבינה אפויות או קרות, עוגות שמרים של שוקולד –חלבה או סינבון (40 ש"ח לשמרים), מארזי עוגיות או מקרונים וכו'.
התראה: יום-יומיים מראש.
משלוחים: איסוף עצמי מתל אביב.
להזמנות: kinuha.co.il

קינוחה. צילום: דנה ברזק
קינוחה. צילום: דנה ברזק

3. Ma Passion

ענבר אטיס היא צעירה שעוסקת בקונדיטאות לאירועים מאז גיל עשר, בהתחלה דרך קייטרינג מקצועי ועתה במותג העצמאי Ma Passion. הסגנון של אטיס הוא פטיסרי צרפתי, והיא כבר הספיקה לעשות פרויקט עוגות ייצוגי לשוק האיכרים של נמל תל אביב. עכשיו תוכלו להזמין ממנה ישירות.
מה מזמינים: עוגות ראווה, עוגות בחושות (38 ש"ח לתבנית אינגליש קייק), טארטים קלאסיים (100-210 ש"ח בקוטר 22-26), עוגות שמרים (45-85 ש"ח לפס), מקרון (5.5 ליחידה, המחיר יורד ברכישת כמות גדולה), פחזניות ואקלרים (7-22 ש"ח).
התראה: מינימום יומיים מראש, להזמנות גדולות שבוע מראש.
משלוחים: אין. איסוף עצמי מראשון לציון.
להזמנות: inbar macaroon attis להזמנות בפייסבוק או 0505927441. 

Ma passion. צילום ענבר אטיס
Ma passion. צילום ענבר אטיס

4. עוגיאנה

יאנה ויינר, בוגרת בית ספר דנון למצוינות קולינרית, מכונה גם עוגיאנה ברשת. בחביבות ובשמחת חיים של אישה מוארת היא מכינה עוגות מדויקות בהזמנה אישית.
מה מזמינים: טארטים של שוקולד, קרמל ואגוזים; טארט לימון; טארט עם קרם פטייסר ותותים (120-200 ש"ח לקוטר 22-24), מוסים של שוקולד מריר-פטל-פיסטוק או גבינה ופירות יער (180 ש"ח לקוטר 14-30) וכמובן שגם מקרונים (5.5 ש"ח ליחידה), עוגות בחושות ועוגות לחתונות ולימי הולדת
התראה: שלושה- ארבעה ימים מראש.
משלוחים: איסוף עצמי מיהוד, הזמנות גדולות במיוחד אפשר לקבל במשלוח לתל אביב 35-15 ש"ח.
להזמנות: עוגיאנה בפייסבוק או 0545443858.

עוגיאנה. צילום: יאנה וינר
עוגיאנה. צילום: יאנה וינר

5. Vinyl Patisserie

ג'סיקה קבי, בוגרת מגמת קונדיטוריה בבישולים ומור יצחקי, בוגר בית ספר דנון, מתמחים בהכנת פטיסרי צרפתי קלאסי עם טויסט שובב. הם אופים יחד ממש בלב תל אביב ולמותג שהקימו קוראים Vinyl Patisserie בגלל אחת העוגות שהם מכינים שאכן הציפוי שלה מזכיר צורת תקליט ויניל.
מה מזמינים: קלאסיקות פטיסרי כשהלהיטים שיצרו עד כה הם עוגת איספהן בהשראת פייר ארמה בטעם ליצ'י, פטל ומי ורדים; טארט שוקולד, לוז וקרמל מלוח (160-180 ש"ח לקוטר 20). בנוסף הם יאפו לכם לפי הזמנה קרואסונים ולחמי מחמצת.
התראה: שלושה ימים מראש.
משלוחים: איסוף עצמי מלב תל אביב או משלוח בעלות 40 ש"ח בתל אביב.
להזמנות: Vinyl Patisserie בפייסבוק, או בטלפון: 054-6226607.

ויניל פטיסרי. צילום: ג'סיקה קבי ומור יצחקי
ויניל פטיסרי. צילום: ג'סיקה קבי ומור יצחקי

6. המתוקיה של שיר

שיר אליאס עבדה בקונדיטוריה של הוויסקי בר מוזיאון וקודם לכן למדה קונדיטאות בדנון בית ספר למצוינות קולינרית. היא אוהבת להכין קינוחים יצירתיים ומפתיעים במיוחד.
מה  מזמינים: עוגות יום הולדת, טארטים מבצק פריך, עוגות מוס למשל וניל וקרמל עם תוספות קראנצ' בשכבת גנאש (200 ₪ ומעלה מקוטר 18). פחזניות קרמבל עם קרם דובדבנים או חלווה (מארז 24 פחזניות 130 ₪), וגם מגשי קינוחים עם כוסות בטעמים נוטלה, אוריאו או הרשי, ומארזי עוגיות משוקולד חלב עם פרלין שוקולד לבן נעוץ במרכזן (32 ש"ח). אליאס מסגננת מסיבת רווקות באמצעות שולחן קינוחים אקטיבי, שהיא נותנת לו פינש של כיסוי קרמי לעיני החוגגות.
התראה: שבוע מראש.
משלוחים:
אין. איסוף עצמי מרמת גן.
להזמנות: המתוקיה של שיר בפייסבוק, או בטלפון: 052-4610849.

המתוקיה של שיר
המתוקיה של שיר

7. סוויט שירה

שירה שייכה אוחזת בתואר ראשון בביולוגיה ותואר קונדיטורית במקביל. העוגות של שירה שייכה הן ההפך הגמור מקז'ואל, היא מכינה עוגות לאירועים מיוחדים ולחתונות.
מה מזמינים: מדובר בעוגות קומות שלא נראות קצפתיות כמו עוגות חתונה, אלא מסוגננות כאילו ארכיטקט עיצב אותן וסיגנן באמצעות צמחים (כולל סקולנטים). אם מישהו ציפה שמתחת לציפויים המרהיבים תמתין איזו עוגה סתמית הוא טעה בגדול, כל קומה בטעם אחר ומילוי אחר: קרמל, וניל, ועוד. (1500 לעוגת 3 קומות). שייכה אופה גם נייקד קייקס ממולאות בקרם ומעוצבות בהזמנה אישית ( 350 ש"ח לעוגות בקוטר 18 ס"מ ובגובה 15 ס"מ). בקיצור המילה האחרונה של עוגת הרושם מהז'אנר הכי עדכני וכן קינוחים קטנים אישיים: דונטס אפויים, עוגיות שהשם שלכם מופיע עליהן, מקרונים מיוחדים ועוגיות עם עיטורים וכיתובים.
התראה: שבועיים מראש.
משלוחים: יש, באיזור תל אביב, במחיר 150-80 ש"ח בשל גודל העוגות. 
להזמנות: Sweet Shira בפייסבוק ובקרוב מאוד גם אתר להזמנות.

סוויט שירה. צילום: אמיר מנחם
סוויט שירה. צילום: אמיר מנחם

8. שי גולן 

שי גולן, הקונדיטור המוכר ממיזמי הקרמבו הפרועים שהוא עורך לפרקים, אופה בדירתו. פעם בחודש, בימי שישי בבוקר, הוא מוציא את המאפים למכירה בחדר המדרגות של הבנין (המועדים מתפרסמים בעמוד הפייסבוק שלו).
מה מזמינים: רשימת המאפים משתנה מפעם לפעם אבל תוכלו לסמוך על כך שתמיד יהיו מאפי שמרים, עוגות קראנץ שוקולד או קינמון ואגוזים, חלות מתוקות ובריוש, עוגיות מתחלפות – שוקולד צ'יפס, חמאה, עוגיות מלוחות, ועוד. לפעמים צפויות הפתעות ברמת קונדיטוריית בוטיק. ( 60-10 ש"ח).
התראה: ניתן להזמין עוגות ומאפים בהתראה של 48 שעות ולקבל במשלוח עד הבית, או, בימים שבהם נערכת מכירה בחדר המדרגות, לבקש שישמרו לכם משהו מההיצע הקיים.
משלוחים: יש, באזור תל אביב, בעלות של 39 ש"ח.
להזמנות: אליהו ספיר 8 תל אביב, בכניסה לחדר המדרגות, שישי מ-08:00 עד שנגמר, 052-9532606.  

שי גולן. צילום: שי גולן
שי גולן. צילום: שי גולן

9. פיס אוף נייצ'ר

הסיבה שבגללה התחלנו את הפרויקט הזה הייתה מורן נאור. האינסטגרם שלה יגרום לכם לפרכוסים מרב התרגשות. למרבה התדהמה מסתבר שנאור היא בכלל רו פוד שף שהוכשרה לתחום בניו יורק, והעוגות שלה עשויות רכיבים טבעיים, ללא סוכר מעובד, ללא קמח, ללא מוצרים מהחי ואפייה בטמפרטורה נמוכה. הקינוחים והעוגות עשויים מגוון אגוזים ושקדים ודגנים מונבטים במתיקות טבעית של מייפל, אבל החזון שלה הוא להוציא את הקינוחים הללו מהעולם הביטניקי וההיפי ולהפוך אותם לאלגנטיות טהורה.
מה מזמינים: ריבועי קרמל מלוח (12 יחידות ב- 82 ש"ח), עוגיות שוקולד צ'יפס (27 יחידות 243 ש"ח), גרנולה (37 ש"ח), וגם עוגות רושם ושוקולד נא (פרלינים במארזי שלישיה 15 ש"ח).
התראה: חמישה ימים מראש.
משלוחים: בתל אביב, בעלות של 30 ש"ח.
להזמנות: 
piece-of-nature.com.  052-6646992

פיס אוף נייצ'ר. צילום: מורן נאור
פיס אוף נייצ'ר. צילום: מורן נאור

10. FIKA

לסיום בחרנו ב- FIKA, מחלוצי הז'אנר של האפייה הסודית, שהחלו למכור עוד לפני שנה וחצי מאפים בסגנון שבדי מסורתי. אחרי שהתחילו את דרכם במכירה באמצעות אתר, הם הוסיפו מכירה של המאפים המופלאים שלהם בשישי בשוק האיכרים בנמל, ובקרוב מאוד הם עתידים לפתוח מאפייה עם חנות. עד אז, אתם מוזמנים להתבונן באתר מבלי יכולת לרחרח את המאפים הטריים ולהזמין.
מה מזמינים: מאפים שוודים מטורפים של וניל מתוק בציפוי רפרפת, מאפה שמרים מצופה הל, מאפה שקדים, לחמניות שמרים בניחוח הל במילוי קרם שקדים וקצפת בטעם וניל ועוד. (12-14 ש"ח למאפה אישי בגודל נדיב) וגם עוגת רושם מדהימה שנקראת נסיכה וממולאת קרם פטל, קרם פטיסייר ושמנת ומצופה מרציפן (239 ש"ח).
התראה: יום מראש.
משלוחים: יש בעלות של 45-25 ש"ח בתל אביב, בהזמנות מעל 350 ש"ח המשלוח חינם.
להזמנות: fika.co.il.

מאפים של פיקה
מאפים של פיקה