חוגגים יום הולדת לארה"ב עם מתכון לכנפי הבופאלו של צחי בוקששתר
אמריקה חוגגת יום הולדת וכל מה שקיבלנו במתנה זה מתכון לכנפי בופאלו מאת שף צחי בוקששתר - בטיגון עמוק או באפייה, ההשקעה מינימלית והתוצאה פנומנלית. חג שמח אמריקה, וחג שמח גם לנו
4-2 מנות | 15 דקות + קירור | קל מאוד | כשר | קינוחים
>> למתכונים נוספים של שף צחי בוקששתר באתר השולחן
החומרים
1.2 ק"ג כנפי עוף טריות, נקיות וחצויות
שמן לטיגון עמוק
1/2 כוס קמח
לרוטב
2/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק
2/3 כוס רוטב ברביקיו
50 גרם מרגרינה (או שומן מן החי, כך במקור, אך כמובן – עדיף חמאה)
>> מעדיפים להזמין אמריקאי? יש לנו כמה הצעות לכריכי עוף מטוגן
1
מחממים את חומרי הרוטב בסיר עד לסף רתיחה, מערבבים היטב ומניחים בצד, כך שהוא נשאר חמים.
2
מחממים שמן לטיגון עמוק עד שהשמן חם אבל לא מעשן. מייד.
3
מניחים קמח בקערה גדולה או בשקית, מוסיפים את הכנפיים, מצפים ומנערים את עודפי הקמח.
4
מטגנים את הכנפיים במחזורים, 8-7 דקות בכל פעם, עד הזהבה. מוציאים למסננת. טובלים ברוטב.
לגרסת התנור
5
מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו. אופים כנפיים נקיות 35 דקות להזהבה,
6
מזלפים על הכנפיים את הצ’ילי המתוק והברביקיו (ללא המרגרינה) ואופים עוד 8 דקות.
7
מעבירים לקערה ומגישים.
הצעת הגשה: לאכול עם מטבל גבינה כחולה, כמיטב המסורת האמריקאית.