מתכון לאוזני המן במלית פאי פקאן של מאפיית לחמים

לכבוד פורים, מאפיית לחמים מגישה מתכון לאוזני המן במילוי פאי פקאן

אוזני המן של מאפיית לחמים. צילום: דניאל לילה
אוזני המן של מאפיית לחמים. צילום: דניאל לילה

החומרים לכ־40 יחידות

לבצק

  • חצי קילו קמח (2 כוסות)
  • 50 גרם שקד טחון מנופה (רבע כוס)
  • 275 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • 120 גרם אבקת סוכר (חצי כוס)
  • 60 גרם סוכר (רבע כוס)
  • קורט מלח
  • 3 גרם אבקת אפייה

 

למלית פאי פקאן:

  • 50 גרם חמאה
  • 150 גרם סוכר
  • שליש כוס מים
  • קורט מלח
  • 1 ביצה
  • 5 גרם שוקולד
  • 150 גרם פקאן קצוץ גס
  • 150 גרם פירורי עוגת טורט/ פתי בר וניל

 

הכנה

מלית

מבשלים סוכר ומים בסיר על להבה בינונית עד לקבלת קרמל בהיר, ובמקביל מרתיחים שמנת מתוקה בסיר קטן. יוצקים באטיות תוך ערבוב מתמיד את השמנת החמה על הקרמל. מוסיפים חמאה ומערבבים היטב, מסירים מהאש, מוסיפים שוקולד ומלח ומערבבים. מוסיפים מעט מהתערובת החמה לביצים וטורפים היטב, מחזירים את הביצים אל הקרמל תוך כדי ערבוב ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים. מוסיפים את אגוזי הפקאן ופירורי העוגה ומערבבים.

בצק

מנפים לקערה קמח, אבקת אפייה, מלח ושקדים טחונים. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה, סוכר ואבקת סוכר. מוסיפים לתערובת את הביצים בהדרגה, עד לאיחוד. עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את החומרים היבשים. מערבבים מעט מאוד עד אחידות. משטחים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר למנוחה של שעה לפחות.

הרכבה

מחממים תנור ל־180 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה בעובי של כ־2.5־3 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 8 ס"מ. מזלפים במרכז כל עיגול כפית מהמלית וסוגרים לצורת אוזן המן. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מושחים בביצה טרופה בעזרת מברשת, מכניסים לתנור ואופים כ־10 דקות עד להזהבה.