אוזן לוהטת: מתכון לאוזני ההמן של דלאל
הן פריכות, עדינות, לקחו את המקום הראשון ברשימת אוזני ההמן שלנו ועכשיו הן יכולות להיות אצלכם בתנור ממש עוד מעט. קבלו את אוזני ההמן המושלמות של דלאל, במילוי פיסטוק ואמרנה. וכל מילה נוספת מיותרת
אוזני המן במילוי קרם פיסטוק ודובדבני אמרנה | שף־קונדיטור ענר צלאל, דלאל
(החומרים לכ־25 אוזני המן)
לבצק:
500 גר' קמח לבן
100 גר' אבקת שקדים
180 גר' אבקת סוכר
350 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 ביצים בינוניות (120 גר')
למלית קרם השקדים:
200 גר' חמאה
200 גר' סוכר
150 גר' ביצים (שלוש ביצים קטנות)
200 גר' שקד טחון
35 גר' קמח
2 כפות רום
למלית קרם הפיסטוק:
400 גר' קרם שקדים מוכן (ראו מתכון לעיל)
40 גר' מחית פיסטוק (להשיג בחנויות מתמחות)
40 גר' שקדים טחונים
12 דובדבנים מסוכרים (מומלץ להשתמש בדובדבני אמרנה), מסוננים מסירופ וחתוכים לרבעים
[tmwdfpad]
אופן ההכנה:
הבצק: מערבבים את החומרים היבשים במיקסר כחצי דקה. מוסיפים חמאה קרה ומערבבים עד לקבלת בצק במרקם חולי. מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שהבצק מתחיל להתגבש. לשים מעט, עוטפים בניילון ומניחים לכמה שעות במקרר.
מרדדים את הבצק לעובי של כ־2 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר 5־6 ס"מ ומניחים לשעה במקרר. בזמן הזה אפשר להכין את המילוי.
קרם השקדים: מקרימים את החמאה והסוכר בעזרת וו גיטרה. מוסיפים את הביצים אחת אחת, מערבבים ומוסיפים קמח, שקדים טחונים ולבסוף את הרום. שמים במקרר לכמה שעות.
מלית הקרם פיסטוק: מערבבים את כל המרכיבים יחד מלבד הדובדבנים עד לקבלת תערובת אחידה.
הרכבת האוזן: מזלפים במרכז העיגול כף מהמילוי ומניחים שני רבעי דובדבן, סוגרים את הבצק לצורת משולש. מצננים שעתיים־שלוש במקרר ומכניסים לתנור ישר מהקירור. מחממים תנור ל- 170 מעלות. אופים עד לקבלת צבע חום זהוב (12־15 דקות). את שאריות הבצק ואת המליות ניתן להקפיא (בנפרד, כמובן).