מתכון לזאווקראוט (תבשיל כרוב בבירה)

מחפשים תוספת לארוחת שחיתות? קבלו מתכון לתבשיל כרוב גרמני בבירה ובייקון

5 בפברואר 2014

מאת שף עופר בן אור, מסעדת ביירן

המצרכים (ל-5 מנות):

  • 150 גר' שפאק (בייקון חתוך לקוביות)
  • 2  בצלים חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 עלי דפנה
  • 1 כפית קימל שלם
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 ליטר בירה קרלסברג
  • 2 כפות חומץ סיידר 5%
  • 1/2 כוס ציר עוף (או כף אבקת מרק מומסת בכמות זהה של מים רותחים)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 קופסת שימורים של כרוב כבוש (500 גר')

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול מטגנים את הבצל ושפאק עד להשחמה. מוסיפים עלי דפנה וקימל, וממשיכים לטגן דקה נוספת. מוסיפים שום, חומץ, בירה וציר עוף ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ואת הכרוב הכבוש. מבשלים כשעתיים וחצי עד שמתקבל תבשיל עם כרוב נימוח.