טבעול חושפת את המתכון לארוחת הצהריים שדור ה-Y גדל עליה

התבשיל הכפרי של טבעול נעלם מהמדפים והחברה לא מוכנה לשוב ולייצר אותו. עכשיו היא חושפת את המתכון

תבשיל כפרי, טבעול
תבשיל כפרי, טבעול
18 באוקטובר 2017

ילידי שנות השמונים וראשית שנות התשעים זוכרים היטב את ארוחת הצהריים הקבועה שחיכתה להם כשחזרו מבית הספר: שקית ירוקה-לבנה עם צילום מפתה של תבשיל ביתי, ובתוכה רצועות סויה ותפוחי אדמה, והכל בצבע צהבהב זרחני. קראו לזה "התבשיל הכפרי" וזה לגמרי טעם של בית עבור ילדי המפתח שבגרו בשלהי המאה הקודמת.

בשנים האחרונות, הורידה החברה את המוצר מהמדפים, אבל יש לנו בשורה למתגעגעים: היום פרסמה טבעול בעמוד הפייסבוק שלה את המתכון הביתי לתבשיל הכפרי האהוב.

והנה המתכון:
1 חבילה שווארמה מן הצומח
2 תפוחי אדמה אדומים חתוכים לקוביות
3 בצלים חתוכים לקוביות
3 כפות שמן זית
כף פפריקה מתוקה
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
מחממים מחבת גדולה, שמים כף שמן זית ומאדים את הבצלים עד להזהבה.
מוסיפים כף שמן ואת קוביות תפוחי האדמה למחבת, מטגנים 5 דקות נוספות.
מתבלים במלח, פלפל וחצי מכמות הפפריקה המתוקה (חצי כף).
מניחים את השווארמה על גבי תבנית תנור עם נייר אפייה ומזליפים מעל מעט שמן.
צולים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ-10 דקות.
מעבירים את תפוחי האדמה והבצלים לתבנית עם נייר אפייה וצולים בתנור כ-10 דקות, עד להשחמה.
מערבבים במחבת את השווארמה, תפוחי האדמה והבצל, מתקנים תיבול, מוסיפים חצי כף פפריקה מתוקה ומגישים.