הכנות לשבועות: מוס גבינה אוורירי עם קראנץ' של אסף גרניט
במוס הזה יש משהו כמעט ילדותי. הוא מתוק, רך ואוורירי. הקראנץ', שמגיעים אליו אחרי כמה ביסים, מוסיף פריכות ועניין
6 כלים אישיים | 15 דקות + קירור | קל מאוד | כשר | קינוחים
>>למתכונים נוספים של שף אסף גרניט באתר השולחן
מומלץ להגיש את המוס בצנצנות אישיות שאפשר לסגור, הן שומרות על המוס כמה ימים.
המתכון נועד ל-6 כלי הגשה או צנצנות בקוטר 8 ס"מ.
שימו לב, יש לקרר את המוס למשך לילה לאחר ההכנה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
הטבה לקוראי טיים אאוט: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"
למוס
לקראנץ'
אופן ההכנה
מכינים את הקראנץ'
1
שמים עוגיות וסוכר במעבד המזון וטוחנים בפולסים לפירורים גסים. מוסיפים חמאה וממשיכים לטחון בפולסים קצרים עד שמתקבל מרקם של חול רטוב.
2
מעבירים לקערה ומערבבים עם בוטנים.
מכינים את המוס
3
מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת פודינג וסוכר לקצפת רכה.
4
בקערה נפרדת מערבלים גבינות ותמצית וניל במיקסר ידני לריכוך.
5
מקפלים את הקצפת לתוך הגבינות.
6
מניחים 3 כפות מתערובת הגבינות בתחתית כלי הגשה אישי ועליהן מפזרים כף קראנץ’ ו-3-2 כפות נוספות של מוס גבינה. מכסים את כלי ההגשה בניילון נצמד (אם משתמשים בצנצנות, מכסים במכסים הייעודיים) ומעבירים למקרר ללילה לפחות.
הכנה מראש: כדי שהמוס יגיע לארוחה במיטבו, מכינים אותו לא יותר מיום לפני. הוא נשמר במקרר שלושה ימים.
הצעת הגשה: לביס מתוק וקליל מגישים תלוליות מוס בתוך כפות. מקררים את המוס בכלי מרכזי כמוסבר במתכון ויוצרים את המנות רק בסמוך להגשה.