הנה הן באות: יריד קולינריה נשית משתלט על שרונה מרקט

סינדיאנת הגליל, נשים יוצרות קולינריה (צילום יח"צ)
סינדיאנת הגליל, נשים יוצרות קולינריה (צילום יח"צ)

יום האישה מגיע, וממש לא אכפת לנו. אבל בחמישי-שישי הקרוב (7.3-6.3) יתרחש בשרונה מרקט הפרויקט "נשים יוצרות קולינריה" והוא יאגד עשרות שפיות, אופות, יצרניות גלידה וממתקים, חקלאיות ויינניות שיציגו את מרכולתן בדוכנים. ולא רק שאכפת לנו, יש לנו גם 10 המלצות טעימות במיוחד

יום האישה, חודש האישה ושנת האישה – לא משנה עד כמה ימתחו את הקונספט המשומש, אנו נמשיך לסרב לשתף איתו פעולה. בחסות הממשלה, מעמדן של נשים במרחב הציבורי הולך ומצטמצם ובמוסדות המדינה לא ממש סופרים אותנו, אבל מבחינתנו כמחצית מהאוכלוסייה, כל יום הוא יום האישה. ובכל זאת, כשמסה קריטית של נשים בתחום הקולינריה מתרכזת במקום אחד – אנו מתייצבים על מנת לפרגן לכישרון, לנחישות ולעוצמה הנשית, וגם כדי לזלול דברים טובים.

>> עם חמאה: הסטייקהאוס הירושלמי הגיע לתל אביב בלי כיפה
>> לישון אצל אסף גרניט: בדקנו את מלון הבוטיק הירושלמי של השף

פרויקט "נשים יוצרות קולינריה" שיתקיים השבוע בשרונה מרקט מאגד תחת קורת גג אחת שפיות ויצרניות גלידה וממתקים, חקלאיות ויינניות וגם רוקחות שמנים ומוצרי קוסמטיקה טבעית, שיביאו איתן מאפים מסורתיים ודגים מעושנים, ירקות אורגניים מותססים ופרלינים שמבוססים על פירות וצמחי תבלין מקומיים ועוד ועוד.

אוצרת האירוע, אשת האוכל יולי איז'ק, מספרת שהאירוע נועד לתת קול ובמה ליצירה נשית מגוונת מכל קצות החברה הישראלית. "יתארחו כאן דתיות וחילוניות, דרוזיות, יהודיות וערביות – הפסטיבל כולו מופק באווירה חברתית ומיועד לתת במה וחשיפה לנשים להציג ולמכור את המוצרים שלהן, כשכל ההכנסות מהמכירות עוברות ישירות אליהן, והדוכנים מוקמים עבורן ללא עלות".

כלקח מפסטיבלים קודמים שהתקיימו בשרונה מרקט, אספנו עבורכם את הדוכנים הכי שווים על מנת לפשט את השיטוט במרקט ולאפשר קנייה מושכלת. גם אם לא תגיעו דווקא אליהם יש די והותר דברים לטעום, וממילא ההתייצבות נועדה בראש ובראשונה להבעת תמיכה.

רוני ססלוב (צילום רן בירן)
רוני ססלוב (צילום רן בירן)

1.  אוכל יהודי מזרח־אירופי של דפי קרמר

הבעלים של "דפקא טעים" והיזמית של "סיר לסלאם", שנוגעת בקשר שבין הקידמה למקורות בקולינריה. המסע שלה בשנים האחרונות מוביל לטעמים של בית סבתא – קנישס, בלינצ׳ס, פילמני, קרפלך וקיגל.

2. סירופים של נעמה שטרן-ליכט

מומחית בייצור משקאות מתובלים בצמחים טבעיים, ובעלת המותג Stern-licht herbal tonic. בפסטיבל היא תציע טוניקים בארומת עשבים ופרחים שהולכים נפלא עם סודה וקוביית קרח, וכן ורמוטים ואמארו מהמפעל הביתי בכפר יחזקאל.

3. המאפים של פרח רסלאן

היא נולדה וגדלה בכפר אל־עדייסה בדרום לבנון, בת לאב שלחם בצד"ל. בריאליטי "מאסטר שף" היא העיפה לשופטים את הפוני עם אוכל מהמטבח הלבנוני המסורתי, והכנאפה כעכ שלה הוא הברקה משגעת. בפסטיבל היא תציע מעמולים, קטאייף במילוי אגוזים או מלבי, ליאלי בירות ועוד מאפים וקינוחים בעבודת יד ותבלינים מתוצרת בית.

4. העוגיות של שיר מלון

עוגיות אקסטרה מתוקות ומוגזמות שאופה שיר מלון משדרות, בעלת המותג "שוקולד שיר", שבמלחמה פונתה מביתה בעת שהייתה בהריון. בינתיים היא הספיקה לשוב ולהפעיל את העסק, ולנו רק נותר לקנות ולתמוך.

5. "שיקוי" של רוני ססלוב

מותג החליטות וצמחי המרפא של רוני ססלוב, לשעבר כורמת וייננית וכיום הרבליסטית קלינית מוסמכת, לקטית רפואית ומטפלת גוף-נפש. אנחנו כבר בדקנו את "נימנומית", חליטת צמחים להרגעה לפני השינה, ומאז הלילות הרבה יותר נינוחים (בתקווה שהפסקת האש תימשך ותסייע בכך).

6. גלידה NUEMA של נעמה אבינועם

נעמה אבינועם מייצרת בחצור גלידה בעבודת יד. לרוב הטעמים שלה מאתגרים, פינגר ליים ועגבניות למשל, אבל בפסטיבל יככבו טעמים "שגרתיים" יותר כמו פיסטוק ולוטוס עם שברי שוקולד ושקדים מומלחים, לצד סורבה קלמנטינות וצ׳אי מסאלה עונתיים.

7. המטבח של לונה זרייק

השפית והבעלים של מסעדת לונה ביסטרו הנהדרת בנצרת תציע מנות מסורתיות מהמטבח הערבי, ביניהן מאפה תרד, קובה, עלי גפן, סמבוסקים, מעמולים, בסבוסה ועוד.

לונא זרייק, נשים יוצרות קולינריה (צילום איתמר גינזבורג)
לונא זרייק, נשים יוצרות קולינריה (צילום איתמר גינזבורג)

8. הסילאן של גילי שיאל

תמרים אורגניים מקיבוץ סמר וסילאן ארטיזנלי שמייצרת גילי שיאל, מתכנתת בעבר ונטורופתית בהווה. כדאי לטעום את הסילאן שהיא מכינה מזני ברהי ודקל נור המקומיים (והפחות מתוקים ממג'הול).

9. היין של לינה סלוצקין

לינה סלוצקין מיקב קדמא שבכפר אוריה היא הייננית היחידה בארץ שמיישנת יין בכדי חרס ענקיים (אמפורה) כחלק מתהליך הייצור. מומלץ לטעום את בלנד "לירה" שמשלב שירז וקברנה סוביניון או "קופיה", בלנד בורדולזי של קברנה סוביניון ופטי ורדו.

10. הבאן מי של אביה קזום פרנס

באן מי בבגט עם עוף, בקר או בגרסה טבעונית עם טופו, מעשה ידיה של אביה קזום פרנס מבאן מי 13 בנחלת בנימין. סוף סוף לא צריך להסתבך ברחובות של שוק לוינסקי למען ביס מהסנדוויצ'ים הנהדרים שלה.

באן מי 13 (צילום: יעקב בלומנטל)
באן מי 13 (צילום: יעקב בלומנטל)

>> נשים יוצרות קולינריה, שרונה מרקט, חמישי-שישי (7.3-6.3), חמישי 22:00-10:00; שישי 15:00-09:00