"סאלוט": מקום חדש ומתקתק לאפרטיבו נולד בשדרות וושינגטון

אוליאנה איגונין וסטאס רוגוזין הם זוג עולים מרוסיה - וגם זוג בחיים האמיתיים - שבחייהם הקודמים עסקו בתרבות אלטרנטיבית, אבל כאשר הגיעו לארץ הבינו שכאן הם רוצים להקים עסק שכולו אירוח ואווירה. כך נולד "salud", ורמוטריה קטנה שמספקת לכם שיפודי נשנוש בפחות מ-20 ש"ח ודרינקים שחיים עם פירות מותססים
אוליאנה איגונין וסטאס רוגוזין עלו ארצה מרוסיה בשנת 2022, רגע אחרי שהמגפה נרגעה טיפה. בני הזוג השאירו מאחור רשת בתי קולנוע אלטרנטיביים, עסק מערכות סאונד וארגון אמנות קהילתי ללא מטרות רווח שהפעילו שם, התמקמו בפינה המטורפת שלנו בעולם. הם התיישבו ביפו בואכה בת ים, ממש מול הגלים, וסטאט מצא עבודה בארץ בהטמעת מערכות סאונד – אבל אנשים פעילים שכאלו לא מסתפקים במועט, ובחודשים האחרונים החל לדגדג להם לפתוח כאן בארץ עסק של אוכל, אירוח ושתייה. כך נולד "סאלט" – לחיים, גם ברוסית כמובן – שנפתח ממש השבוע בפינת שדרות וושינגטון-פלורנטין, ומציע דרינק ונשנוש בוייב קז'ואלי, מהנה ולא מחייב.
>> ותודה לרכבת הקלה: קפה פופולר מתעדכן ללאונג' בר באווירה חמה
הרעיון לסאלוט נולד כשהשניים טיילו באירופה, והתאהבו במסורת האפרטיבו והוורמוט של ספרד, פורטוגל ואיטליה, על כן החליטו להביא אותה ממש כאן לפלורנטין. "אנחנו יודעים שבשנתיים האחרונות נפתחו כאן מספר ורמוטריות, ומאוד אוהבים את הלנה וורמוטריה למשל – אבל הן יותר מסעדות שמספקות חוויית ארוחה מלאה. מסבירה אוליאנה את השוני. "אצלנו הדגש הוא על דרינק ונשנוש איכותיים וטובים. הם לא פחות מוקפדים וטעימים, ומורכבים ממיטב חומרי הגלם, אבל לא מפוצצים. אפשר להגיע לפה בספונטניות, לנשנש וללגום, משהו ולהמשיך ביום בסבבה. הם גם מתומחרים בהתאם".

עוד ראוי לציין את שעות הפתיחה הנוחות של המקום, שמניע גלגלים כבר בשעות הבוקר ושורד עד הלילה (נכון לשבוע ההרצה, השעות הן 10:00 עד חצות), כך שאפשר להגיע בשעות הבוקר הנוחות לקפה (12 ש"ח לאספרסו, 14 ש"ח לאמריקנו, 16 ש"ח לקפוצ'ינו), למאצ'ה לאטה (22 ש"ח), ובעתיד גם עבור כריכים ומאפים – אבל גם לורמוט ואלכוהול אחר, אנחנו לא שופטים אף אחד במציאות הזו. ואם כבר נגענו באלכוהול, בסאלוט תמצאו משקאות שמכינים בטכניקה ייחודית, המבוססים על ורמוט ועוברים חליטה של סו וויד, שמשלבים את הכוהל (שנותר באחוזון הנמוך) עם פירות מותססים ועשבי תיבול שנבחרו בקפידה.

נשמע מסובך? העיקר שזה טעים, ומשכר במידה שמאפשר להמשיך את היום בסבבה. כך תמצאו במקום ורמוט הבית על קרח עם קליפת תפוז (25 ש"ח), נגרוני סבגליאטו עם קאווה, תות טרי ובזיליקום, במבו עם קאפיר ליים ומשמש מיובש, אפרול שפריץ עם פירות יער ולוונדר, ריבר סייד דירטי מרטיני עם ליצ'י וצלפים, וגם מילאנו טורינו עם פטל, בזיליקום ושומר (44 ש"ח לכל משקה). חוץ מזה יש גם כוס אסטירקו לבן (40 ש"ח) או ריוחה אדום (35 ש"ח), ובהמשך הובטח לנו שיצורפו גם לייבלים מקומיים.

את התפריט – שמורכב ממנות טאפאס שנבנו בקפידה, ואכן מספקות נשנוש הגון ומהנה אך לא מכביד – הרכיבה השפית סשה ורונין, והוא מוצג כולו בוויטרינת הזכוכית, צבעוני ומזמין ממש כמו באירופה. מאחורי הזגוגית המדוברת תמצאו שיפוד בצל כבוש, עגבנייה מיובשת, ארטישוק, קורנישון וצלפים (12 ש"ח), שיפוד אנשובי עם שמן זית עם זיתים ופלפל (15 ש"ח), שיפוד של טונה ובוניטו, זיתים ובצל פנינה (15 ש"ח), שיפוד גבינה כחולה, אנשובי, זית, ארטישוק (18 ש"ח). יש גם אפשרות ל-3 שיפודים, או גילדות בעגה המקצועית והפורטוגזית, במחיר של 38 ש"ח.

בהמשך, מצפים בני הזוג לארח במקום פופ אפים שונים של שפים וליצור שיתופי פעולה, שכן הדגש במקום הוא על אירוח נעים לחוויה קלילה שמאפשרת לעצור באמצע היום ולהיטען, מבלי המחויבות של ארוחה רצינית וכבדה. נראה שבמציאות ארעית כמו שלנו, שהרגע היחיד שנותר לנו סבבה ביום מסתכם בלאכול ולשתות משהו טעים, וזה בדיוק מה שצריך עכשיו. אז סאלוט!
שדרות וושינגטון 14, שעות הרצה בין 10:00-00:00. כל יום, מומלץ להתעדכן באינסטגרם