הסביח המיתולוגי של מחנה יהודה מגיע לתל אביב

וולקאם סביח אריכא (צילום מתוך עמוד האינסטגרם)
וולקאם סביח אריכא (צילום מתוך עמוד האינסטגרם)

לכל הסביחולוגים שמתקשים למלא את החלל שיצר באופן זמני סביח טשרניחובסקי (שיצא להפסקת שיפוצים), חדשות טובות: סביח אריכא הירושלמי נפתח ממש מול ההרצל 16 והביס שלו הוא טריפ מושלם לכל אוהבי החצילים. ויש גם ליין סלטים לקחת הביתה, כולל ריבת חצילים אגדית

16 באוגוסט 2022

בשורה חשובה לסביחולוגים שבינינו: סביח אריכא בא לעיר. בשקט בשקט ולאחר תכנון ארוך נפתח סניף של המוסד הירושלמי ובו כל החשודים המיידיים ועוד כמה דברים מעניינים. הסביח החדש ממוקם ברחוב הרצל, ממש מול הרצל 16. הרעיון התבשל בראשו של הבעלים איתי אריכא כבר מספר שנים ורק כעת, לאחר עיכובי קורונה ועוד, הוא יוצא לפועל. המנה המיתולוגית מוגשת בדיוק כמו בסניף המקורי בשוק מחנה יהודה: פיתה מאודה רכה ובתוכה שכבות מסודרות בקפידה של פרוסות דקיקות ושחומות של חצילים מטוגנים, ביצה, חומוס, מלפפון חמוץ קצוץ דק, בצל, חריף ועמבה. בתום ההרכבה מונח מעל מכסה בצורת פרוסה נוספת של חציל קלוי, שליכטת חומוס, זילוף טחינה ופטרוזיליה קצוצה.

הביס, כפי שאפשר להבין, מושלם – מינון מדויק של מרקמים פריכים וקראנצ'יים וקשת טעמים רחבה שהופכים סביח למה שהוא, דהיינו מנה איקונית. מחיר "פיתה אורגינל" 23 ש"ח, וחצי מנה מתומחרת ב-14 ש"ח. תמורת סביח בצלחת תשלמו 32 ש"ח, סביח טבעוני עם פורטובלו מוקפץ בשמן זית יעלה 27 ש"ח ועבור פיתה מקמח מלא תתבקשו להוסיף שקל, כלומר 24 ש"ח בסך הכול. בסעיף התוספות תמצאו עוד ביצה (4 ש"ח) ופורטובלו מוקפץ (7 ש"ח). לקינוח, במידה ונותר מקום בבטן, מציעים במקום מלבי מתוצרת בית (16 ש"ח).

חוויית האכילה בסניף החדש נעימה במיוחד. אפשר לשבת בפנים, בחלל מעוצב, ממוזג ומצוחצח או בחוץ, תחת שמשיות מוקפות בצמחייה (או לקבל הביתה בוולט). יחד עם הסביח מגיע לעיר "אריכא HOME", ליין סלטים מתוצרת בית שהושק לפני כשנה. אריכא זיהה ביקוש לריבת חצילים שהוגשה בסניף האם בירושלמים ולריבות, ממרחים וסלטים בכלל, ויצר מעין מעדנייה משודרגת שלוקחת את כישורי הבישול שלו צעד קדימה. כך תמצאו במקרר מטבוחה מעושנת, ממרח טחינה בזיליקום, טפנד עגבניות מיובשות וזעתר טרי, קונפי שום, ריבת עגבניות שרי ומקל וניל, עמבה, פטריות שמפיניון צלויות בחומת בלזמי ופטרוזיליה, טחינה פיסטוק וקרמל מלוח (אותה עוד נשוב כדי לרכוש) ועוד ועוד (17-21 ש"ח). ליד עמדת התשלום מוצגים עגילי זכוכית בעבודת יד בצורת חצילים, פלפלים ושאר ירקות, שמייצר האמן הירושלמי ירון מאייר.

סביח אריכא (צילום יעקב בלומנטל)
סביח אריכא (צילום יעקב בלומנטל)

בעיר שבה אפי הוא חצי אלוהים, צפויה לאריכא התמודדות קשוחה. אך באריכא לא חוששים. העובדים, ירושלמים כולם, מצהירים בגאוות יחידה כי אין להם כוונה להתחרות בסביחיות מקומיות ושהמוצר מדבר בעד עצמו ומנצח. אולי זו הסיבה שסביח טשרניחובסקי יצא להפסקת שיפוצים?
הרצל 15, תל אביב, ראשון-חמישי 9:30-23:00, שישי 9:30-15:00 (שעות פתיחה בהרצה)