חסמבה בכוס: "סיג קפה" הפך בן רגע לסוד השמור של שוק בצלאל

המערה החשמלית. סיג קפה. צילום: יעל שטוקמן
המערה החשמלית. סיג קפה. צילום: יעל שטוקמן

בית קפה מהדור השלישי נפתח בנקודה כל כך נעימה ואף אחד לא סיפר לנו? אל דאגה, אנחנו כאן כדי לחשוף את הסוד - קפה ספיישלטי יפהפה, אינטימי ומעוצב לעילא שיתאים את המשקה לטעמכם, יאכיל אתכם מאפי מייזון קייזר טריים ולא פחות חשוב מזה - יהיה פתוח גם בשבתות

3 ביוני 2025

המגיעים לשוק בצלאל בשעות הבוקר וודאי תהו מיהו בית הקפה החדש, בו כבר הספיקו להתמקם תושבי השכונה. ובכן, אנחנו פה כדי לחשוף את הסוד שלהם, ולהכיר גם לכם את את קפה סיג – קפה ספיישלטי יפהפה, אינטימי ומעוצב לעילא שנפתח לפני שבועות מספר על ידי סרגיי קמינצקי, שגדל לתוך עולם הקפה בזכות סבו הטורקי, ואנחנו מרוויחים מהמורשת הזו קרטדו משובח, אותו ניתן גם ללגום בימי שבת.

>> חם גם בצלחת: 12 המסעדות, הברים ובתי הקפה שכולם ידברו עליהן ביוני

קמינצקי בן ה-40 נולד באוזבקיסטן, עלה לארץ בגיל צעיר ועבד במשך שנים בתעשיית ההייטק, בזמן שהקפה בו התאהב בצעירותו נשאר כתחביב מושבע. אבל בניגוד לסריגה שניסיתם ללמוד לאיזה חצי שנה אומללה, סרגיי לקח ברצינות את התחביב, והחל לארח סדנאות קפה וקלייה בביתו, ואף מכר קפה שהוא קלה בעצמו תוך כדי העמקה לעולם הפולים החומים. ואז התחביב הפך למקצוע.

זה יהיה הסוד הקטן שלנו. סיג קפה. צילום: יעל שטוקמן
זה יהיה הסוד הקטן שלנו. סיג קפה. צילום: יעל שטוקמן

ככל שסדנאות וההתעסקות בקפה התרבו, כך קמינצקי הבין שמאס בעבודה מול מסכים, והתמסר לפולים במאת האחוזים. כך נולד סיג קפה, שנקרא על שם כינוי החיבה של הבעלים. "סוף סוף יש אינטראקציה מהנה עם אנשים, עם לקוחות שכבר הפכו לקבועים. בסוף כל יום פה אני אמנם עייף, אבל מלא באופטימיות. את פולי הקפה, בטח לא תופתעו לגלות, סרגיי קולה בעצמו במקום, מה שמבטיח טריות וניחוח משכר. הפולים עצמם נמנים עם הגל השלישי של הקפה, מה שאומר שהם הגיעו בסחר הוגן מחוות גידול שונות – מקולומביה ועד אתיופיה – וישנם מספר בלנדים שקמינצקי מפיק בעצמו.

כל המכשור שרק יכלתם לדמיין. סיג קפה. צילום: יעל שטוקמן
כל המכשור שרק יכלתם לדמיין. סיג קפה. צילום: יעל שטוקמן

שימוש במכונות קפה משוכללות ומיטב הציוד המוצע בתחום מייצר, לבסוף, קפה באמת נפלא – כזה שנע במנעד שבין אגוזי לחמצמץ, אך מלא בטעם ובלי השתלטות של החמיצות. חוץ מזה, אם גם החמיצות הזו אתם לא אוהבים – סרגיי ישמח להתאים את הקפה לטעמכם, בלי יומרות או אג'נדה מתנשאת – רק רצון שהמשקה הלוהט ינחת כמו שצריך על בלוטות הטעם שלכם, ולטעמכם.

הכל לטעמכם. סיג קפה. צילום: יעל שטוקמן
הכל לטעמכם. סיג קפה. צילום: יעל שטוקמן

כצפוי לקפה מדוקדק, מחירי המשקה מצויים ברף גבוה יחסית, אך לא מדובר במשהו שלא ראינו בעבר: אספרסו ב-13-14 ש״ח, קורטדו ב-15 ש״ח וקפוצ׳ינו יעלה 16-18 ש״ח. יש גם מאצ׳ה מצוינת שמוכנת מתערובת יפנית איכותית (25 ש״ח), ומאפים וכריכים ממייזון קייזר במחירים דווקא די נוחים – כריכים טריים עומדים על מחיר של 28 ש״ח, בעוד המאפים – בינהם פאן סוויס, קרואסון למיניהם, דייניש קינמון ושלל עוגיות במחירים שבין 9-18 ש״ח. ״הטריות אצלי היא החשובה מכולן, לכן מייזון קייזר אופים כל בוקר את המאפים״ מוסיף קמינצקי.

טרי מהבוקר. סיג קפה. צילום: יעל שטוקמן
טרי מהבוקר. סיג קפה. צילום: יעל שטוקמן

האווירה במקום מהודקת, וניכרת הקפדה על כל פרט – מטכניקת הכנת הקפה, דרך עיצוב מינימליסטי נעים ועד פאן סוויס טרי. גם שוק בצלאל מתגלה כפנינה שקטה בתוך כל המולת הבנייה שמסביב, שכן נעים לשבת בפנים או בחוץ, ללגום קורטדו ולקוות לטוב. ומשמח לא פחות, שאפשר לעשות זאת גם בשבת. וסליחה למי שתוך שבועיים הפך לקבוע במקום, וגילה לנו את הסוד שלו. אנחנו רק עושים את העבודה שלנו.
"סיג קפה". בית לחם 3, ימים א-ה בין 7:30-18:00, שישי 7:30-17:00. שבת, 8:00-17:00