התור המוצדק בחיי: חיכינו 45 דקות לסינבון בעזריאלי והיה שווה כל רגע

אחרי שחיכינו 8 שנים לשובה של רשת המאפים המתוקים לתל אביב, מה זה בשבילנו לחכות עוד קצת בשביל לטעום? ובאמת שהיה שווה, כי עם כמה שהוא נראה סליזי, המאפה הטרי ועמוס הסוכר הוא פשוט החומר שממנו עשויים חלומות מתוקים וחמימים. טוב שחזרת, מבטיחות להתייחס אליך יפה
עמדתי בלא מעט תורים בחיי: שעה וחצי בתור לשיק שאק תל אביב (ועוד שעתיים בסניף אחר בניו יורק), ארבע שעות לקרואנט במנהטן, תשע שעות (!) לחביתת סרטנים זוכת מישלן בבנגקוק, ועכשיו גם 45 דקות בתור לסינבון בעזריאלי – ואין ספק שזה היה מהתורים המוצדקים בחיי. אחרי שב-2016 הסניף באבן גבירול נסגר לצמיתות, ועם לב שעדיין שבור מאותה הסגירה חזרנו לזירת הפשע החדשה – הסניףך החדש של סינבון בקניון. נעים, חמים וטעים מאי פעם.
>> נס גדול כבר פה: 5 הסופגניות הכי טעימות של השנה (ועוד 10 שאהבנו)
השעה 11:30, יום ראשון. נדמה שהעובדה הזו לא מטרידה את העומדים בתור שלפני. נו טוב, גם אני שעומדת כאן מרגישה שאין משימה קריטית יותר כרגע עבור מי שלא לוקח חלק במלחמה. ״ביקשנו הפסקה מהמפקדת כדי לעמוד בתור, והבטחנו שנביא לה גם״, מספרים לי שני חיילים מחויכים שמשרתים, כך אפשר לנחש, בקרייה הסמוכה. ניחוחות הקינמון מגיעים עד לסוף הקומה השנייה של הקניון, וכשנכנסים לסניף (שניצב במפתיע מחוץ לפוד-קורט, כחנות עצמאית) העיניים ישר רצות לויטרינה. שם, מחכים בסבלנות, חמימים ומזוגגים – הסינבון האהובים שנראים בדיוק כמו שזכרנו אותם.

מאפה הקינמון של הרשת נולד לפני 40 שנה במדינת וושינגטון שבאמריקה, קיים ביותר מ-48 מדינות בעולם ומתהדר במעל 1200 סניפים. בחודש יולי האחרון הוא חזר לראשונה מאז 2016 לארץ, בסניף קריון שבקריות, ולפני שלושה ימים סוף סוף נפתח גם אצלנו בעיר, מה שמסביר את התור. כשנכנסים למקום, מלבד הניחוחות והויטרינה שלא מפסיקה לעשות לנו עיניים, רואים אופים שאשכרה מגלגלים בידיהם בצק ומושחים אותו בקינמון וסוכר – מה שמבטיח מאפה טרי, ולא חלילה קפוא או מחומם בשנית.
אז אחרי 45 דקות בהם התלבטנו אם נקנה אחד, שניים או שלושה, היינו מאופקים וקנינו רק יחידה אחת של המאפה הקלאסי (22 ש״ח). בצק שמרים רך שפשוט שוחה – סליחה, אין דרך יפה להגיד זאת – בסירופ סוכר חום וקינמון, ומעליו פרוסטינג גבינת שמנת עם אבקת סוכר, לבנבן חמאתי ומושחת. או במילים אחרות, החומרים שמהם עשויים חלומות. המאפה הוגש חם ונאמן למקור ולזיכרון שלנו – מופת של סוכר ופחמימה שמנחם אותנו בימים אלה יותר מתמיד. ומעבר לכך, לא רק שהוא טעים עד שמיימי, הוא בעיקר לא מאכזב.

אחרי שכבר התרגלנו לאינספור חיקויים מאכזבים, אין כמו המקור – טראשי, טעים ומתוק ברמות, לא חוטא ביבשושיות כמו אחרים ובעיקר לא מתנצל. המחיר תואם את שאר מחירי הסינבון שבעיר, ומספיק לסינבון גדול שבכנות, לא צריך יותר מאחד. מלבד הסינבון הקלאסי מיטיבי לכת ימצאו כאן גם את השוקובון (26 ש״ח), אותו מאפה מגולגל רק עם מילוי שוקולד ומלמעלה פרוסטינג לבן עם סירופ שוקולד, וגם את הפיקאבון – הסינבון המוכר והאהוב, אך בגרסה משודרגת עם אגוזי פקאן מקורמלים וזיגוג קרמל (26 ש״ח). אבל אם תשאלו אותנו, לא צריך יותר מהסינבון הקלאסי.

אגב, אם הגודל הקלאסי הוא יותר מדי בעבורכם (רמז: הוא לא), אפשר גם ללכת על מיני בון ב-16 ש״ח, (18 ש״ח לגרסה השוקולית, 20 ש״ח לפקאן) או על בייטס קטנטנים של סינבון בגודל ביס שתוכלו לחלוק עם החברה (18 ש״ח לסינבון, 20 ש״ח לשוקולד או הפקאן), אבל למה שתרצו לחלוק? מה אתם, חיילים בעזריאלי? יש גם קפה ומשקאות בנוסח אמריקאי מובהק כגון קינמון לאטה (16 ש״ח) בניחוח חורפי, וגם שייקים קפואים בטעם סינבון, תות, מנגו או קרמל לאטה (26 ש״ח). שייק הסינבון דווקא סיקרן אותי, אבל הפעם הצלחתי להיות מאופקת, להסתפק בסינבון אחד ולהשאיר טעם של עוד. טוב שחזרת סינבון, ממש מבטיחים להתנהג אלייך יפה.
סינבון, קניון עזריאלי בקומה השנייה. ימים א-ה 9:30-22:00. יום שישי 9:30-15:30. שבת: שעה אחרי צאת שבת עד 23:00.