ספרינקלס: הכירו את מקדש הסוכר הוורוד שצפוי לכבוש את מזרח העיר

השותפות שירה ערן ומישל אלחנני, שלמרות גילן הצעיר אוחזות בקילומטרז' מרשים ביותר, פותחות פטיסרי מוגזם (בקטע טוב) ביגאל אלון ומכוונות לדובאי ואבו דאבי

אין מצב להסתפק באחד. ספרינקלס (צילום: אסף קרלה)
אין מצב להסתפק באחד. ספרינקלס (צילום: אסף קרלה)
23 במאי 2021

התאווה לפחמימות מתוקות ששטפה את העיר ואותנו אישית במהלך הקורונה לא דעכה. להיפך, נדמה כאילו השוגר ראש עוצמתי מתמיד. מכאן השמחה והסקרנות שאוחזת בכל מי שמתקרב לספרינקלס, פטיסרי ורוד, מצחקק ושמח, סוג של מקדש אינסטושי לאוהבי מתוקים.

ספרינקלס הוא הבייבי של שירה ערן ומישל אלחנני, חברות הכי טובות ושותפות. בגיל 28 הן אוחזות בתכנית עסקית סדורה שמציבה אותן עם הדור הצעיר שפורץ קדימה במלוא הכוח במסעדות (פרא, אלנה, וייס) ובקונדיטוריות (בבקה בייקרי, אור שפיץ, ליאור קוקה). ערן אחראית על תחום האפייה מתוקף ניסיונה בצפרה ובשואורום בייקהאוס, ואלחנני אמונה על הפן העסקי.

"שירה התחילה לחשוב על לפתוח מקום לבד. אני הייתי אחרי חופשת לידה ויכולתי לבחור בין חזרה למשרד לבין יציאה לדרך חדשה. אנחנו משלימות אחת את השנייה וידענו שנצליח", אומרת אלחנני. את הפטיסרי הן מיקמו באזור העסקים ברחוב יגאל אלון, מול מסעדת מגרב. "אני גרה בביצרון ומכירה את האזור ותמיד יש פה אנשים. גם כשהמשרדים התרוקנו בקורונה הייתה תנועה וידענו שהעובדים יחזרו. התייעצנו עם אנשים שאנו סומכות עליהם והבאנו הון עצמי והתחלנו להעמיד את המקום", מסבירה ערן.

מישל אלחנני (מימין) ושירה ערן. ספרינקלס (צילום: אסף קרלה)
מישל אלחנני (מימין) ושירה ערן. ספרינקלס (צילום: אסף קרלה)

את החלל אפשר לזהות בקלות ומרחוק: עיצוב גווני ורוד בייבי וזהב, עץ בגודל מלא בכניסה, קיר ורוד משובץ תבליטי קאפקייקס ועוגות ("אין כזה בשום מקום בעולם. בדקנו") וחדקרן לטפס עליו ולהצטלם לידו – כל האקססוריז הנחוצים לסלפי. מאחורי ויטרינה עמוסת קינוחים אישיים שמיד נגיע אליהם הותקנו ארונות תצוגה בסגנון ורסאי (הארמון, לא האולם), וערן ואלחנני לובשות סינרים שהוזמנו מחו"ל, בוורוד וזהב כמובן.

אריזות, שקיות, כלי הגשה ועוד ועוד תואמים את הקונספט הוורוד־מתוק עד לספרינקל האחרון שבאייסינג. "אי אפשר להישאר אדישים לעיצוב. בגלל שאנחנו צעירות ומחוברות לאינסטגרם חשוב לנו שאנשים יקבלו את מלוא החוויה. הכול מצטלם טוב ונראה טוב ונחווה כמו חו"ל".

רוקי רואודס בספרינקלס (צילום: אסף קרלה)
רוקי רואודס בספרינקלס (צילום: אסף קרלה)

ומה טועמים כאן? מתוקים שנמצאים על קו התפר בין פריז לניו יורק, ובגרסה אישית: רוקי רואד שוקולד לבן ושוקולד חלב, רד וולווט ועוגת גזר ושכבות גבינת שמנת, ניו-יורק צ'יז קייק, קאפקייקס אוראו וקינדר בואנו, סמורס עם מרשמלו, עוגיות שוקולד צ'יפס בשלל טעמים ואפילו וופי פאי קוקי, שתי עוגיות שעשויות מבצק רך וביניהן קרם שוקולד לבן ופטל או שוקולד וקרמל, בראוניז עם קורנפלייקס מקורמל, אפל פאי ולמון בר (15-28 ש"ח). הכול מיוצר במקום לפי מתכונים אמריקאים בלוק צרפתי ומוגש במגשי קומות בוורוד וזהב.

"אני מתחברת לקונדיטוריה אמריקאית וגם לצרפתית. אין בארץ מקום שאפשר לקבל בו את העושר וההגזמה האמריקאית בטעמים צרפתים. לכן אנו לא משתמשות בקרם חמאה. הוא לא מתאים לארץ, מתוק מדי וכבד מדי. אנחנו משתמשות בשוקולד איטלקי ובחומרים איכותיים ומייצרות הכול כאן, כדי שאם יש בעיה נוכל לתת מענה בלב שלם". בקרוב יתווספו לתפריט מאפי בוקר ומאפים מלוחים כגון מאפינס צ'דר וביצים וצ'דר ותירס עם ציפוי פולנטה, קרואסונים במילוי סלט טונה וסלט ביצים ועוד.

המתיקות שבפנים. ספרינקלס (צילום: אסף קרלה)
המתיקות שבפנים. ספרינקלס (צילום: אסף קרלה)

ספרינקלס עושה את צעדיו הראשונים אך לערן ואלחנני יש כאמור תוכנית עסקית סדורה, גם להמשך הדרך. "אנחנו רוצות לפתוח בדובאי או אבו דאבי", הן מצהירות בביטחון. "בפריז ובאירופה יש מספיק מקומות כאלה, המתכונים אמנם לא אמריקאים אבל הקונספט קיים וגם ההשראה משם. בדובאי ובאבו דאבי יש סגנונות אחרים ולכן נוכל לבלוט. כבר בדקנו הכול ועשינו שיעורי בית".
ספרינקלס, יגאל אלון 94, תל אביב, 054-7044665