סופ"ש שחיתות: העוגיות של ליאור משיח יעיפו אתכם לאמסטרדם
עוגיות אמסטרדם (צילום: ליאור משיח)
עוגיות השוקולד המשגעות של מאפיית ואן סטאפל האמסטרדמית - שמייצרת אך ורק אותן - כבשו זה מכבר את הארץ והעולם. השף-קונדיטורית ליאור משיח מלמדת איך להכין אותן בפחות מרבע שעה עבודה (ועוד איזה שעתיים וחצי בקירור). יותר טוב מספייס-קוקיז
יש אנשים שטסים לאמסטרדם כדי לעשן ולעוף ויש אנשים שטסים לאמסטרדם כדי לאכול עוגיות ולעוף. לא, אנחנו לא עומדים לפרסם כאן מתכון לספייס-קוקיז מדוגמים, אבל זה אולי הכי קרוב שאפשר להגיע אליהן באמצעים חוקיים: "עוגיות אמסטרדם", שנוצרו לראשונה במאפיית ואן-סטאפל הקטנטנה שבלב אמסטרדם העתיקה, והיא מייצרת אך ורק אותן. כמו שאפשר להבין מהתמונה, מדובר בעוגיות שוקולד עשירות ונימוחות המכילות ליבה של שוקולד לבן מומס ומי שאוכל אותן מעט אחרי יציאתן מהתנור זוכה לחוויה על-חושית וסף-הזייתית ששום עוגיית קנאביס לא תייצר. והכי כיף: המתכון הזה של ליאור משיח הוא העתק נאה ביותר של המקור האמסטרדמי ולא נורא מסובך לעשות אותן בבית.
2. מעבדים חמאה, סוכר חום וסוכר לבן במיקסר עם וו גיטרה ובמהירות בינונית במשך כ-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה, מוסיפים ביצה ומעבדים להטמעה. מוסיפים ביצה שנייה ומעבדים להטמעה.
3. מורידים מהירות למהירות נמוכה, מוסיפים חצי מתערובת הקמח, ומערבבים עד שחלקו נטמע בתערובת וחלקו לא, עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את יתר תערובת הקמח. מערבבים במהירות איטית רק עד שנוצר בצק. מכסים את קערת המיקסר ומעבירים למקרר לשעתיים.
4. מרפדים מגש או תבנית תנור בנייר אפייה, מוציאים את הבצק מהמקרר, מעבירים למשטח עבודה ומחלקים אותו ל-20 כדורים במשקל 40 גרם האחד.
5. חוצים כל כדור בצק, משטחים את אחד החצאים ומניחים עליו כמה מדליוני שוקולד לבן או קוביה וחצי (7-8 גרם שוקולד לכל לעוגיה). משטחים גם את החצי השני, מכסים את הבצק שעליו השוקולד, מהדקים את הצדדים ומכדררים בעדינות. חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק. מניחים את העוגיות הממולאות בתבנית המרופדת נייר אפייה ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
6. מחממים תנור ל-180 מעלות, ומסדרים את העוגיות בתבנית ברווח של כ-4 ס"מ האחת מהשנייה. מעבירים לתנור ואופים 12 דקות. מוציאים מהתנור, מניחים לעוגיות להצטנן ולהתמצק כמה דקות וטורפים, אל תחכו יותר מידי, השוקולד הלבן נוזלי וכיפי ישר אחרי האפייה.