החיים פחות קשים: התאהבנו בפינת האוכל החדשה של אפרת אנזל
עם שפע מוצרי מעדנייה ודליקטסים, אושיית האוכל המוערכת משיקה את הבייבי החדש שלה בשינקין, ורוצה לתת לאנשים תחושה של בית, רק עם אוכל מוצלח יותר, עם כל הכבוד לאמא. אנזל: "עילא שואפת לעשות לאנשים חיים יותר קלים, ואם אפשר גם יותר טעימים'"
המקום החדש של אשת הקולינריה אפרת אנזל נחנך בימים אלה ברחוב שינקין. אם אתם כמונו, אז כנראה שאלתם את עצמכם למה רחוב שינקין זקוק לעוד מעדנייה. והתשובה לכך היא ש"עילא" לא רוצה להיות מעדנייה, למרות שהיא לגמרי גם כן, אבל מעבר לכך היא רוצה להיות פינת אוכל – המקום שבו באי הבית נפגשים לכדי אכילה משותפת, נשנוש ושיחה. מקום אידאלי למי שרוצה לאכול אוכל של בית, רק מבלי לבשל. ופה אפשר לאכול אותו בלוקיישן הנאה בשינקין, או לקחת הביתה ולאכול בפינת האוכל שלכם.
>> תומר אגאי סוגר מטבח: פרידה ממסעדת השף סנטה קתרינה
בעילא רוכזו קרוב ל-100 יצרנים מקומיים כך שהמבחר גדול, עשיר ומגוון, ולצד מגוון סלטים ודליקטסים שמוכנים במקום לפי מתכונים משפחתיים של אנזל. אפשר ליהנות מסלט ביצים, גבינה ולחם לארוחת בוקר, או להגיע בצהריים היום לארוחה חמה ומזינה, לסגור את הערב עם כוס יין וגבינה של מחלבה מקומית, ואם חסר – אפילו לקנות מפה יפה ונרות למתנה לחג.
לאנזל יש רקורד עשיר ומכובד בקולינריה המקומית, עם הפודקאסט המצליח "לדבר זה לא משמין" ואינסוף פרויקטים, הפקות ופסטיבלים קולינריים בארץ. בעילא היא מבקשת לרכז את הידע, הניסיון והחזון שלה על אוכל למקום אחד.
"אוכל הוא בית, ביטחון ויציבות. הוא זיכרונות עליהם גדלנו והוא הזיכרונות אותם אנחנו מעניקים לילדים שלנו. ואסור לנו לשכוח את הבסיס, אוכל הוא לפני הכל ואחרי הכל – הזנה. הזנת הגוף והנפש", סיפרה לנו אנזל על הרעיונות שהובילו לעילא. "בשנים האחרונות האוכל שלנו תלוי באינטרסים כלכליים שהיכולת לסמוך עליהם מוגבלת. אני מאמינה שמה שחסר לאנשים בעולם של היום הוא מישהו לסמוך עליו, שבדק את האותיות הקטנות ובחן מה הכי טוב להכניס לסירים ולבתים שלנו. אני מאמינה שבכל ביס וביס אנחנו יכולים לעשות בחירה טובה יותר, ובעילא בכל ביס ובכל מוצר, הבחירה כבר נעשתה. בחירה שיוצרת עולם טוב יותר, וקהילה שמחה וחסונה יותר, פיזית ונפשית ולו במעט. בקיצור, עילא שואפת לעשות לאנשים חיים יותר קלים, ואם אפשר גם יותר טעימים".
את המטבח בעילא מובילה מריה ויסוצקי עמיר, שגם מוציאה מממטבחה אוכל טרי המשתנה במהלך היום. את הבוקר אפשר לפתוח עם כריך טרי וצבעוני בדמותו של ענן סלט ביצים, או כריך טונה בלחם דגנים, או כריך של פורל מנחל הדן. עוד בגזרת הכריכים יופיע כריך מפסטרמה תוצרת בית ללא חומרים משמרים, כריך גאודה בפלוט זיתים ללא גלוטן ועוד (26-48 ש״ח). מי שזקוק למאפה בבוקר ישמח משיתוף הפעולה של עילא עם שף קונדיטור אלון שבו, שהוליד שלושה מאפים מלוחים: בורקס גבינת המאירי, קרואסון מרק בצל עם בצל מקורמל וגבינות וקרואסון כרישה (בין 14-24 ש״ח). את הבוקר ילווה קפה משובח מקפה תמתי בשוק הכרמל, ובצהריי היום, ממש משעה 12:00, מוגשת ארוחת צהריים חמה שמתחלפת מדי יום. בתפריט: עוף לולו בגריל לפי מתכון של סבתא חיה, קציצות ברוטב אדום, לזניה, מק אנד צ'יז, קוסקוס עם מרק ירקות ועוד ועוד (39-64 ש"ח, בזמן ההרצה).
בגזרת מוצרי המעדנייה תוכלו למצוא על המדפים סלטים שמכינים במקום (כבד קצוץ, סלט ביצים, איקרה, מטבוחה, סלט טונה וגודיז נוספים) לצד מיטב חומרי הגלם של מרחבי ארצנו, אותם ליקטה אנזל בקפידה. יהיו גבינות של מחלבת גרינלי מקיבוץ אורטל ברמת הגולן, שוקולד לזלי מקיבוץ יונתן, חטיפי סופרנטורל מקרית שמונה, גבינות מפרויקט ואדי עתיר בנגב, תערובות תבלינים שאצרה אנזל יחד עם "התבלינים של איילת", דבש BEITA מרמת הגולן ועוד ועוד.
באגף שמן הזית תמצאו את שמן הזית הנהדר של משק פתורה. יהיו שם גם שמנים של ריש לקיש ומסיק מגל, רוטב הוט סוס אשכוליות מפרויקט אדמה לאדם, שיביאו גם ריבת בצל ויין אדום ועוד. כמובן שיהיו גם עוגות בתוצרת בית, נקניק שוקולד של סבתא בלה (שאנחנו צופים שיהיה להיט), עוגת לימון ועוגת שוקולד ביתית עם קרם, או ללא. את תפריט האלכוהול הרכיבה מיכל שלזינגר, הסומליירית של הבסטה, שבחרה תפריט כוסות מתחלף המושתת על יינות מקומיים (יעקב אוריה, עגור, ספרה, פינטו ועוד) לצד יינות מיובאים בכמויות קטנות. לחיים קלים וטעימים יותר.
שינקין 28, שעות פתיחה (בהרצה) א'-ה' בין 8:30-19:00, ו' 8:30-13:00