"עמיתה": מפגש פסגה פחמימתי של שתיים מכוכבות התחום

מיכל בוטון (הבסטה) ואנה שפירו (טאיזו), מהקונדיטוריות הבולטות בעיר, פתחו יחדיו מקום חדש בסלמה. בתפריט: בורקסים במילויים מעניינים, קרואסונים, עוגות ועוגיות

עמיתה (צילום: שי נייבורג)
עמיתה (צילום: שי נייבורג)
17 בינואר 2021

סוף סוף היום זה קורה: המאפייה־קונדיטוריה של מיכל בוטון (הבסטה) ואנה שפירו (טאיזו) נפתחת. לחמים ובאגטים פריכים, קרואסונים שאינם מביישים בולנז'רי בפריז, עוגיות ריבה טו דיי פור ועוד מאפים מלוחים ומתוקים מונחים מהבוקר על המדפים וממתינים למכורי פחמימות שמכירים את היכולות של הנשים המוכשרות.

פריז? לא, סלמה. עמיתה (צילום: שי נייבורג)
פריז? לא, סלמה. עמיתה (צילום: שי נייבורג)

אפשר לומר ש"עמיתה" היא סוג של ועידת פסגה פחמימתית, סינרגיה של שתיים מהקונדיטוריות המעניינות ביותר שפועלות כיום בתחום. הן נפגשו לפני כעשור כששפירו החליפה את בוטון בתפקיד שף־קונדיטורית בסושיאל קלאב וצמחו זו לצד זו. כששפירו החלה לחשוב על הקמת מקום, שמה של בוטון עלה כשותפה. "באופן אורגני חשבתי על מיכל. מבחינתי היא האדם האידיאלי לצאת איתו יחד לכזו הרפתקה. שתינו עבדנו מול מסעדות ושפים והכל הרגיש נכון", היא אומרת.

החוזה לשכירת מבנה ישן באזור המוסכים שבקצה רחוב סלמה נחתם בתום הסגר הראשון. מפאת הקורונה התארכו השיפוץ וההקמה ונמתחו על פני תקופה ארוכה מהצפוי. "לקח חודשים להתחיל להניע את המקום. במשרד הבריאות ובמחלקות שהיו צריכות לאשר לפני תחילת השיפוץ לא עבדו כמעט. תוך כדי כך אנה הספיקה להיכנס להיריון וללדת. חיים שלמים נבראו בזמן ההקמה", צוחקת בוטון.

מיכל בוטון (מימין) ואנה שפירו. עמיתה (צילום: אנטולי מיכאלו)
מיכל בוטון (מימין) ואנה שפירו. עמיתה (צילום: אנטולי מיכאלו)

הקצב האיטי איפשר להן לדייק את הרעיון שמאחורי המקום: לחמים ומאפים בסגנון ייחודי להן ומעט מוצרים נלווים, חלקם מתוצרת בית. ברשימת הלחמים מופיעים לחמי שיפון וקמח מלא, לחם כפרי ובאגט, שאפשר להשלים עם גבינות, ממרחים ויינות. "רצינו לתת כמה אופציות לדברים טובים ליד הלחם. יש הרבה מאפים שבאופן טבעי מתאימים לאכול עם גבינה אז הבאנו כמה גבינות ומספר סוגי יין. אם אנו מכינות ריבה לעוגיות או אריסה לבורקס, הגיוני שנמכור אותן כדי שאנשים יוכלו לאכול עם לחם וחמאה. אנחנו לא מתחרות עם מעדניות אלא רק נותנות מענה למי שרוצה להרכיב סל פיקניק".

בתפריט המאפים אפשר למצוא בורקסים במילויים שונים (חצילים חריף, לאבנה ותרד שחור, תפוח אדמה פטה וזעתר), קרואסון שינקן ואמנטל וכריכים לצד עוגיות לינצר ועוגיות ריבה, דיינישים עוגת גבינה. "המאפים והלחמים בכיוון בסיסי עם נגיעות שלנו וטעמים שאנחנו אוהבות. אין שום דבר שמתחכם יתר על המידה".

בורקס חדש ביפו. עמיתה (צילום: שי נייבורג)
בורקס חדש ביפו. עמיתה (צילום: שי נייבורג)

איך אתן מחלקות בינכן את העבודה?
שפירו: "אנחנו מחפות אחת על השנייה. אני מנהלת את החלק האחורי של העסק ולכן עובדת מהבית ומיכל מנהלת את הפרונט. בינתיים אנחנו מתחלקות בעבודה ונזרום תוך כדי תנועה".

בוטון: "לראשונה הבנו שיש משמעות לכך שאנחנו נשים בתחום הזה ואי אפשר לברוח מכך. אולי זה גם קטע של בגרות ושלב בחיים, אבל המקום נשי מאו דגם מתוך הבנה שאנו לא עובדות כמו גברים. הכול יוצא אחרת, טועם אחרת ומעוצב אחרת. הנוכחות של שתינו כאן נשית באופן מובהק, לא ורוד ונצנצים אבל אי אפשר להתבלבל".
עמיתה, דרך שלמה 1 יפו, 03-7600880, ראשון־חמישי מ־7:00 עד גמר המלאי (שעות פתיחה בהרצה)