המסע לעמק החלומות: קלארו מביאה את עמק יזרעאל לתל אביב. ולהפך

העמק הוא חלום. חודש עמק יזרעאל בקלארו (צילום שני בריל)
העמק הוא חלום. חודש עמק יזרעאל בקלארו (צילום שני בריל)

אחרי הספיישלים מרמת הנגב ועוטף עזה, רמת הגולן והרי יהודה וירושלים, השפים רן שמואלי וטל פייגנבוים לוקחים את קלארו לעמק יזרעאל עם תפריט שמבוסס על חומרי גלם מופלאים מאסם התבואה של ישראל. בונוס: לכבוד המאורע אנחנו ממליצים כאן על 5 מסעדות שכדאי לבדוק בביקור הבא שלכם בעמק

14 בינואר 2025

"לפני שבע שנים פניתי למשרדי התיירות והחקלאות ואמרתי שאני חושב שצריך לחלק את הארץ למחוזות, כי מתחיל להיות מצב שכל מחוז יש סיפור. הם נורא התלהבו מהרעיון ואמרו שיקימו ועדה, ופה זה נגמר", צוחק שף רן שמואלי על תגובת מוסדות השלטון לשיטה שמוכיחה את עצמה בצרפת ואיטליה. במקום לחכות שמשהו יזוז הוא מחליט להרים את הכפפה בעצמו ומקדיש מדי פעם חודש שלם לטרואר ספציפי. תחת דגל המקומיות הוגשו בקלארו תפריטים המבוססים על תוצרת חקלאית מרמת הנגב ועוטף עזה, רמת הגולן והרי יהודה וירושלים. כעת מגיע תורו של עמק יזרעאל, אסם התבואה של ישראל, שזוכה לחודש משלו. בידיהם של שמואלי והשף בפועל טל פייגנבאום הופכת תוצרת העמק למנות עונתיות צבעוניות ונהדרות, למשל חזה ברווז צרוב עם רטטוי ירקות חורף ותפוחי עץ מהעמק (142 ש"ח) ואספרגוס, כרוביות וברוקולי עם גבינת שחת, קראמבל וקצף אספרגוס ירוק (88 ש"ח).

חודש עמק יזרעאל בקלארו (צילום שני בריל)
חודש עמק יזרעאל בקלארו (צילום שני בריל)

בנוסף לחקלאים וליצרנים ארטיזנליים מתייחס חודש המחווה לעמק יזרעאל למעדני מזרע, מהמקומות הבודדים בארץ שבהם גידלו חזירים למאכל, ולמיזם הקולינרי להצלת מזון "מאדמה לאדם", שמובילה איילה נוי מאיר מבית הבד "ריש לקיש" במושב ציפורי. בהשראתם נוצרו טרין פטה כפרי ובייקון משובץ פיסטוקים עם חמוצים שהם מחווה למפעל בית השיטה (84 ש"ח), וקינוח "בטטה בשלושה צבעים" מבטטות מוצלות (56 ש"ח). "העמק הוא חלום", מסכם שמואלי במשפט שהפך לסיסמת האזור, ומגלה שהוא מחבב את עמק יזרעאל גם בגלל האתוס של נהלל ומקהלת הגבעתרון, שמסמלת עבורו את העצב שבתקופה האחרונה. "במרחק של כ-100 קילומטרים מתל-אביב התחברנו לאדמה, חקלאות, טעמים, ריחות ולשדות הירוקים של העמק. נחשפנו לחקלאות שורשית, המשנה את פניה ומתפתחת כל הזמן, ליצרנים מקצוענים שלוקחים ברצינות מופתית את האזור השופע ולחבל יין בעל זהות מקומית וטביעת אצבע ייחודית".
הארבעה 23, עד חמישי (13.2), הזמנות בטלפון 03-6017777

עמק יזרעאל בקלארו (צילום שני בריל)
עמק יזרעאל בקלארו (צילום שני בריל)

מקומות מומלצים בעמק

קפה בצל העצים | גולדה בחצר

מבנה ישן, שלפני שנים שימש בית הילדים בקיבוץ מרחביה, הוא הבית של "גולדה בחצר", בית קפה מהסוג שבתל אביב אפשר רק לחלום עליו. תפריט חלבי מציע ארוחות בוקר מפנקות, מאפים טריים, סלטים ופיצות ועוגות וגם קובנה חמימה פריכה ונהדרת, שמוגשת עם מטבלים בחצר ירוקה ומוצלת. לאחר שסיימתם קחו כמה דקות לשוטטות במתחם, אתר היסטורי שהוקם בשנת 1929 כחווה חקלאית ובו מוזיאון קטן לתולדות העמק וסטודיואים בבעלות נשית, למשל בית המלאכה הארטיזנלי לקוסמטיקה טבעית Nacca.
גולדה בחצר, שני-שבת 08:00-14:00

איטליה בעמק | בלה

עבור תושבי עמק יזרעאל, בלה היא הרבה יותר ממסעדה. כאן נפגשים לארוחות או לכוס יין עם חברים, כשכל ביקור הוא כמו מפגש עם בת משפחה אהובה. הבעלים ליאור גולן ושף עידן ליפשיץ, ילידי העמק, צברו בשנותיהם בתל אביב ניסיון בטוטו ויועזר בהתאמה. כששבו למחוז הולדתם הם הביאו איתם מורשת של מנות דגים ופירות ים מוקפדות, סלטים צבעוניים ופיצות פריכות וכמובן ניוקי עננים שאין כמותו באף מקום אחר בסביבה. העיצוב בהיר, מרווח ומינימליסטי ואת הסיגריה שאחרי תעשנו בחצר הירוקה שמקיפה את המסעדה.
בלה, שני-רביעי 17:00-23:00, חמישי 12:00-00:00, שישי 17:00-00:00, שבת 12:00-23:00, ראשון סגור

בשבילה שווה לצאת מהעיר. בלה בבית שערים (צילום באדיבות המסעדה)
בשבילה שווה לצאת מהעיר. בלה בבית שערים (צילום באדיבות המסעדה)

בשר עם ייחוס | תמרלין

לפני כשנתיים חטפה מסעדת תמרלין סטירה מטאפורית בצורת ביקורת ארסית במיוחד. בעלת המקום ניר תמיר, דור רביעי למשפחת תמרלין מנהלל, לקחה את ההערות לתשומת ליבה, ונכון לתחילת 2025 המסעדה נמצאת על הפסים הנכונים: בלב התפריט עומדים סטייקים משוישים ועסיסיים, גאוות חוות הבקר של המשפחה, לצד נקניקיות ונתחים שגם שנמכרים באטליז שבמקום. בשעות הבוקר פועל בתוך המסעדה בייקרי חמוד לממכר כריכים, עוגות, סלטים ושתייה בטייק אוויי (לא חסרים כרי דשא בסביבה הקרובה), והעובדה שבשבת המקום פתוח הופכת אותו לאבן שואבת. בחמישי בערב מתנקזים לתמרלין תושבי האזור לערבי סנגריה חמה או בירה, תלוי בעונת השנה, והנוף שנשקף מהמרפסת פשוט פרייסלס.

תמרלין, ראשון-שבת מ-12:00

על הסוס | רנצ'ו מניס

אם סוסים הם הקטע שלכם, שימו ווייז לרנצ'ו מניס – חווה משפחתית המתמחה ברכיבה אמנותית וטיפולית. הכול התחיל לפני 45 שנים כשדני מניס, עולה חדש מארגנטינה, פותח בציפורי בית ספר לרכיבה אנגלית. ברבות השנים הבן דורון מניס נשבה בקסמם של בעלי החיים העדינים, הצטרף לעסק והחליט להקים לטובת המבקרים עגלת קפה קטנה. בזמן שהילדים לוקחים חלק בפעילות טיפול בסוסים ורכיבה, ההורים מוזמנים לתפוס מקום ליד שולחן בשמש מול הנוף ולנשנש כריכים וסלטים, מאפים וקישים חלביים, טוסטים ומגשי בוקר. כשמסיימים מומלץ לקפוץ לגן הלאומי ציפורי הסמוך, להציץ בפסיפסים שנתגלו בבית כנסת עתיק מהתקופה הביזנטית ולנשום אוויר נקי לפני החזרה לעיר.
רנצ'ו מניס, רביעי-חמישי 09:00-13:00, 16:00-19:00; שישי-שבת 09:00-15:00

שיא הפסטורליה. רנצ'ו מניס (צילום באדיבות רנצ'ו מניס)
שיא הפסטורליה. רנצ'ו מניס (צילום באדיבות רנצ'ו מניס)

נוסטלגיה בנחלה | קפה קירשנר

היישוב הציורי בית לחם הגלילית מפוצץ בשבתות וחגים במבקרים שמגיעים להתרשם מהמבנים הטמפלרים העתיקים, לבקר בסטודיואים של אמנים מקומיים ולתפוס קצת שלווה ופסטורליה. כשהרעב מתעורר כולם נוהרים לעגלת הקפה בחוות קירשנר, נחלה משפחתית בת כ-150 שנה. הבעלים אתי קירשנר, שכולם קוראים לה בחיבה אתיק'ה, מנהלת מתחם ובו ארבעה צימרים מעוצבים ולידו מפעיל הבן ינון עגלת קפה שמציעה סלטים, מאפים, כריכים ועוגות מתוצרת בית. אם תבקשו יפה, אתיק'ה תגלה לכם איך להגיע לפינות חמד מבודדות בשדות, לפיקניק מול נוף ירוק מושלם.
קפה קירשנר, בית לחם הגלילית, ראשון 08:00-13:00, שלישי-חמישי 08:00-13:00, שישי-שבת 08:00-17:00

אתיק'ה וינון קירשנר (צילום ניצן זוהר)
אתיק'ה וינון קירשנר (צילום ניצן זוהר)