לאכול בגדול, ובזול: הארוחות העסקיות הכי שוות בתל אביב

שפע ביד ושפע בצלחת. דיינר איטלו אמריקנו (צלם אמיר מנחם)
שפע ביד ושפע בצלחת. דיינר איטלו אמריקנו (צלם אמיר מנחם)

זה לא עסק: כבר תשו כוחותנו מלנסות להילחם ביוקר המחייה, וכשזה מגיע לצלחת שלנו זה כואב במיוחד, כי אנחנו אוהבים אוכל. לכן מצאנו את הארחות העיסקיות הכי משתלמות ברחבי ת"א, כי לכולם מגיע לאכול בענק. רק זכרו - אתם לא צריכים לשקר שאתם איש עסקים כדי ליהנות מהאוכל

7 באפריל 2024

החיים בתל אביב יקרים. הם גם מאוד טעימים. וזה לא תמיד מסתדר ביחד. לכן נגיד תודה למי שהמציא את הארוחות העסקיות – מר עסקים, אנחנו מניחים – אז שתדע שממש תענוג לעשות איתכם ביזנס. אז אספנו את הארוחות העסקיות הכי משתלמות שאנחנו מכירים, אבל תזכרו שהכל יחסי, כן? בכל זאת, לא אנחנו ולא המסעדות יודעים איך להוריד מחיר חומרי הגלם. זה מה שיש, ועם זה ננצח, ואז נקנח במה שנותנים בעסקית. בתיאבון.

>> איזה מלך ג'ורג': ביקרנו במלון החדש שמשגע את תל אביב

קלארו

בקלארו, מסעדה שבה מקפידים על חומרי גלם מקומיים ועונתיים המבוססים על חקלאות ישראלית ותוצרת טרייה ואיכותית, מגישים גם עסקית נפלאה. היא אמנם לא זולה, אבל לאכול מהשדה לצלחת זה לא עסק זול. העסקית מציעה מספר מנות ראשונות במחיר העיקרית ללא תוספת תשלום, וגם מספר מנות ראשונות בתוספת תשלום קטנה, וכן שתייה בדמות לימונדה\תה קר\סודה. הראשונות שלא תצטרכו להוסיף בעבורן הן פרנה מלחם מלא עם מטבוחה וחריפים, סלט שוק עם גבינת פטה או סלט עלים רענן. העיקריות נעות בין 98 ש"ח ל-164 ש"ח, והמנות נדיבות ונעימות.
עסקית מומלצת: סלט שוק לראשונה וספגטיני תמנונים לעיקרית ב-152 ש"ח.
ארוחה עסקית בימים א-ה בין 12:00-16:00.
הארבעה 29

תפריטי ספיישל עונתיים/אזוריים ומקצוענות שיא. קלארו (צילום: אנטולי מיכאלו)
תפריטי ספיישל עונתיים/אזוריים ומקצוענות שיא. קלארו (צילום: אנטולי מיכאלו)

בית תאילנדי

בית תאילנדי הוא מוסד שלא יימאס לנו ממנו לעולם, במיוחד לא כשאנחנו יכולים לזלול בו בשעות הצהריים מנה ראשונה ועיקרית בפחות מ-100 ש"ח. נכון, זה רחוק מלהתקרב למחירים של קוסמוי ובנגקוק, אבל במדינת היהודים היקרה, גם זה שווה לא מעט. חוץ מזה, בבית תאילנדי כמו בבית תאילנדי, התפריט עשיר ומגוון ומציע מנות רבות בדיל עסקית שמגלם את המנה הראשונה במחיר המנה העיקרית. במנות הראשונות תמצאו לאב גאי עוף, אגרול ירקות או לביבות שרימפס, ובעיקריות (שעומדות על 88- 138 ש"ח) תמצאו מנות ווק ואטריות, תבשילים בחלב קוקוס או מנות שמבוססות על אורז יסמין.
עסקית מומלצת: לאב גאי עוף לראשונה עם פאד סאייו לעיקרית ב-88 ש"ח
עסקית בימים ראשון עד חמישי בין 12:00-16:30.
בוגרשוב 8

בית תאילנדי (צילום יהונתן בן חיים)
בית תאילנדי (צילום יהונתן בן חיים)

יפו תל אביב

במסעדת יפו תל אביב של שף חיים כהן מגישים עסקית לפי הספר – ראשונה במחיר העיקרית, בלי שטיקים וטריקים ובעיקר בלי אותיות קטנות ותוספות גדולות. המנות העיקריות מתומחרות בין 110-160 ש"ח, ובראשונות תמצאו את השישברק הנודע של כהן, קולורבי צלוי בתנור, דג כבוש, סלט חורפי או כבדי עוף על הפלנאצ'ה. אם תרצו להוסיף כוס שיכר לחגיגה תיפרדו מעוד 38 ש"ח לכוס יין אדום או לבן ומ-25 ש"ח לבירה. זול זה לא, אבל זה כן לאכול חיים כהן בפחות מ-200 ש"ח.
עסקית מומלצת: שישברק של לאבנה וזעתר לראשונה וקציצות דג עם ספיחת עגבניות וחצילים לעיקרית ב-155 ש"ח.
ארוחה עסקית מוגשת בימים א-ה בין השעות 12:30-16:00
יגאל אלון 98

ניוקי סרטנים של יפו תל אביב. צילום: מתוך עמד האינסטגרם
ניוקי סרטנים של יפו תל אביב. צילום: מתוך עמד האינסטגרם

דיקסי

ואם כבר חיים כהן, בדיקסי תמצאו עסקית משתלמת במיוחד שגם בה, מחיר העיקרית מגלם גם מנה ראשונה. בראשונות תמצאו אפשרויות סליז בדמותן של כנפיים (כמובן)\מרק בצל מוקרם\סלט קיסר ופטה כבד עם טוסטונים. לעיקריות, את הביפבורגר הנודע של דיקסי, ספייסי בורגר, או מנות שאינן בורגר, ונעות בין 90-140 ש"ח. יש שניצל וינאי עם תוספת לבחירה (105 ש"ח), פילה סלמון עם תוספת לבחירה (125 ש"ח), או מנת פפרדלה ברוטב שמנת וירקות צלויים (90 ש"ח).
עסקית מומלצת: כנפיים של דיקסי לראשונה וביפבורגר (250 גרם) לעיקרית, והנה לכם את כל אבות המזון ב-89 ש"ח.
ימים ראשון עד חמישי: 12:00-17:00
יגאל אלון 120

מחזיר אהבות קודמות. חיים כהן והבראנץ' בדיקסי (צילום אסף קרלה)
מחזיר אהבות קודמות. חיים כהן והבראנץ' בדיקסי (צילום אסף קרלה)

פופ אנד פופ

פופ אנד פופ היא מסעדת יוקרה, והיופי של ארוחות עסקיות הוא שיוקרה לא חייבת להיות יוקר. אפשר לאכול במסעדות יוקרה מבלי להיפרד ביותר מ-100 ש"ח, וגם מבלי להישאר רעבים. איך עושים את זה? הישארו איתנו. מזמינים מנה ראשונה במחיר העיקרית, כמו למשל טונה ברוקולי, סלט קיסר, או סלט מקונג ועיקרית בפחות מ-100 ש"ח. ויש שש אופציות כאלה בתפריט. שש! שניצל טוויאן (88 ש"ח), עוף עם פריקי (86 ש"ח), פפר צ'יקן (84 ש"ח), שרימפס בקרם דאשי (94 ש"ח), בריסקט (98 ש"ח) או קרפצ'יו דפי אורז (74 ש"). ככה עושים את זה.
עסקית מומלצת: טונה ברוקולי לראשונה ושרימפס בקרם דאשי לעיקרית ב-94 ש"ח.
עסקית בימים שני עד חמישי: בין 12:00-15:30.
הארבעה 28

רגועה ומפנקת. פופ אנד פופ (צילום רועי אלקובי)
רגועה ומפנקת. פופ אנד פופ (צילום רועי אלקובי)

לונל

מסעדת לונל ברביעיית פלורנטין מציעה מנות צבעוניות ומהנות, וגם אחלה לוקיישן ללאנץ' עסקי או שאינו עסקי. זה לא דיל עסקית קלאסי, אלא פתיחת שולחן במחיר הוגן. כשמזמינים מנה מתפריט הצהריים מקבלים קודם כל סלסלת לחמים (מה שבהחלט מדבר אלינו), ולכך נוספים גם סלט סלקים, גבינת סנט מור עם מייפל וחמאה וריבת סלרי. המנות העיקריות שמוצעות הן שניצל דג (88 ש"ח). פסטה עם קרם עגבניות שרופות (68 ש"ח), פילה דג עם ירוקים על הגריל (112 ש"ח) או שיפוד פילה בקר עם תפוח אדמה מדורה (118 ש"ח). בקיצור, אפשר לצאת שבע בפחות מ-70 ש"ח, או מפוצצים בפחות מ-120. אהבנו.
עסקית מומלצת: סלסלת לחמים עם פסטה קרם עגבניות שרופות ב-68 ש"ח
עסקית ביום שני עד חמישי מ-12:00-15:00
אברבנאל 72

שב בכוחות מחודשים. לונל (צילום איתמר גינזבורג)
שב בכוחות מחודשים. לונל (צילום איתמר גינזבורג)

דיינר איטלו אמריקנו

בדיינר איטלו אמריקנו מבית גוצ'ה דואגים שלא תישארו רעבים. העסקית שלהם כוללת קודם כל פוקאצ'ה חמימה ופריכה הישר מהתנור, ואז גם מנה ראשונה בחמישים אחוז הנחה. הראשונות הללו כוללות למשל חציל בפרמז'ן, קרפצ'ו בקר, קלמארי קריספי, כנפיים, פולנטה וגם שרימפס בחמאה, ושום ונעות בין 45-75 ש"ח, אז חשבו חצי. לעיקריות, תאכלו להתפנק על פיש אנד צ'יפס, פרגית מהמחבת, צי'קן פארם שיגרום לטוני סופרנו לקנא או כריך פילדלפיה. יש גם 20% הנחה על היין, הקוקטיילים והבירה מהחבית. איך ידעתם שזה מה שאנחנו צריכים?
עסקית מומלצת: חציל בפרמז'ן לראשונה, וצי'קן פארם ב-100 ש"ח לעיקרית. פרמז'ן הוא שם המשחק
עסקית בימים שני – חמישי: 16:00-12:00
אבן גבירול 14 

זה חתיכת כדורי בשר. דיינר איטלו אמריקנו (צלם אמיר מנחם)
זה חתיכת כדורי בשר. דיינר איטלו אמריקנו (צלם אמיר מנחם)

מיטבר

מיטבר הוא סטייק האוס כהלכתו, ולשמחתנו גם מציע ארוחה עסקית לא רעה בכלל, ואף מהמתומחרות הוגן שברשימה. הדיל הוא כזה – יש חמש עיקריות לבחירה שנעות בין 76-132 ש״ח, ולהן נוסף פתיח בדמות מרק/סלט, וכן תוספת לבחירה מהרשימה הבאה: צ׳יפס/ פירה/ קראמבל תפוחי אדמה/ כרובית מטוגנת/ שעועית ירוקה/ סלט ירוק. העיקריות הן נקניקיית בקר בייצור ביתי (88 ש״ח), נתח פרגית ממשק לולו צלוי על הגריל (84 ש״ח) חזה עוף (74 ש״ח) או שניצל (76 ש״ח) וגם פילה דג (132 ש״ח). דיל?
עסקית מומלצת: קראמבל תפוחי אדמה לראשונה ונקניקיית בקר לעיקרית ב-88 ש״ח.
עסקית בימים ראשון-חמישי בין: 12:00-17:00
שדרות ח״ן 52

יודעים מה לעשות עם הבשר. מיטבר | צילום : ספיר קוסא
יודעים מה לעשות עם הבשר. מיטבר | צילום : ספיר קוסא

וואט סאנג

וואט סאנג היא מסעדה מהדור החדש, מה שאומר שאין בה עסקית סטנדרטית, אלא 15% הנחה על כל התפריט בשעות הצהריים. המאקי, הניגרי, הצ׳ראשי ועוד מנות דג יפניות שאנחנו אוהבים, וב-15% פחות. לא רע בכלל. אגב גם הראמן במבצע הזה, וראמן לארוחת צהריים זה רעיון מושלם שכן מדובר בארוחת צהריים שלמה בקערה אחת.
עסקית מומלצת: נו מה? ראמן על בסיס ציר עוף ב-62 ש״ח.
ההנחה תקפה בימים ראשון-חמישי בין 12:00-16:00
הרכבת 12

פרס עידוד. וואט סאנג סושי אנד מור (צילום זוהר שטרך)
פרס עידוד. וואט סאנג סושי אנד מור (צילום זוהר שטרך)

סרפינה

אין כמו אוכל איטלקי לארוחת בוקר, צהריים, ערב או ארוחה עסקית – שהיא הסוג הכי טוב של ארוחת צהריים. במסעדת סרפינה מבשלים אוכל צפון איטלקי אותנטי מחומרי גלם משובחים ולפי מתכונים מסורתיים של ארץ המגף. העסקית בסרפינה משתלמת ותותיר אתכם שבעים ומרוצים, שכן היא כוללת מנה ראשונה לבחירה במחיר העיקרית – סלט מיסטה, סלט ברזל, קרפצ'יו עגבניות עם מוצרלה ובלסמי מיושן או ירקות עונתיים צלוים בטאבון עם ריקוטה פרסקה, שמצטרפים לעיקריות, שהן פסטות קלאסיות, החל מפסטה פומודורו (72 ש"ח), כלה בפסטה טרטופו (118 ש"ח) ועד פפרדלה פירות ים (116 ש"ח). אם לא חשקה נפשכם בפסטה, תוכלו ללכת על פיצה מהטאבון או על מנה עיקרית אחרת כגון פילה דג ים על הפלאנצ'ה (134 ש"ח), שניצל חזה עוף (88 ש"ח) או פילה בקר (168 ש"ח).
עסקית מומלצת: סלט מיסטה לראשונה ופפרדלה פירות ים לעיקרית ב-116 ש"ח.
עסקית בימים ראשון-חמישי בין 12:30-17:00
איינשטיין 10

מעכשיו גם בראנץ' שישי. סרפינה (צילום יריב אלדד)
מעכשיו גם בראנץ' שישי. סרפינה (צילום יריב אלדד)

שילה

נראה לנו שהארוחות העסקיות של שילה הן אשכרה ארוחות לאנשי עסקים. אבל גם אנחנו אוהבים להשתעשע בעסקי הביזנס מפעם לפעם ובעיקר לאכול בשילה בלי לקרוע את הכיס לגמרי. האפשרויות בעסקית הן לא רבות, וההיצע מהודק אך מבטיח. אפשר להזמין אחד משני סלטים (סלט ברזל\ סלט אנדיב וגבינת צאן) במחיר העיקרית, או להוסיף כמה שקלים למנות ראשונות אחרות דוגמת טאטקי טונה, סלט שרימפס או טרטר דג (תוספת של 12-14 ש"ח). העיקריות נעות בין 129-168 ש"ח – היי, מחירים של שילה – ומציעות טורטליני דלעת וערמונים (129 ש"ח), ניוקי ושרימפס (154 ש"ח), כבדי עוף (129 ש"ח) או פילה דג (168 ש"ח).
עסקית מומלצת: סלט ברזל לראשונה וכבדי עוף לעיקרית. עסקית מלאה בברזל ב-129 ש"ח
עסקית בימים ראשון עד חמישי בין 12:30-16:30.
בן יהודה 182, בחודש אוגוסט יעברו למונטיפיורי 11, למרגלות מגדל שלום

שילה (צילום: איליה מלניקוב)
שילה (צילום: איליה מלניקוב)

פאסטל

נדמה לנו שגם במסעדת פאסטל רוב לקוחות הארוחה העסקית הם אשכרה אנשי עסקים, אבל זה הזמן להגיד לכל מי שלא איש עסקים ודווקא נמצא בבית בשעות האלה שיש לו הזדמנות לאכול במסעדה של שף מעוטר מישלן ב-125 ש"ח, וזה לא עניין של מה בכך. העסקית מציעה מסלול של ארוחה ב-125 ש"ח לראשונה ולעיקרית, וכן גם מסלול עם תוספות מחיר שונות. המסלול הרזה, כך נקרא לו, שעומד על 125 מציע לראשונות: מרק גזר עם צ'אטני קוקוס/ סלט עלים עם פרי עונתי/ קולורבי עם גבינת עומר. לעיקריות, ריזוטו עם אפונת גינה וקרם פרמזן או סלט עוף עם גרמולטה, עלי חסה פריכים וויניגרט שאלוט הדרים.
עסקית מומלצת: מרק גזר לראשונה וריזוטו עם אפונת גינה לעיקרית ב-125 ש"ח.
עסקית בימים שני עד חמישי בין 12:00-15:30
שאול המלך 27

מקומי, עונתי, ממושלן. פאסטל (צילום רן בירן)
מקומי, עונתי, ממושלן. פאסטל (צילום רן בירן)

טריגר

בטריגר מזמינים אתכם לפתוח שולחן גם בשעות הצהריים, עם ארוחה שכוללת לחם וחמאת קצבים, צלחת חריפים מכובדת וסלט עגבניות רענן ומתובל בשמן זית, שאלוט וכוסברה. יחד עם כל אלה, מוגשים נתחים יומיים וטריים דוגמת פיקניה (99 ש"ח), דנבר (89 ש"ח) ואונרטיב, שעומד על 57 ש"ח ל-100 גרם. חוץ מזה תוכלו להזמין את כל מה שיש בתפריט הרגיל של המסעדה כגון שייטל, פריים ריב, סינטה בנוסח ניו יורק או סמאשבורגר קצבים שהוא תמיד רעיון טוב.
עסקית מומלצת: לחם, חריפים, עגבניות ודנבר מלמעלה ב-89 ש"ח.
עסקית בימים ראשון עד חמישי בין 12:00-16:30
מונטיפיורי 21

טריגר בשר ויין (צילום שי אשכנזי)
טריגר בשר ויין (צילום שי אשכנזי)

פרונטו

בפרונטו מגישים עסקיות עוד לפני שנולדנו, ועושים זאת במקצועיות, כישרון וטעם. קודם כל מקבלים לחם מחמצת או חלה לבחירה כדי להוריד את הפאניקה. הלחם מוגש עם שעועית לימה או רומסקו, פתיח יותר מראוי לארוחה. אחר כך יש שני סלטים (סלט עלי סלנובה או סלט ירקות עם גבינת עיזים) לבחירה, שעליהם לא תצטרכו להוסיף תוספת תשלום, וחמש ראשונות נוספות עליהן תצטרכו להוסיף בין 14-28 ש"ח. בגזרת העיקריות שמגלמות את מחיר הארוחה תמצאו רביולי חלקי פנים (152 ש"ח), פסטה בוסיאטה עם צ'ילי, דג לוקוס ועגבניות מגי (172 ש"ח), עוף אורגני מבושל על העצם עם תרד וגריסי פנינה (138 ש"ח) ומנות נוספות.
עסקית מומלצת: ברוסקטה מוצרלה אנשובי אורטיז לראשונה ורביולי חלקי פנים  לעיקרית ב-166 ש"ח.
עסקית בימים שני-חמישי בין 12:30-16:00
רוטשילד 4

ארוחה שמחה. פרונטו (צילום מעמוד האינסטגרם pronto_tlv@)
ארוחה שמחה. פרונטו (צילום מעמוד האינסטגרם pronto_tlv@)

R48

מסעדת R48 מציעה לאנץ׳ עסקי באחד מהלוקיישנים הכי יפים בתל אביב. התפריט עונתי ומתחלף כל יום מחדש, אבל נוכל לספר לכם שרותי ברודו דואגת לכך שבמחיר העיקרית תקבלו גם שלושה פתיחים לבחירה. כבר אהבנו וכבר הפכנו לרעבים. יש לחם איטלקי מהטאבון, יש זיתים ירוקים בסלסת שקדים, יש משוואשה, סלט פאטוש או קריספי קלמארי. העיקריות נעות בין 72-138 ש״ח, והתפריט כאמור מתחלף, אז אל תתפסו אותנו על השקל.
עסקית מומלצת: לחם איטלקי, זיתים ירוקים ופאטוש לפתיחים ושניצל מוסר ים לעיקרית ב-94 ש״ח.
עסקית בימים ראשון עד חמישי בין 12:00-16:00
רוטשילד 48 

התפריט מתחלף, הכל פתוח. R48. (צילום: אסף קרלה)
התפריט מתחלף, הכל פתוח. R48. (צילום: אסף קרלה)

רובע בר יין

ברובע ביסטרו יין שברחוב דיזנגוף מציעים את העסקית הכי משתלמת ברשימה הזו – וזו הרי רשימה של ארוחות משתלמות, כך שמדובר בהישג מרשים לכל הדעות. העסקית כוללת מנה ראשונה לבחירה במחיר העיקרית, אך קבלו את המחירים: בגזרת הראשונות יש כרובית אפויה, סלט קפרזה, ברוסקטה של קממבר וארטישוק או פוקאצ׳ה, ובגזרת העיקריות יש עוף בקארי אדום (68 ש״ח), יש עראייס בקר (55 ש״ח), רביולי ארטישוק או גבינות (65 ש״ח), חלת שניצל עם צ׳יפס (57 ש״ח) ונוספים. אגב יש גם יין/שליש בירה/ ברק ערק בתוספת 15 ש״ח כדי להשלים את החגיגה.
עסקית מומלצת: סלט קפרזה לראשונה וחלת שניצל עם צ׳יפס לעיקרית ב-57 ש״ח. אמאל'ה.
עסקית בימים ראשון עד חמישי בין 10:00-16:00
דיזנגוף 196

רובע בר יין (צילום: יהונתן בן חיים)
רובע בר יין (צילום: יהונתן בן חיים)